Καλημέρα. Οχι δεν εφταιγαν τα αλατα, η καμενη αντίσταση ήταν πεντακάθαρη απο άλατα, ίσως επειδή σε κάθε πλύση χρησιμοποιούμε αφαλατική ταμπλέτα (τη φτηνιάρικη του φτηνιάρικου σουπεραρκετ) ακριβώς επειδή έχουμε πολύ σκληρό νερό. Ειχε βεβαια σε καποια σημεία "σαπουνια" δηλαδή αδιάλυτο απορρυπαντικό, αλλά αυτό συνεβη επειδή τους τελευταίους 6 μήνες γίνονταν πλύσεις μόνο με κρύο νερό. Το 2ο που με ρωτάς (αν καθαρισα το χώρο απο ιζήματα) το 2014 που αλλαξα την εργοστασιακή, αυτό δεν το θυμάμαι αλλά μαλλον ναι γιατί τωρα που εκανα τη 2η αλλαγη δεν ειχε βρωμιές ο χώρος. Εχω όμως μάλλον καταλήξει στη πηγή του προβλήματος. Το κατω αριστερό μερος της αντίστασης είχε μια μπάλα από ίνες ρούχων και άλλα συναφή, το ίδιο ακριβώς φαινόμενο που είχε και η εργοστασιακή αντίσταση (φαινεται στη φωτό της απάντησης μου #10) τον 8/2014. Σε εκείνο το σημείο αριστερά της αντίστασης βρίσκεται η επανείσοδος νερών του κάδου, εννοώ των ζεστών επαναχρησιμοποιούμενων νερών. Αυτά λοιπόν τα νερά κατά την επανείσοδο τους στον κάδο πρώτα πρώτα κουτουλάνε σε εκείνο το σημείο της αντίστασης και ουσιαστικά η αντισταση λειτουργεί ως "φιλτρο" και πανω της καθονται ολες οι βρωμιες που κανονικα θα έπρεπε να παρακρατούνται στο κανονικό φίλτρο! Την ίδια στιγμη, το κανονικό φίλτρο είναι πραγματικά πεντακάθαρο. Στα 8 χρόνια που το έχουμε το πλυντήριο ποτε δεν εχω βρει καμια τριχα/ίνα στο ρημαδοφίλτρο! Δηλαδή μιλάμε για ένα σχεδιαστικό πρόβλημα του πλυντηρίου, ή το φίλτρο μου έχει πρόβλημα. Δειτε λίγο το φίλτρο στη φωτό, σας φαίνεται εντάξει; Δε θα έπρεπε να έχει καποια σίτα για να παρακρατάει όλα αυτά που τελικά καταλήγουν πανω στην αντίσταση και την καταστρέφουν;
IMG_20180204_110305 (Large).jpgIMG_20180204_110259 (Large).jpg