Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 61

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μήπως έχεις πολλά άλατα στο νερό που είτε επικάθονται είτε σκεπάζουν την αντίσταση εμποδίζοντας την μετάδοση της θερμότητας στο νερό;
    Όταν έβγαλες την προηγούμενη, καθάρισες (απο την τρύπα που βρισκόταν η αντίσταση) το χώρο από τα ιζήματα;
    Καλημέρα. Οχι δεν εφταιγαν τα αλατα, η καμενη αντίσταση ήταν πεντακάθαρη απο άλατα, ίσως επειδή σε κάθε πλύση χρησιμοποιούμε αφαλατική ταμπλέτα (τη φτηνιάρικη του φτηνιάρικου σουπεραρκετ) ακριβώς επειδή έχουμε πολύ σκληρό νερό. Ειχε βεβαια σε καποια σημεία "σαπουνια" δηλαδή αδιάλυτο απορρυπαντικό, αλλά αυτό συνεβη επειδή τους τελευταίους 6 μήνες γίνονταν πλύσεις μόνο με κρύο νερό. Το 2ο που με ρωτάς (αν καθαρισα το χώρο απο ιζήματα) το 2014 που αλλαξα την εργοστασιακή, αυτό δεν το θυμάμαι αλλά μαλλον ναι γιατί τωρα που εκανα τη 2η αλλαγη δεν ειχε βρωμιές ο χώρος. Εχω όμως μάλλον καταλήξει στη πηγή του προβλήματος. Το κατω αριστερό μερος της αντίστασης είχε μια μπάλα από ίνες ρούχων και άλλα συναφή, το ίδιο ακριβώς φαινόμενο που είχε και η εργοστασιακή αντίσταση (φαινεται στη φωτό της απάντησης μου #10) τον 8/2014. Σε εκείνο το σημείο αριστερά της αντίστασης βρίσκεται η επανείσοδος νερών του κάδου, εννοώ των ζεστών επαναχρησιμοποιούμενων νερών. Αυτά λοιπόν τα νερά κατά την επανείσοδο τους στον κάδο πρώτα πρώτα κουτουλάνε σε εκείνο το σημείο της αντίστασης και ουσιαστικά η αντισταση λειτουργεί ως "φιλτρο" και πανω της καθονται ολες οι βρωμιες που κανονικα θα έπρεπε να παρακρατούνται στο κανονικό φίλτρο! Την ίδια στιγμη, το κανονικό φίλτρο είναι πραγματικά πεντακάθαρο. Στα 8 χρόνια που το έχουμε το πλυντήριο ποτε δεν εχω βρει καμια τριχα/ίνα στο ρημαδοφίλτρο! Δηλαδή μιλάμε για ένα σχεδιαστικό πρόβλημα του πλυντηρίου, ή το φίλτρο μου έχει πρόβλημα. Δειτε λίγο το φίλτρο στη φωτό, σας φαίνεται εντάξει; Δε θα έπρεπε να έχει καποια σίτα για να παρακρατάει όλα αυτά που τελικά καταλήγουν πανω στην αντίσταση και την καταστρέφουν;
    IMG_20180204_110305 (Large).jpgIMG_20180204_110259 (Large).jpg

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gianndats Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα. Οχι δεν εφταιγαν τα αλατα, η καμενη αντίσταση ήταν πεντακάθαρη απο άλατα, ίσως επειδή σε κάθε πλύση χρησιμοποιούμε αφαλατική ταμπλέτα (τη φτηνιάρικη του φτηνιάρικου σουπεραρκετ) ακριβώς επειδή έχουμε πολύ σκληρό νερό. Ειχε βεβαια σε καποια σημεία "σαπουνια" δηλαδή αδιάλυτο απορρυπαντικό, αλλά αυτό συνεβη επειδή τους τελευταίους 6 μήνες γίνονταν πλύσεις μόνο με κρύο νερό. Το 2ο που με ρωτάς (αν καθαρισα το χώρο απο ιζήματα) το 2014 που αλλαξα την εργοστασιακή, αυτό δεν το θυμάμαι αλλά μαλλον ναι γιατί τωρα που εκανα τη 2η αλλαγη δεν ειχε βρωμιές ο χώρος. Εχω όμως μάλλον καταλήξει στη πηγή του προβλήματος. Το κατω αριστερό μερος της αντίστασης είχε μια μπάλα από ίνες ρούχων και άλλα συναφή, το ίδιο ακριβώς φαινόμενο που είχε και η εργοστασιακή αντίσταση (φαινεται στη φωτό της απάντησης μου #10) τον 8/2014. Σε εκείνο το σημείο αριστερά της αντίστασης βρίσκεται η επανείσοδος νερών του κάδου, εννοώ των ζεστών επαναχρησιμοποιούμενων νερών. Αυτά λοιπόν τα νερά κατά την επανείσοδο τους στον κάδο πρώτα πρώτα κουτουλάνε σε εκείνο το σημείο της αντίστασης και ουσιαστικά η αντισταση λειτουργεί ως "φιλτρο" και πανω της καθονται ολες οι βρωμιες που κανονικα θα έπρεπε να παρακρατούνται στο κανονικό φίλτρο! Την ίδια στιγμη, το κανονικό φίλτρο είναι πραγματικά πεντακάθαρο. Στα 8 χρόνια που το έχουμε το πλυντήριο ποτε δεν εχω βρει καμια τριχα/ίνα στο ρημαδοφίλτρο! Δηλαδή μιλάμε για ένα σχεδιαστικό πρόβλημα του πλυντηρίου, ή το φίλτρο μου έχει πρόβλημα. Δειτε λίγο το φίλτρο στη φωτό, σας φαίνεται εντάξει; Δε θα έπρεπε να έχει καποια σίτα για να παρακρατάει όλα αυτά που τελικά καταλήγουν πανω στην αντίσταση και την καταστρέφουν;
    IMG_20180204_110305 (Large).jpgIMG_20180204_110259 (Large).jpg
    .

Αν προσθέσω εκει στο φίλτρο καμια σίτα θα προκαλέσω καμια δυσλειτουργία λέτε;

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δεν υπαρχει λογος να βαλεις σιτα,ολα τα καινουργια πλυντηρια εχουν φιλτρο χωρις σιτα,τα χνουδια πανε κατευθειαν στην αποχετευση.Παλια ανοιγαμε φιλτρο καθε μηνα και καθαριζαμε τα χνουδια,τωρα τα χνουδια φευγουν μονα τους.Τα σημερινα φιλτρα ειναι μονο για χοντρα σκουπιδια και κατα μια εννοια ειναι σχεδον αχρηστα.
    Το σκεπτικο σου στο#17 ειναι λαθος γιατι το πλυντηριο δεν ανακυκλωνει τα ιδια νερα μεσο του φιλτρου,αυτο το κανουν μονο τα πλυντηρια με ψεκασμο-jet system.
    Οι αντιστασεις καιγονται για πολλους λογους,οπως κακη ποιοτητα ανταλακτικου-πολυ συχνη χρηση του πλυντηριου-χρηση ακαταλληλων αποριπαντικων,ηλεκτροληση και αλλα πολλα.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν υπαρχει λογος να βαλεις σιτα,ολα τα καινουργια πλυντηρια εχουν φιλτρο χωρις σιτα,τα χνουδια πανε κατευθειαν στην αποχετευση.Παλια ανοιγαμε φιλτρο καθε μηνα και καθαριζαμε τα χνουδια,τωρα τα χνουδια φευγουν μονα τους.Τα σημερινα φιλτρα ειναι μονο για χοντρα σκουπιδια και κατα μια εννοια ειναι σχεδον αχρηστα.
    Το σκεπτικο σου στο#17 ειναι λαθος γιατι το πλυντηριο δεν ανακυκλωνει τα ιδια νερα μεσο του φιλτρου,αυτο το κανουν μονο τα πλυντηρια με ψεκασμο-jet system.
    Οι αντιστασεις καιγονται για πολλους λογους,οπως κακη ποιοτητα ανταλακτικου-πολυ συχνη χρηση του πλυντηριου-χρηση ακαταλληλων αποριπαντικων,ηλεκτροληση και αλλα πολλα.
    Καλησπέρα. Σ' ευχαριστω πολυ για το χρόνο που αφιέρωσες. Βλεπω οτι γνωρίζεις καλά το επάγγελμα άρα οκ δεν το ψάχνω άλλο με την προσθηκη σίτας. Απ' την άλλη όμως δε μπορώ να αγνοήσω το γεγονός οτι η αντίσταση στο κατω αριστερο τμημα της γεμιζει με μια μπαλα απο ινες/τριχες που προέρχεται από την είσοδο νερών που βρισκεται ακριβως διπλα (οκ δεν εινα ιανακυκλωση οπως εσφαλμενα εγραψα αλλα ειναι κάποια είσοδος νερου). Μπορω να κανω κατι εκει να μην πιανει ινες/τριχες η αντισταση; Γιατι την σαπιζουν και καταστρέφεται.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Οι αντιστασεις δεν καιγονται απο τις ινες των ρουχων οποτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι για αυτο.Ποσσες πλυσεις κανει το πλυντηριο την εβδοαμαδα?Εκτος του απορυπαντικου βαζεις και αλλα προσθετα οπως χλωρινη?

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι αντιστασεις δεν καιγονται απο τις ινες των ρουχων οποτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι για αυτο.Ποσσες πλυσεις κανει το πλυντηριο την εβδοαμαδα?Εκτος του απορυπαντικου βαζεις και αλλα προσθετα οπως χλωρινη?
    4 πλύσεις/βδομάδα συνήθως. Άλλα πρόσθετα ποτέ, εκτός από την αφαλατική ταμπλέτα. Δες λίγο την εργοστασιακή αντίσταση που άλλαξα το 2014, γιατί εγώ αν και άσχετος νομίζω ότι η αντίσταση καταστράφηκε εξαιτίας της συσσώρευσης ινων...

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ομολογω οτι τετοιο τυλιγμα πρωτη φορα βλεπω,ειναι λες και το εκανες σκοπιμα με το χερι σου.Ναι θα μπορουσε να φταει αυτο στην περιπτωση σου,εγω παντως τετοιο τυλιγμα πρωτη φορα βλεπω και πιστεψε με εχω αλαξει εκατονταδες αντιστασεις.
    Οσο για το αν μπορεις να κανεις κατι για αυτο το βρισκω λιγο απιθανο να δωθει καποια λυση λογο οτι οταν το πλυντηριο στιβει οτι και να βαλεις στο σημειο για προστασια υπαρχει ο κινδυνος να να φυγει απο τη θεση του και να κανει μεγαλυτερη ζημια.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Γιάννη πληροφοριακά σου λέω ότι είχα αλλάξει με καινούριες αντιστάσεις, 2 κατά σειρά και μας έριχνε ρελε (ακόμη και σε ηλεκτρικές κουζίνες) . Στην 3 αλλαγή δούλεψε κανονικά , θέλω να πω με αυτό , ότι η απαιτήσεις ρελε προστασίας είναι τέτοιες που η συγκεκριμένη αντίσταση που θα τοποθετηθεί πρέπει να είναι πολύ καλή ποιοτικά .
    4-5 πλύσεις την βδομάδα δεν είναι λίγο.
    Οι περισσότερες αντιστάσεις που έχουν πρόβλημα με το "καλημέρα " της τοποθέτησης τους είναι "no name " και φθηνές. Στην περίπτωση σου πήρες την λίγο καλύτερη δυνατή ποιοτικά αντίσταση γιαυτό και τα 3 χρόνια .
    Εάν στο φίλτρο τοποθετήσεις σίτα , θα βουλώνει ευκολότερα . Προφανώς το είδος ρουχισμού πλύσης είναι μάλλον περισσότερο μάλλινα / κουβέρτες / πετσέτες κτλ. Τα χνούδια δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην αντίσταση ούτε τα άλατα . Έχω δει αντίσταση τόσο σκεπασμένη από χνούδια άλατα που δεν έβλεπες τις σωληνώσεις της αντίστασης από κάτω (και αυτό με τοποθετημένο ρελέ προστασίας / καταστράφηκε σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη μετά τα 12 περίπου χρόνια ).

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] Προβλημα με πλυντηριο ρουχων Bosch
    από anagnostou1 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-07-14, 23:48
  2. πλυντηριο ρουχων bosch 1101
    από jager στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-14, 08:02
  3. [Bosch] Πρόβλημα με πλυντηριο πιατων bosch
    από pro8 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 7