Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7
    Το avatar του χρήστη moutoulos
    Συντονιστής
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή Εσωτ. καθαρισμός πλυντηρίου

Παιδιά καλημέρα

Έχω εδώ και 10+ χρόνια, ένα πλυντήριο Whirlpool. Δεν αναφέρω το mod γιατί αφενός
    μεν θα πρέπει να βρώ, αφετέρου ... δεν έχει σημασία στην ερώτηση που θέλω να κάνω.
    Το θέμα όπως λέει και ο τίτλος έχει να κάνει με τον εσωτερικό του (τύμπανο) καθαρισμό.

Έχει μαζέψει τόσα χρόνια αυτή την "γλίτσα" που αν σηκώσεις το λάστιχο φαίνεται. Το
    θέμα είναι οτι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά
    έχω την εντύπωση οτι "σπάει" την
    σαπουνάδα, με αποτέλεσμα (μου το επιβεβαίωσε και η σύζυγος) να μην πλένει καλά.
    Σημειωτέων όπως είπα το πλυντήριο δουλεύει κανονικά. Επειδή εγώ ακούω την γκρίνια
    τι μου συστήνεται να κάνω ?.

Δοκίμασα κάτι έτοιμα προϊόντα (σαν απορρυπαντικό σκόνη) που το ρίχνεις μέσα, και
    κάνεις μια σχεδόν κανονική πλύση στους 60 oC. Αλλά δεν έγινε κάτι, η "γλίτσα" ήταν
    πάλι εκεί και με χαιρέταγε ...
    *** No GreekLish Please ***
    Παρακαλώ γράφετε με ελληνικούς και μόνο χαρακτήρες
    .............................www.howtofixit.gr

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις μια πλύση με δύο κούπες λευκό ξύδι στους 90 και μετά μια πλύση με λευκαντικό πάλι στους 90 ή κάποιοι άλλοι βάζουν μαγειρική σόδα. Εκεί που είναι το λάστιχο μπορείς να το καθαρίσεις και με λίγο αραιωμένη χλωρίνη ή με λευκό ξύδι (ακόμα καλύτερα). Αυτό πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το τετράμηνο.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον toni31 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

moutoulos (20-11-16)

Προεπιλογή

Βορικό οξύ από το φαρμακείο , και χλωρίνη και ξύδι .
    Ξεχωριστές πλύσεις στους 90 βαθμούς , ειδικά το βορυκο και. Χλωρίνη θα σκοτώσουν ότι ζωντανό υπάρχει
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη picdev : 19-11-16 στις 13:27

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον picdev για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

moutoulos (20-11-16)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

λοιπόν η γλίτσα που αναφέρεις είναι κατάλοιπα απορρυπαντικών και κυρίως μαλακτικού! Όταν μάλιστα αυτή είναι σε προχωρημένο στάδιο δημιουργεί και κακοσμία στο πλυντήριο ακόμα και στα πλυμένα ρούχα. Αυτό παρουσιάζεται διότι μπορεί όλες οι εταιρείες απορρυπαντικών να λένε ότι τα προιόντα τους είναι για χαμηλές θερμοκρασίες αλλά..... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!

Είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσεις την σύζυγο κάθε πότε πλένει στους άνω το 60 βαθμών θα σου πει ΠΟΤΕ ή ΣΠΑΝΙΑ!

Υπάρχουν πολλά προιόντα στην αγορά και τα περισσότερα είναι άχρηστα! Αυτό που εγώ προτίνω στους πελάτες μου και πραγματικά έχω δει αποτελέσματα με τα μάτια μου είναι το παρακάτω:
    http://www.homefix.gr/el/proionta/ka...064015010.html

Οπότε: 1) Λες στην σύζυγο να μην υπερβάλει με το σαπούνι και με το μαλακτικό.
    2) Κάνεις μια πλύση στους 90 βαθμούς ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΛΥΣΗ με το παραπάνω καθαριστικό.
    3) Επαναλαμβάνεις το 2 κάθε 3-4 μήνες για να μην ξανα δημιουργηθεί η γλίτσα.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον kosmar για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

moutoulos (20-11-16)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σε γενικές γραμμές όσα νοικοκυριά έχουν την συσκευή τους σε υγρή κατάσταση και σε μόνιμη βάση υγρασίας σχηματίζεται "γλίτσα" (μαύρη μούχλα και μούχλα είναι μύκητες ) . Το ίδιο ισχύει και εκτός συσκευών π.χ. σε γωνίες του σπιτιού που βρίσκονται υπό συνθήκες υγρασίας , άρα εχθρός της μούχλας είναι η απαραίτητη ξηρότητα . Γιαυτό και πολλές φορές και πράγματι όσοι αφήνουν μετά το τέλος της πλύσης την πόρτα ανοικτή ή και της σαπουνοθήκης , το πορτάκι ανοικτό (ή και μερικοί που το παρακάνουν αφαιρούν και το φίλτρο της αντλίας!!! ) δεν υπάρχει περίπτωση να δεις αυτές τις συσκευές μαυρισμένες από μαύρα στίγματα μούχλας ή δυσωδίας . Διαπιστωμένο ...

λοιπόν η γλίτσα που αναφέρεις είναι κατάλοιπα απορρυπαντικών και κυρίως μαλακτικού!
    Κατάλοιπα είναι , αλλά χωρίς την υγρασία δεν θα παρουσιάσουν ποτέ μούχλα . Ή δεν θα βρωμίσουν ποτέ .

Ο λόγος που ζητάνε έξτρα πλύση στους 90C είναι για τα άλατα που έχουν εγκλωβιστεί σε κάθε συσκευή (κάθε περιοχή έχει διαφορετική σκληρότητα νερού ) . Τα άλατα σε μια συσκευή δεν είναι αιτία ανάπτυξης μούχλας , αλλά επειδή στο κατακάθισμα των αλάτων εντός της συσκευής/ τοιχώματα κτλ , τα άλατα έχουν μια "σπογγώδη " ιδιότητα να συγκρατούν / απορροφούν / διατηρούν την υγρασία ακόμη και μετά το τέλος της πλύσης και για πολλές μέρες , αυτό ευνοεί στην συνέχεια στην ανάπτυξη μούχλας και δυσοσμίας .
    Το να καθαρίσεις κάτι με χλωρίνες / σόδες / ξύδι , είναι μια λύση προσωρινή , αλλά το κορυφαίο είναι να εκτελείς ενέργειες που να κάνουν την υγρασία να απουσιάζει πλήρως από την συσκευή ή ακόμη και από τον χώρο όπου βρίσκεται η συσκευή . + την μη ύπαρξη "σπογγώδους " αλάτων εντός της συσκευής .

9. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

moutoulos (20-11-16), ΣΚΛΗΚΟΣ (20-11-16)

Το avatar του χρήστη moutoulos
    Συντονιστής
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις !.

Θα τα βάλω όλα στον κάδο (χλωρίνη, οξυ, ξύδι, Baking Soda (Διττανθρακική ή μαγειρική σόδα),
    καθαριστικό W-PRO και θα περιμένω ... να φύγει και το πλυντήριο.

Λοιπόν πέρα απο την πλάκα χρησιμοποίησα ένα αντίστοιχο σαν το W-pro (κατα των αλάτων),
    και στην ουσία δεν έκανε τίποτα. Βέβαια μου είπαν να το αφήσω να πλύνει κάνα μισάωρο στους
    60-70 οC και μετά να το αφήσω κλειστό κάνα 5ωρο να "μουλιάσουν". Ε μετά απο το πέρας των
    5 περίπου ωρών, συνέχισε (αφού το άναψα) το υπόλοιπο πρόγραμμα ... και τελείωσε χωρίς να
    κάνει κάτι.

Κώστα:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kosmar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσεις την σύζυγο κάθε πότε πλένει στους άνω το 60 βαθμών θα σου πει ΠΟΤΕ ή ΣΠΑΝΙΑ!
    ... έχεις δίκιο. Μας έχει "φάει" το "40 oC", και άντε στο τσακίρ κέφι να το βάλουμε στους 60 oC.
    Παραπάνω δεν έχει. Κάτι σαν κόφτης ένα πράμα. Καλά το "90 οC" δεν πρέπει να έχει μπεί ποτέ.
    Και οι 60 που λεω είναι πάρα πολύ σπάνια. Οπότε:

Απ'ότι καταλαβαίνω, μια στο τόσο, καλό είναι να κάνουμε μια σκέτη (κύρια) πλύση, με κάτι απο
    τα παραπάνω (πχ W-PRO, ή τα υπόλοιπα), απλά να διατηρείτε ο κάδος/τύμπανο καθαρός. Ή
    τουλάχιστον όσο πιο καθαρός γίνεται ...

Θα το κάνω για να σταματήσει η γκρίνια ... και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις ... .

*** No GreekLish Please ***
    Παρακαλώ γράφετε με ελληνικούς και μόνο χαρακτήρες
    .............................www.howtofixit.gr

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δες και αν δεν γίνεται τίποτα, άλλαξε γυναίκα αφού το πλυντήριο είναι καλό, θα σε πάει μια δεκαετία η καινούργια με αυτό το πλυντήριο, μετά βλέπεις....

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό] Καθαρισμός Κλιματιστικού
    από dal_kos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-18, 16:31
  2. [Άλλη] -Καθαρισμός ψυγείου.
    από ΜΑΚΗΣ ΔΟΡ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-16, 22:54
  3. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-15, 14:24
  4. Απαντήσεις: 3