Καλημέρα. Λέτε ε? Τί να πώ?
Ούτε ένα προστατευτικό μπρίζας για υπερτάσεις τίποτα?
Δε με εχει πιάσει μανία πιστεψτε με! Απλά το βλέπεις έτσι καινούργιο καινούργιο και θές να το προστατέψεις![]()
Αν θέλεις να το βάλεις για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο, κακό δεν θα κάνει.
Χρήστο για μια αναλυτική κατατόπιση διάβασε
https://oaedhlectrologoi.blogspot.gr...g-post_22.html
Το κείμενο αναφέρεται σε επιτήρηση ολόκληρης εγκατάστασης , αλλά μπορείς να επιλέξεις μόνο για τις ευαίσθητες συσκευές .
Τα παλιά ψυγεία χωρίς πλακέτες επιβίωναν 30 - 40 χρόνια με τα ίδια μοτέρ με τα σημερινά . Και μάλιστα με τις χειρότερες συνθήκες δικτύου της Δεη . Αυτό πρέπει να μπει στις σκέψεις "προστασίας" επιλογής . Όπως λένε και οι γιατροί (προτιμότερο να προλαμβάνει παρά να θεραπεύεις ).Απλά το βλέπεις έτσι καινούργιο καινούργιο και θές να το προστατέψεις
Τα προσχήματα κάποιων κατασκευαστών ότι τα σύγχρονα ψυγεία ή άλλες συσκευές "έχουν εξελιχθεί" και προστατεύουν οι ίδιες πλακέτες τους από μικροδιακυμάνσεις ρεύματος , στην ουσία είναι στάχτη στα μάτια των ανίδεων αγοραστών , και αφορά την ίδια την πλακέτα , ενώ το μοτέρ μπορεί να δεχτεί χωρίς φόβο και πάθος τα πιο ανελέητα μαστίγια από την Δεη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 16-01-18 στις 09:59
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Το ψυγείο είναι ολοκαίνουργιο και συγκεκριμένα το http://www.lg.com/gr/support/support...lg-GTB583PZHZD
Είμαι σίγουρος οτι αυτά τα καινούργια είναι αρκετά πιο ευαίσθητα απο τα παλιά που ήταν όντως σκηλιά.
Γι αυτό και ψάχνω να βρώ τρόπο για προστασία! Απλά δε μπορώ να καταλήξω!!!
Προτίνεις επιτηρητή τάσης?
Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι αν εχω καταλάβει σωστά αυτοί εχουν μικρούς χρονους καθυστέρησης μέχρι να ξανατροφοδοτήσουν και δεν ξέρω ποσο καλό ειναι αυτό για το ψυγειο
Είναι και με ινβερτεράκι? (άναψε διπλά καντήλια). Καλορίζικο.
Ευχαριστώ!
Ε να κάτι τέτοια μου λέτε!!!! Και αγχώνομαι!
Και δε λέτε καμια ιδέα προστασίας!!!![]()
Οχι αυτό τελικά το κατάλαβα!
Απλά προσπαθώ να καταλάβω αν αξίζει τον κόπο να κάνεις τελικά κάτι προσπαθώντας π.χ να αποφύγεις τις πιο πιθανές ή κοινές αιτίες ζημιών. (αν μπορεί να υπολογιστεί κάτι τέτοιο!) και φυσικά να μήν κοστίζει όσο αλλα 2-3 ψυγεία! Δηλαδή αν ερχόταν η ερώτηση τι θα ήταν προτιμότερο να βάλεις σε ενα ψυγείο για προστασία, υπάρχει απάντηση ? (Εκτός φυσικά το να πιάσεις όλες τις περιπτώσεις που ειναι ασύμφορο πια)
Επισης επειδή αγχώθηκα.... το παρακάτω...
τί σημαίνει? Είναι πιο εύαίσθητα?
Εχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και τον χρόνο σας...