-
Για σας και παλι παιδια. Επανερχομαι με αυτη την τηλεορασουλα γιατι τις τελευταιες μερες αρχισε να κανει νερα και να νεκρωνει η οθονη. Δηλαδη ενω ειχε ηχο η CRT ξαφνικα νεκρωνε σαν να ειναι εκτος πριζας, και με ανοιγοκλειμα του απωκωδικοποιητη οι γονεις μου την εφτιαχναν νομιζοντας οτι ειναι προβλημα σηματος. Σημερα το πρωι η CRT της νεκρωσε τελειως. Κανενα σημαδι ζωης αλλα ηχος υπαρχει και η τηλεοραση ανοιγει κανονικα. Υψηλη ταση ερχεται (τωρα το ποσο ειναι αυτη που πρεπει δεν ξερω) στην CRT αλλα το τεστ αποφορτισης με το κατσαβιδι προς τη γειωση κανει πολυ πολυ δυνατο ΤΣΑΦ. Περαν αυτο δεν εμφανιζεται στην οθονη κανενα σημαδι ζωης ουτε χρωματα ουτε φως, ουτε vertical ουτε horizontal. Απλα νεκρη.
Στην πλακετα δεν υπαρχει αλλοιωση, ολες οι φισες φαινονται στη θεση τους κανονικα οπως και η φισα που παει CRT.
Μεχρι τωρα με πολυμετρο εχω ελεγξει την πλακετουλα πισω απο τη CRT και ειδικα τα 3 τρανζιστορ που διαχειριζονται το R- G -B φαινονται κανονικα με τεστ διοδου. Δεν εχω μετρησει καμια ταση με την τηλεοραση σε λειτουργια ακομα το αποφευγω.
Με μια προχειρη αναζητηση στο ιντερνετ δεν βρηκα καθολου ουσιαστικη βοηθεια για CRT με ηχο και οχι εικονα για να κατευθυνθω προς τα καπου.
Σας ευχαριστω
Εδω και το service manual
https://www.dropbox.com/s/ot35bi0ayd..._1_aa.pdf?dl=0
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eleCtroAsxetos : 25-11-17 στις 13:34
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης