Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
Εφόσον, όπως γράφεις, υπάρχει υψηλή τάση και RGB,θα πρέπει να τσεκάρεις (πέρα εννοείται από τυχών ψυχρές κολλήσεις, κακές επάφες ή κόψιμο κάποιου καλωδίου π.χ. στα πηνία απόκλισης) και τα εξής :
α) αν υπάρχει τάση (στα νήματα) ή αν ανάβουν τα νήματα της οθόνης
β) αν υπάρχει παλμός vertical
γ) την τάση/ρύθμιση στο πλέγμα G2 (screen) της οθόνης

Εννοείται, ότι κάνεις με πολύ μεγάλη προσοχή, λόγω των υψηλών τάσεων που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πλακέτας και όχι μόνο !
Πηρα μετρησεις πανω στο σοκετ που κουμπωνει στη CRT. Με την τηλεοραση ανοικτη και γειωση πολυμετρου στα γειωμενα ελασματα που περιβαλλουν τη φουσκα της οθονης.
G/V 83V
B 83V
R 85V
G1 -10V
F -10V
G2 140V

Δυστυχως δεν βλεπω να αναβουν τα νηματα της οθονης υποθετω εννοεις καποιο φως που φαινεται μεσα στο γυαλακι πισω.
Οπως και η οθονη ειναι νεκρη, ενω ακουγεται το χαρακτηριστικο ''χιονακι'' απο τα ηχεια που λειτουργουν μαλλον. Παντως πλεον η τηλεοραση κανει ενα βωμβο που σιγουρα δεν τον εκανε πριν και σιγουρα δεν ακουγεται και οτι ολα πανε καλα.
Αν εχει καει η οθονη δηλαδη ο εκπομπος δεν στελνει τιποτα στο φωσφορο (τα λεω καπως χυμα...) τα συμπτωματα που εχω δε θα συνεβαιναν? Γιατι να υποθεσω οτι αν ειχαν προβλημα τα τυλιγματα vertical- horizontal θα εβλεπα τουλαχιστον κατι στην οθονη καποια τελία ή οριζοντια γραμμη.