τα σύγχρονα κουφώματα σφραγίζουν ικανοποιητικά το σπίτι. Οι τυχόν χαραμάδες-απώλειες δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τον όγκο αέρα που προσπαθεί να βγάλει ο απορροφητήρας. Αυτό είναι ιδιαίτερα άβολο, όταν πχ η "χαραμάδα" είναι η καμινάδα μιας σόμπας ή το σιφόνι μιας αποχέτευσης
Αν και δεν είμαι απόλυτος γνώστης του αντικειμένου, θα σου γράψω την εμπειρία μου. Είμαι κάτοχος της TEKA CNL-2002, η οποία κάποια στιγμή άρχισε αντίστοιχα συμπτώματα (δε ρούφαγε σωστά). Κι ενώ ήμουνα στην αναζήτηση για αγορά των μοτέρ (φοράει δύο), ενδιάμεσα είπα να τα "κατεβάσω" πρώτα να τα δω. Από την πάνω μεριά λοιπόν είχαν από μία φτερωτή, η οποία και ήταν γεμάτη σκουπίδια (λίγδες αναμεμειγμένες με σκόνη, ή ξέρω 'γω τι), συνέπεια του οποίου ήταν η μη σωστή λειτουργία. Μόλις λοιπόν τους έκανα ένα πολύ γερό καθάρισμα, ο απορροφητήρας ξαναζωντάνεψε. Σου προτείνω να το δοκιμάσεις, εφ' όσον σου είναι προσιτό να το πραγματοποιήσεις ...
vasothrilos61 (16-12-16)
Ανδρέα σ' ευχαριστώ. Δεν ξέρεις τι ανακούφιση πείρα διαβάζοντας την δική σου περίπτωση. Το πιθανότερο αυτό πρέπει να είναι, γιατί όλες οι άλλες περιπτώσεις έχουν καλυφθεί και δεν βρήκα λύση. Ούτε αντικείμενα υπάρχουν μέσα, και πάντα αφήνω ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό λόγω τζακιών κ.λ.π. Επομένως κατεβάζω και αλλάζω ή καθαρίζω τις φτερωτές. Τώρα μόνη μου δεν το νομίζω, αλλά καμία σχέση με τα 200 ευρώ που χρειαζόμουν. Χίλια ευχαριστώ.
‘’δεν μπορεί να σφραγιστεί ένα σπίτι δεν είναι ένα κλειστό δοχείο’’
Σίγουρα δεν σοβαρολογείς και σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να γράψω για αναμμένο τζάκι, αναμμένη σόμπα πετρελαίου κλπ.
Δηλαδή ο απορροφητήρας με εξαγωγή 600 κυβικά /ώρα καλύπτεται από χαραμάδες, κλειδαρότρυπες, αποχετεύσεις air-cond, σωλήνες καλωδίων από έξω, μέσα προς τον πίνακα κλπ.
vasilimertzani (14-12-16)