Λοιπόν συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε.
Αγοράστηκε λέβητας (κριτήριο η τιμή του), εγκαταστάθηκε και δουλεύει απροβλημάτιστα επί 20ήμερο. Χωρίς χημικό καθαρισμό κυκλώματος (απλό ξέπλυμα) και εγκατάσταση μαγνητικού φίλτρου. Ανά 3ήμερο βγάζει μια μεγάλη κούπα καφέ με μπόλικο κατακάθι (σκουριά). Ο κυκλοφοριτής καλύπτει άνετα το δίκτυο και πιθανώς καλύτερα από τον παλιό γιατί έχω άμεση και πλήρη θέρμανση των σωμάτων (Ίσως και ιδέα μου. Λένε εξάλλου "καινούριο κοσκινάκι μου...."). Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής "υδραυλικός διαχωριστής" και οι 3 ζώνες (ηλεκτροβάνες) ελέγχονται με ένα ρελέ ράγας που προστέθηκε στον παλιό πίνακα αυτονομίας.
Η κατανάλωση πρέπει να είναι γύρω στα 10m3 την ημέρα, όταν κατανάλωνα 7,5 λίτρα πετρέλαιο ημερησίως. (πιστεύω 20-25% οικονομία). Οπότε όλα καλά μέχρι στιγμής.
Το μόνο που δε μου πάει καλά είναι η ρύθμιση του νερού χρήσης. Έχω κάνει χαλάουα και σκωτσέζικο ντουζ αρκετές φορές μέχρι τώρα.
Έτσι έρχομαι να ρωτήσω αν υπάρχουν μυστικά ή τιπς για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Πχ ακούστηκε μία επιλογή στον λέβητα του ΖΝΧ στους 40 βαθμούς, άλλη να μη κλείνεις-χαμηλώνεις καθόλου τη βρύση (δεν κρατιέται η θερμοκρασία του νερού όταν έχεις χαμηλή ροή) και άλλη να γεμίζεις κουβά και με ένα μαστραπά να πλένεσαι.
Και μία άλλη επιλογή και θέλω τη γνώμη σας είναι η αντικατάσταση της μπαταρίας του λουτρού με μία θερμοστατική (https://www.ebay.co.uk/itm/2-TYPE-Mo....c100009.m1982). Έχει δοκιμάσει κανείς; Λειτουργούν; Σε τι διαφέρουν από τις θερμομικτικές;