Αναβόσβηναν τα λαμπάκια και στο δικό μου ψυγείο P1KCS4000U/02, αντικατέστησα τον πυκνωτή και δουλεύει ρολόι.
Αναβόσβηναν τα λαμπάκια και στο δικό μου ψυγείο P1KCS4000U/02, αντικατέστησα τον πυκνωτή και δουλεύει ρολόι.
Έχω αυτό το ψυγείο Pitsos p1kcs3700d/01 και θα ήθελα να ρωτήσω αν η αντίσταση 10R της πλακέτας είναι κάποια ιδιαίτερη περίπτωση η απλά μια αντίσταση 10Ω1 (4) ΓΚΡΙ-ΕΓΧΡΩΜΟΣ.jpg
vtsotras (20-10-18)
Οι 'απλές' είναι 1/4 Watt, δηλαδή τόση ισχύ αντέχουν να περάσει από μέσα τους, σαν αυτή που είναι δίπλα από την 10Ωμ.
Αυτή των 10Ωμ είναι όπως βλέπεις αρκετά μεγαλύτερη, αντέχει δηλαδή μεγαλύτερη ισχύς (πιο πολλά Watt) να περάσει από μέσα της.
Οπότε είναι ας πούμε 10Ωμ 2,5Watt. (2,5 είναι υποθεση)
You only live twice.
Για σας και από εμένα.Έχω ένα no frost ψυγείο της Πίτσος , το PIKCL3600D/01-FD.Έσβησαν τα λαμπάκια της κατάψυξης και η συντήρηση δεν έχει πια κρύο , ενώ η κατάψυξη έχει τη θερμοκρασία της συντήρησης , δηλ 2 βαθμούς.Ανάποδα.Το μοτεράκι και οι ανεμιστήρες δουλέυουν.'Αλλαξα ένα πυκνωτή στην πάνω πλακέτα (τον μεγάλο) που είχε λιγότερα φαράντ από αυτά που έπρεπε αλλά όταν ξανασυνέδεσα την πλακέτα πάλι τα ίδια.Δουλέυουν τα λαμπάκια της συντήρησης ενώ της κατάψυξης όχι και με κρύο μόνο στην κατάψυξη αλλά για 2 βαθμούς που θα έπερπε να έιναι της συντήρηαησ.Ιδέες;
Το ιδιο προβλημα με τα λαμπακια ψυξης / καταψυξης να αναβοσβηνουν και να μην μπορει να παρει μπρος κανοντας ενα χτυπηματακι τακ τακ , σε ΠΙΤΣΟΣ P1 KCL4400A μετα απο συνεχεις διακοπες ρευματος δευτερολεπτων.
Θα βγαλω την πλακετα να αλλαξω τους πυκνωτες και βλεπουμε!
Αλλαξα τους πυκνωτες της πλακετας , κοστος 0,25 λεπτα, και το ψυγειο δουλευει κανονικα! Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις οδηγιες!
Αυτό που έγινε είναι απίστευτο!Η επισκευή πέτυχε απόλυτα με την αντικατάσταση των δύο αυτών πυκνωτών.
Το κόστος επισκευής του ψυγείου (ΠΙΤΣΟΣ P1KCL 4400A) ή η αγορά νέου, είναι ένα ποσό πολύ "βαρύ" για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.Επισκευάστηκε με κόστος 0.20 λεπτά του ευρώ.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους διαχειριστές, τον Άνθρωπο που μοιράστηκε τις γνώσεις του μαζί μας (και μας έδωσε λύση) και όλα τα μέλη του φόρουμ.
" Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...."
Αναβοσβήνουν με σταθερό ρυθμό; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μάλλον αισθητήρα θερμοκρασίας. Aν η απάντηση είναι όχι, τότε δοκιμάζεις τροφοδοσία/πυκνωτή στο τροφοδοτικό που όμως, δεν περιλαμβάνεται στη φωτογραφία σου
Αναβοσβήνουν με σταθερό ρυθμό.
ο αισθητήρα θερμοκρασίας που το βρισκω? pitsos.jpgοπως βλέπουμε αριστερά πάνω ?
εδω ειναι τα ανταλλακτικά του
https://kokoris.gr/?menuID=12&ProdCatList=&BrandSelect=&page=1&TSearc hMod=P1KCL4000S/01
από την πλακέτα μοτέρ του ψυγείου εννοείς αυτόν τον πυκνωτή?Screenshot 2024-09-02 at 15-06-06 Πλακέτα Μοτερ Κεντρική Ψυγείου Bosch 00266656 kokoris.gr.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sakisvele : 02-09-24 στις 17:11