Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 32

Μέλος
    Όνομα
    Νάνις
    Περιοχή
    ΣΕΡΡΕΣ

Προεπιλογή παράξενη περίπτωση τελικού ενισχυτή (για ειδικούς)

Αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι και ειδικοί γεια σας
    έχω έναν τελικό ενισχυτή με σβησμένα τα χαρακτηριστικά του.
    Εκτιμώ είναι του Νάκα 2χ550w RMS.
    Με είπαν οτι δεν δουλεύει το ένα κανάλι.
    όταν τον δοκίμασα δούλευε κανονικά αλλα παρατήρησα οτι το ένα κανάλι ανεβάζει σιγά σιγά θερμοκρασία.
    υπέθεσα οτι καποια στιγμή ο κόφτης θερμοκρασίας σταματά το κανάλι λόγω υπερθέρμανσης.
    θεώρησα οτι "άρπαξαν" τα τρανζίστορ εξόδου και παρήγγειλα καινούρια.
    πρόκειται για 6 Κ1058 και 6 J162.
    Μετά την αντικατάστασή τους όμως ο ενισχυτής "ρίχνει" την αυτόματη 16άρα ασφάλεια του ηλεκτρικού πίνακα.
    Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής... γνωρίζει κάποιος αν τα συγκεκριμένα τρανζίστορ χάνουν με την πάροδο του χρόνου την ικανότητά τους να παρέχουν την μέγιστη ισχύ τους;

ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη ultra
    Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Αν με ρωταγαν ποιο ειναι το περισσοτερο μαιμουδιασμενο φετ στην υφηλιο, θα ελεγα αυτο το ζευγαρι.
    Ας αρχισουμε απο τα απλα.
    1. Το καναλι που ζεσταινεται, παιζει μουσικη σωστα, κατα τα αλλα?
    2. Τα 1058 και 162 απο που τα αγορασες? Ξερεις οτι η παραγωγη τους απο την toshiba εχει σταματησει και τα κατασκευαζει (σε πολυ υψηλες τιμες) η renesas ?
    3. Tα παλαια ζευγη, τα μετρησες να δεις αν ειναι ενταξει?

Μέλος
    Όνομα
    Νάνις
    Περιοχή
    ΣΕΡΡΕΣ

Προεπιλογή

1.Ναι.το καναλι παιζει κανονικά μουσική..αλλα αρχίζει να ανεβάζει σιγά σιγά θερμοκρασία ενώ το άλλο κανάλι παραμένει κρύο.
    2.τα πήρα απο κίνα..απο εδώ http://www.ebay.com/itm/1pair-2pcs-o...AAAOxy3zNSl0KI
    δεν είναι ακριβώς αυτά που δείχνει στη φωτό αλλά έχει το ίδιο σήμα της toshiba πάνω
    3. τα μέτρησα..αλλα βγάζεις ακρη με τα fet.. δείχνουν καλούτσικα.
    Κώστα στην τελευταία μου ερώτηση μπορείς να απαντήσεις;

Το avatar του χρήστη ultra
    Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

δεν χανουν τα χαρακτηριστικα τους, αφου ρωτας.

Μέλος
    Όνομα
    Νάνις
    Περιοχή
    ΣΕΡΡΕΣ

Προεπιλογή

ο πελάτης με είπε ότι δεν έπαιζε και πολύ δυνατά ο ενισχυτής.
    υπάρχει περίπτωση να ήταν ψημένα ή αρπαγμένα όλα τα τρανζίστορ, χωρίς να βραχυκυκλώσουν και να καεί κάποια ασφάλεια, με αποτέλεσμα να πέσει η απόδοση του ενισχυτή;
    Στην αρχή για να τον δοκιμάσω έβαλα στην έξοδο ένα ηχειάκι απο τηλεόραση 15W.έκλεισα αριστερόστροφα το κανάλι για το δοκιμάσω σε χαμηλή ισχύ.Ελα όμως που το συγκεκριμένο κανάλι ανοιγε ανάποδα δηλαδή απο δεξιά προς τα αριστερα και εγω νομιζωντας οτι το κανάλι είναι κλειστό στήν πραγματικότητα ήταν τέρμα ανοικτό. ενώ λοιπόν ειχα ήδη βαλει μουσική στο cd ανοιξα το γενικό διακάπτη και στιγμιαία έπαιξε πολύ δυνατά.Εγω τρόμαξα γιατί δεν το περίμενα και το εκλεισα αμέσως. Αυτό πρέπει να έγινε δύο φορές. Το ερώτημα είναι.. δεν θα έπρεπε να τινάξει τα πέταλα απο το ηχειάκι;!! Δεν έπαθε όμως τίποτα.!

Σοβαρεψου για να μπορεις να ασχοληθεις με ενα μηχανημα τετοιας ισχυος και ειδικοτερα εαν δεν εχεις σχεδια και τεχνογνωσια τουλαχιστον τα απαραιτητα εργαλεια πρεπει να τα εχεις Γεννητρια παλμογραφο φορτιο και Variac .
    Αν το φιαξεις απο τυχη ( πραγμα το οποιο δεν παιζει ) να εισαι σιγουρος οτι θα κρατησει μιση ωρα ....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη east electronics : 07-09-16 στις 17:54

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

φιλε εισαι σιγουρος οτι γνωριζεις τι κανεις? απο τα λεγομενα σου δεν μου φαινεσαι και πολυ σχετικος...

7. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον xsterg για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (03-09-16), pipilas (03-09-16)

Μέλος
    Όνομα
    Νάνις
    Περιοχή
    ΣΕΡΡΕΣ

Προεπιλογή

φίλε μου είμαι ηλεκτρονικός. βεβαίως και γνωρίζω τι κάνω.
    απλά αυτός που συναρμολόγησε τον θηρίο ενισχυτή.. χειροποιητος είναι..εκανε το ανόητο λάθος με τα ποτενσιόμετρα ωατε το αριστερο κανάλι να ανοίγει αριστερόστροφα και το δεξί δεξιόστροφα. διαβασε προσεκτικά αυτά που λεω και θα καταλάβεις.αυριο θα ανεβάσω και φώτογραφίες.
    αν μπορείς να απαντήσεις σε κάτι απο αυτά που ρωτάω θα το εκτιμούσα..

Μέλος
    Όνομα
    Νάνις
    Περιοχή
    ΣΕΡΡΕΣ

Προεπιλογή

ολες οι ενδείξεις στην πρόσοψη του ενισχυτή ειναι σβηστές.θα ανεβάσω φωτό αύριο. στα ποτενσιόμετρα δεν "γράφει" τίποτα οπως + ή - , 0 ή άπειρο κτλ..

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΑΝΙΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    ο πελάτης με είπε ότι δεν έπαιζε και πολύ δυνατά ο ενισχυτής.
    υπάρχει περίπτωση να ήταν ψημένα ή αρπαγμένα όλα τα τρανζίστορ, χωρίς να βραχυκυκλώσουν και να καεί κάποια ασφάλεια, με αποτέλεσμα να πέσει η απόδοση του ενισχυτή;
    Στην αρχή για να τον δοκιμάσω έβαλα στην έξοδο ένα ηχειάκι απο τηλεόραση 15W.έκλεισα αριστερόστροφα το κανάλι για το δοκιμάσω σε χαμηλή ισχύ.Ελα όμως που το συγκεκριμένο κανάλι ανοιγε ανάποδα δηλαδή απο δεξιά προς τα αριστερα και εγω νομιζωντας οτι το κανάλι είναι κλειστό στήν πραγματικότητα ήταν τέρμα ανοικτό. ενώ λοιπόν ειχα ήδη βαλει μουσική στο cd ανοιξα το γενικό διακάπτη και στιγμιαία έπαιξε πολύ δυνατά.Εγω τρόμαξα γιατί δεν το περίμενα και το εκλεισα αμέσως. Αυτό πρέπει να έγινε δύο φορές. Το ερώτημα είναι.. δεν θα έπρεπε να τινάξει τα πέταλα απο το ηχειάκι;!! Δεν έπαθε όμως τίποτα.!
    Ασε τον πελάτη να λέει ότι το ένα κανάλι δεν έπαιζε δυνατά διότι μπορεί αυτό να οφείλεται σε πρόβλημα των ηχείων του ή των καλωδίων του ή ακόμα και του αυτιού του. Εσύ μετά τον έλεγχο θα του πεις πόσα Watt βγάζει ο ενισχυτής....Φίλε μου βάλε και στα δύο κανάλια του τελικού τεχνητό φορτίο στην αρχή 8 Ωμ και μετά 4 Ωμ επίσης ρύθμισε στη γεννήτρια συχνοτήτων σου μία συχνότητα στον 1 Khz ημίτονο είναι ότι πρέπει για τον έλεγχο και έλεγξε την έξοδο και σύγκρινε μεταξύ τους τα δύο κανάλια. Δες τα δύο κανάλια σε ποιο σημείο κλιπάρουν και αν παραμορφώνουν ομοιόμορφα την έξοδο. Κάνε τρίωρο τεστ ισχύος και μέτρησε θερμοκρασία στην έξοδο των τρανζίστορ ισχύος. Μέτρησε ρεύμα ηρεμίας αφού ζεσταθεί κατάλληλα ο ενισχυτής που πιστεύω ότι εκεί βρισκόταν από την αρχή το πρόβλημα της αυξανόμενης θέρμανσης. Αν χρησιμοποιήσεις Variac με βατόμετρο επάνω του όπως κάνω εγώ μπορείς να πάρεις χρήσιμες πληροφορίες της απόδοσης του ενισχυτή και να συγκρίνεις πολύ εύκολα και τα δύο κανάλια.Αν τα κάνεις όλα αυτά κι έχουμε στοιχεία να σκεφτούμε τότε το συζητάμε πάλι..........
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Μέλος
    Όνομα
    Νάνις
    Περιοχή
    ΣΕΡΡΕΣ

Προεπιλογή

Δημήτρη είσαι master..σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
    Εγω ασχολούμαι περισσότερο με τηλεοράσεις και δεν έχω ειδικότητα στους ενισχυτές-θηρία.
    επίσης δεν έχω γεννήτρια ούτε βατόμετρο. Αστα..πονεμένη ιστορία.
    Ας το δούμε λιγο περισσοτερο πρακτικά.
    Μπορείς να μου πεις περισσότερα σχετικά με το που πιστεύεις οτι βρίσκεται το πρόβλημα της αυξανόμενης θερμοκρασίας; (το οποίο είναι και το πραγματικό πρόβλημα) τα κανάλια δουλεύουν με +100V και -100V

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αναζήτηση μεταγωγών για ενισχυτή
    από eebabs2000 στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-16, 18:57
  2. [Τελικός Ενισχυτής] Βοήθεια για παλιό (vintage) υβριδικό τελικό ενισχυτή
    από Harry Belias στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-09-13, 13:33
  3. [Τελικός Ενισχυτής] Ερώτηση για ενισχυτή με ECL82
    από chris73 στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-12, 12:34
  4. Τηλεκοντρόλ για ενισχυτή SONY F117R ???
    από QRTSIDAKIS στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-11, 14:12
  5. Σχέδιο για ενισχυτή philips fa650
    από jdm στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-12-10, 19:17

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι