Μια χαρά το βρίσκω το μοντέλο ακριβώς επειδή δεν έχει πιάσει τίποτα στο φίλτρο . Όταν άλλα πλυντήρια σου βγάζουν την ψυχή με το συχνό καθάρισμα φίλτρου. Έπειτα το πρόβλημα σου δεν δημιουργήθηκε εξαιτίας του φίλτρου, ούτε σου κατέστρεψε την αντλία κτλ.
Αγοράστηκε το 2010 όπως λες, και 3-4 πλύσεις την βδομάδα .
Έχουμε 7 έτη Χ 52 εβδομάδες Χ 3 πλύσεις την βδομάδα = 1092 πλύσεις
Καλησπέρα ,
Αφού καταρχήν συγχαρώ & ευχαριστήσω το forum για τις χρήσιμες συμβδουλές τους τις οποίες έχω χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση .
Έχω τα ίδια συμπτώματα με τον gianndats (και Bosch 7xxx) , δηλάδη ξαφνικά πέφτει ο ρελές μόλις απλα γυρίσεις τον διακόπτη των προγραμμάτων . Αφού διάβασα τις ενέργειες που δοκίμασε , έκανε τα ίδια και απομόνωσα την αντίσταση , και γυρνάει ο διακόπτης χωρίς να ρίχνει ρελέ . Έβγαλα την αντίσταση , η οποία έιχε αρκετά χνούδια στην βάση της , αλλά γενικά ήταν σε καλή κατάσταση χωρίς άλατα .
Ενώ ήμου έτοιμος να πάρω καινούργια αύριο , σκέφτηκα να την ελέγξω με ένα πολύμετρο .
Το περίεργο είναι οτι την μέτρησα και δείχνει οκ , καθώς επίσης ακουμπώντας το ένα ή το άλλο ακρο την έλεγξα για διαρροή με το σασί αλλα δεν έχει . Επίσης την καθάρισα απο τα χνούδια και ΄ότι άλλο είχε μαζέψει ΄πανω της .
Δέν την έβαλα πάλι πάνω , 1ον γιατί βγάζωντας της έχει λίγα νερά γύρω γύρω (οπότε θα τα αφήσω να στεγνώσουν καλύτερα αύριο ) , 2ον δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω για σιγουριά το λάστιχο 3ον ήταν και αργά , ώστε να δοκιμάσω πάλι αν με το καθάρισμα απο τα χνούδια διορθώθηκε .
Να πάω να πάρω άλλη για σιγουρία ? Το λάστιχο αν και δείχνει σε καλή κατάσταση να το αλλάξω εφόσον υπάρχει μόνο του σαν ανταλλακτικό ? Είναι πιθανό απο τα χνούδια στην βάση να βραχυκύκλωνε ?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .
https://www.youtube.com/watch?v=CgPYeSDG1pc
Στο παραπάνω βίντεο βλέπεις την διαφορά του απλού πολύμετρου με ένα σωστό όργανο megger . Βλέπεις από 3:50 και μετά . Άλλαξε αντίσταση μόνο.
Για να καταλάβεις την "ανιχνευσιμότητα " διαρροής με πολύμετρο απλό , έναντι του megger , αρκεί να δοκιμάσεις σε μια βρεγμένη λωρίδα χαρτιού 5-10 εκατοστών . Αν δοκιμάσεις να μετρήσεις στα άκρα της βρεγμένης λωρίδας χαρτιού με απλό πολύμετρο , δεν θα πάρεις ένδειξη ούτε στην μεγαλύτερη κλίμακα των ohms , ενώ με το "μανιβελίσιο" του βίντεο θα στο δείξει άμεσα .
pmet (19-12-18)
Έγινε η αντικατάσταση της αντίστασης και δουλεύει κανονικά το πλυνντήριο .
Ευχαριστώ τον Πέτρο για την επιβεβαίωση οτ πρέπει να αλλάξη την αντίσταση .
Μάλλον θα το ξανά ανοίξω γιατί πρέπει να δακρύζει λίγο νερό . Να ρωτήσω κάτι τελευταίο . Πρέπει να ξεβιδώσω και να σπρώξω το λαμάκι της αντίστασης πριν τον βάλω και το ξανά σφίξω ?
Ευχαριστώ και πάλι .
Η μεσαία βίδα της αντίστασης δεν είναι τίποτα άλλο από μια "πρέσα " και φουσκώνει την φλάντζα για να στεγανώσει με το σφίξιμο η φλάντζα . Εννοείται αρχικά η μεσαία βίδα (παξιμάδι συνήθως ) θα είναι πλήρως χαλαρή για να έχουμε "ξεφούσκωτη " την φλάντζα , κατόπιν προσέχουμε η φλάντζα να έχει μπει όσο γίνεται πιο κοντά στον κάδο , αλλιώς αν την βάλεις μερικώς ή πρόχειρα μπορεί να ξεφύγει η φλάντζα με το σφίξιμο.Πρέπει να ξεβιδώσω και να σπρώξω το λαμάκι της αντίστασης πριν τον βάλω και το ξανά σφίξω ?
Που το επιβεβαίωσα ? ... στην τύχη την άλλαξεςΕυχαριστώ τον Πέτρο για την επιβεβαίωση οτ πρέπει να αλλάξη την αντίσταση .![]()
Επιβεβαίωση εννοουσα , την αναφορά σου ότι με απλό πολύμετρο , η ανίχνευση διαρροής μπορεί να μην έιναι σίγουρη . Γιατί μετά το μέτρημα στην δικιά μου που έβγαλα , με το πολυμετρο , άρχισα να έχω αμφιβολίες αν φταίει η αντίσταση , εφόσον μου έδειχνε οκ .
θα την ξανά βγάλω αύριο , και θα την τοποθετήσω προσεκτικότερα .
ευχαριστω & καληνύχτα