Ευχαριστώ Σάκη
Μετά από ένα κατσαβιδιασμα που έκανα στον θερμοστάτη, στο 4
Έχω 12 βαθμούς στην συντήρηση μετά από 2 ώρες και -20 βαθμούς στον καταψύκτη
Λες να γλυτώσω τον κατά τα άλλα συμπαθή συνάδελφο ?
Ευχαριστώ Σάκη
Μετά από ένα κατσαβιδιασμα που έκανα στον θερμοστάτη, στο 4
Έχω 12 βαθμούς στην συντήρηση μετά από 2 ώρες και -20 βαθμούς στον καταψύκτη
Λες να γλυτώσω τον κατά τα άλλα συμπαθή συνάδελφο ?
Για να καταληξεις στο αν φταιει ο θερμοστατης κανε μια γεγυρα στις επαφες 4-6 ωστε να δουλευει ασταματητα και να δεις αν κατεβαζει θερμοκρασια που μπορει να φτασει τους 0 βαθμους.Αν δεν μπορει να κατεβασει την θερμοκρασια τοτε η βλαβη ειναι στις τρει περιπτωσεις που σου εγραψα.Αν την κατεβαζει τοτε χρειαζεται ο καταληλος θερμοστατης.
Ο θερμοστάτης είναι καινούριος απλά έχω την εντύπωση ότι είχε τσακίσει σε ένα σημείο πολύ το τριχοειδή σωληνάκι, το έφερα κάπως.
Τώρα λέει 8 βαθμούς η συντήρηση
Πιες είναι οι αποδεκτές τιμές ψύξης και συντήρησης ?
Το πιθανό είναι από ψυκτικής απόδοσης να είναι εντάξει . Κακός πείραξες τον θερμοστάτη (ποια βίδα πείραξες? τι εννοείς στο "4"?) .
Για να επιβεβαιώσεις ακόμη καλύτερα την ψυκτική απόδοση , και να είσαι σε καλό δρόμο θα πρέπει το 12 βαθμούς στην συντήρηση να μπορεί να κατέβει και μέχρι 4-5 βαθμούς (άστο να δουλεύει μέχρι το πρωί) . Αν τα καταφέρνει στην συντήρηση , σου μένει να μπει σωστός θερμοστάτης με βάση τα στοιχεία του παλιού.
Απλά ίσιωσα το σωληνάκι υγρού του θερμοστάτη δεν πείραξα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις
4 νούμερο στο κουμπί λέω, έχει ως το 5
Άστο τέρμα στο 5 μέχρι το πρωί . Επιβεβαίωσε ότι από ψυκτική απόδοση μπορεί να κατέβει όπως ορίζει στο "6" μήνυμα (κατά εμε αρκεί 4-5 βαθμούς) . Αφού το επιβεβαιώσεις δοκίμασε τον θερμοστάτη από το 5 στο 1 . Και δες αν κάποτε μπορεί να κάνει παύσεις . Αν όχι τότε το πρόβλημα είναι στον θερμοστάτη (λάθος τύπος θερμοστάτη / κακή τοποθέτηση κτλ ).
Κάτι τελευταίο μη σας κουράζω
Ποιες είναι οι τυπικές θερμοκρασίες συντήρησης β κατάψυξης
Όσο αφορά τα τρόφιμα για κατάψυξη θέλουμε από -18 και πάνω (-20 / και -40 είναι ακόμα καλύτερα ) ανάλογα το ψυγείο. Στην συντήρηση +4 με 6 βαθμούς .
Όμως όταν δεν αφορά τρόφιμα (π.χ. κόλλησε ο θερμοστάτης ) το ψυγείο μπορεί να κατεβάσει σαν "μηχανή " και 0 ή και - βαθμούς στην συντήρηση. Όμως 0 βαθμούς σε συντήρηση δεν θα ήταν αποδεκτή γιατί θα πετρώσουν τα τρόφιμα που προορίζονται μόνο για συντήρηση . Επομένως το παίρνουμε τυπικά ως προς τα τρόφιμα .
http://www.pepen.gr/pagesgr/yphresie...n_me_psyxi.pdf
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 08-05-17 στις 00:06
tipos (08-05-17)
οκ ευχαριστώ πετρο θα το Παρακολουθήσω
Πετρο 4-5 βαθμους μπορει να τους πιασει ακομα και με το μισο evaporator παγωμενο οταν το βαλεις να δουλεψει ολο το βραδυ.Εμπειρικα μιλωντας παντα οταν ενα ψυγειο δεν εχει τη δυνατοτητα να κατεβασει τουλαχιστον 0 η ακομα και κατω απο το μηδεν με συνεχη λειτουργια ολοκληρο το βραδυ τοτε κατι δεν παει καλα με τις αποδοσεις του.
Κυριακίδης (08-05-17)