Δεν το έγραψα σωστά. Είναι 0ν στις 33 στροφές. Όταν βάζω 45 μετά από λίγο πάει 12ν σταθερά.
Δεν το έγραψα σωστά. Είναι 0ν στις 33 στροφές. Όταν βάζω 45 μετά από λίγο πάει 12ν σταθερά.
Τότε η μόνη περίπτωση να μην αλλάζει συχνότητα το ημίτονο, είναι να έχει πρόβλημα το U5 και/ή η R32.
Η χρονοκαθυστέρηση που λες είναι φυσιολογική και οφείλεται στο δικτύωμα R27 - C13 και συμβαίνει μόνο προς μια κατεύθυνση λόγω του ότι κατά την αντίθετη μεταβολή η R27 παρακάμπτεται λόγω της D7. Αν π.χ. αφαιρέσεις τον C13 η αλλαγή της τάσης στο πιν 7 του U3 θα γίνεται αμέσως και στην αλλαγή από 33 σε 45 στροφές αλλά και αντίστροφα (δεν καταλαβαίνω προς τί η χρονοκαθυστέρηση μόνο προς μια κατεύθυνση)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FILMAN : 25-10-16 στις 12:26
Υπάρχει περίπτωση να είμαι και λίγο κουλός![]()
Το U5 φυσικά είναι και αυτό καινούργιο. Εντάξει και η R32.![]()
Τότε δεν γίνεται να μην αλλάζει η συχνότητα.
Εχεις απόλυτο δίκιο.Απλά λογω της καθυστέρησης εγώ πατούσα και έβλεπα βιαστικά τα 50hz βιαστικά. Μετά από λίγα δευτ. αλλάζει. και πάει 68Ηz.
Σωστός. 68Hz / 50Hz = 1.36
Επίσης 45RPM / 33.333RPM = 1.35
Περίπου τέλειο δηλαδή.
Το κακό αυτό ειναι. Οτι μετά τους πυκνωτές δεν βρήκα άλλο λάθος. (Τα ολοκληρωμένα τα άλλαξα όλα γιατί δεν μπορούσα να βρω το σφάλμα.) Και μου περνάει από το μυαλό γιατί να μην περιστρέφεται με τα 27v αφού υπάρχουν και με τέλεια φάση και με τέλειο ημίτονο... Δεν μπορώ να ελέγξω το μοτέρ.
Είπες ότι μέτρησες τα τυλίγματα του μοτέρ και σου έδωσαν 2.3kΩ το καθένα. Μπορείς να πάρεις μια ωμομέτρηση και των δυο σε σειρά (αγνοώντας δηλ. το κάτω άκρο όπως φαίνεται στο σχηματικό) να δούμε αν θα σου δώσει 4.6kΩ ή λιγότερα;
Κάτι άλλο, το μοτέρ πώς είναι ενωμένο στην πλακέτα; Υπάρχει περίπτωση να έχουν μπερδευτεί τα καλώδιά του και να έχουν συνδεθεί λάθος; Έχει μεγάλη σημασία το κοινό των δυο περιελίξεων (όπως φαίνεται στο κάτω μέρος του μοτέρ στο σχηματικό) να είναι στη σωστή θέση! Τα άλλα δυο καλώδια αν μπουν ανάποδα απλώς το μοτέρ θα γυρίζει σε λάθος κατεύθυνση.
Το μοτέρ είναι κολλημένο στην πλακέτα. (Το σώμα είναι κολλημένο στο pcb) Δεν εχει καλώδια απευθείας με σύρματα στην πλακέτα.Δεν εχει βγεί ποτέ.Σίγουρα είναι ετσι από το εργοστάσιο.Δεν γινεται να μπουν αλλιώς τα σύρματα.Ναι ωμικά δείχνουν 4,7κ τα δυο ακρα.