Στο μήνυμα #15 δεν αναφέρομαι στην γεννήτρια , αλλά στο μοτέρ ελαιοραβδιστικού . Και πως αλλιώς θα μπορούσε να δουλέψει χωρίς την γεννήτρια . (νομίζω μπερδέψατε την αναφορά μου , η έννοα ελαιοραβδιστικό με την έννοια γεννήτρια έχουν διαφορές ) .
Απλά λέω ότι η γεννήτρια ναι μεν είναι καλή αλλά υπερβολική . (βαριά στις μετακινήσεις / κόστος συντήρησης κτλ )
Από το λίγο που κατάλαβα για την γεννήτρια αυτή , έχει 2 μπρίζες για 220V και 3 μπόρνες (παράλληλα) που το κάθε ζεύγος δίνει 12V . Λογικά δεν μπορεί να γίνει όποια διαφορετική σύνδεση για να πάρεις 24V κτλ. Γιατί αν και φαινομενικά έχει 3 ζεύγη , αυτά τα ζεύγη "πηγάζουν¨" από μία ενιαία κεντρική σύνδεση που μόνο 12V (σε ένα ζεύγος ) βγαίνουν από το εσωτερικό της γεννήτριας (μέχρι 60Α ) .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 06-01-18 στις 21:34
Σκεψου να βαλεις κατι τετοιο:https://www.ebay.com/itm/12V-TO-24V-...QAAOSwGzhaJnSr
Φαινεται καλη κατασκευη και ειναι αρκετα πανω απο τα 200W που θελεις οποτε θα εισαι ενταξει.
Επισης θα μπορουσες με μια (η δυο για περισσοτερη αυτονομια) μπαταριες αυτοκινητου να μην κουβαλας ολοκληρη γενητρια καθε φορα μαζι σου..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Κυριακίδης (06-01-18)
Υπάρχει άλλη μία επιλογή έτσι ώστε να ανεβάσεις την τάση των 12volt της γεννήτριας στα 24 με step-up https://www.ebay.com/itm/Waterproof-...4AAOSwyWZZQnFa
Κάποια στιγμή χρησιμοποίησα κάτι παρόμοι και δούλεψε τέλεια.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
Βασίλη Πως δηλαδή να ενώσω τα λαμάκια , το 2 με το 4 π.χ. ; τα άσπρα εξαρτήματα είναι ρελεδάκια ; μην τα βραχυκυκλώσω κ κάψω το τύλιγμα της γεννητριας. Το ακριβές μοντέλο θα στο στείλω από την Τρίτη έχω μια φωτογραφία αλλά δεν νομίζω να δεις καθαρά . Πέτρο ωραία ιδέα αυτή με φ/β πάνελ αλλά στην περίπτωση μου πρέπει να κουβαλάω το πάνελ μαζί στο χωράφι να διαλέγω μέρες με ηλιοφάνεια (χειμώνας) , σκιάσεις από κλαδιά και δέντρα , και νομίζω ότι δεν θα μπορεί να δουλεύει ικανοποιητικά με φορτίο , ειδικά αν μαγκώνει ο αχινός(ραβδιστικό) ανάμεσα στα κλαδιά , Προσανατολίζομαι σε λύση που προτείναν τα παιδιά για converter dc-dc από 12 σε 24v από ebay
![]()
Το πάνελ ζυγίζει άντε 5 κιλά , η γεννήτρια πόσο?Πέτρο ωραία ιδέα αυτή με φ/β πάνελ αλλά στην περίπτωση μου πρέπει να κουβαλάω το πάνελ μαζί στο χωράφι
Οι άλλοι ας πηγαίνουν με τις συννεφιές (εσύ πιο μάγκας από τους άλλους ) .να διαλέγω μέρες με ηλιοφάνεια (χειμώνας)
Ναι αλλά βλέπω χρησιμοποιούν και πολλά μέτρα μπαλαντέζες , ένα ξέφωτο δεν θα βρεθεί?σκιάσεις από κλαδιά και δέντρα
Το συγκεκριμένο μοτέρ (polymotor italiana ) χρησιμοποιήθηκε σε παλιό πλυντήριο ρούχων (υπολόγισε μια δόση ρούχα βρεγμένα σε πλύση τι δύναμη απαιτείται και αν συγκρίνεται με μερικά κλαδάκια , βέβαια με την σχετική υποδιαίρεση τροχαλίας και ιμάντα ) .και νομίζω ότι δεν θα μπορεί να δουλεύει ικανοποιητικά με φορτίο
Βέβαια η επιλογή είναι δική σου , καθώς η δική μου ιδέα δεν είναι απόλυτα σίγουρη αφού δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη και πιθανά να θέλει περισσότερα από ένα πάνελ μεγάλης ισχύος .