Το διαμέρισμα ειναι αρκετά παλιό? Έχει μονοφασική παροχή η τριφασική? Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις απο τον κεντρικό πινάκα. Αν δεις στο κάτω μέρος του πινάκα δίπλα από το rele ασφαλείας μια η 3 ασφάλειες η ένα η τρία ενδικτικά λαμπάκια. Αν εχει 1 ειναι μονοφασική, αν εχει 3 ειναι τριφασικό.
Επίσης αν έχεις για γενική ασφάλεια στον πινάκα 35amper είσαι μια χαρά. Αν όμως υπαρχει 25amper, τότε πρέπει υποχρεωτικά να γινει αύξηση της ισχύος και αλλαγή της παροχής σε 10αρι καλώδιο.
Ετσι που τα λες εχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα οφείλετε στην σύνδεση που έκανε ο ηλεκτρολόγος. Οι κουζίνες μπορούν να συνδεθούν τόσο σε μονοφασικό αλλα και σε τριφασικό ρεύμα. Πίσω στην υποδοχή του καλωδίου έχουν κάτι γέφυρες μεταλλικές που εκει ειναι οι 3 φάσεις. Ίσως να έκανε λάθος ο ηλεκτρολόγος η δεν εχει συνδέσει σωστά το καλώδιο.
Όχι, δεν είναι παλιό το σπίτι, είναι 10ετίας!
Η παροχή απ'όσο βλέπω στον πίνακα είναι μονοφασική. Στη γενική ασφάλεια γράφει 45Α.. αυτό εννοείς? [βάζω και φωτό!]
20170821_195504.jpg20170821_195450.jpg
Αυτο δεν ειναι ασφαλεια, ειναι διακοπτης, τυπικα μεγαλυτερης ονομαστικης εντασης απο την παροχη. Ξεβιδωσε το καπακι και δες το φυσιγγι ποσα Α ειναι.
Για να πεφτει η χελωνα και οχι το ρελε διαφυγης αυτο δηλωνει χοντρο βραχηκυκλωμα.Αν ο ηλεκτρολος ειναι σηγουρος οτι συνδεσε σωστα την κουζινα και εχει κανει ελεγχο της οικιακης εγκαταστασης τοτε παρε την αντιπροσωπεια εφοσον ειναι στην εγγυηση γιατι μπορει η κουζινα να εχει προβλημα.Αν ειναι εκτος εγγυησης καλεσε ενα οποιoδηποτε τεχνικο της εμπιστοσυνης σου να τσεκαρει την κουζινα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tipos : 21-08-17 στις 22:11
Σάκη θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω εδώ... το ρελέ δεν έχει καμμία δουλειά να πέσει σε βραχυκύκλωμα, χοντρό ή όχι. Το ρελέ ενεργοποιείται απο διαρροή (διαφορά έντασης μεταξύ φάσης - ουδετέρου, εξ'ού και η ονομασία Διακόπτης Διαφορικής Εντασης), και όχι από μεγάλες εντάσεις, εφόσον δεν υπάρχει διαρροή.