Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 25

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιφιγένεια
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Επιχείρηση αγοράς πλυντηρίου για χρήση από ηλικιωμένο άτομο, τα φώτα σας!

Boys and girls, τα φώτα σας παρακαλώ και τις συμβουλές σας!

Χάλασε το παλιό πλυντήριο της μητέρας μου στην επαρχία (είχε κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια τώρα, ένα Pitsos Vario 2000), που εδώ κι ένα χρόνο την ταλαιπωρεί, έχει φέρει μάστορες, αλλά δεν γίνεται δουλειά.
    Τώρα, όταν το βάζει να πλύνει στο σύντομο ας πούμε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί συνήθως, της ρίχνει την ασφάλεια των ατυχημάτων (νομίζω λίγο πριν το στύψιμο).
    Με τα πολλά, αποφάσισε να πάρει άλλο, αλλά...
    Εδώ έρχεται το μεγάλο αλλά!
    Θέλει κάτι αρκετά οικονομικό (ως 300 ευρώ μου 'χει θέσει όριο), μικρής χωρητικότητας (ζει μόνη της πλέον), και εύκολο στη χρήση (είναι μεγάλος άνθρωπος, άνω των 80, δεν θέλει ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια και αγχώνεται με κάτι τέτοια), ει δυνατόν να βρούμε κάτι που να 'ναι το απλούστερο όλων σε λειτουργία, και φυσικά θέλει να ψάξω εγώ από εδώ, Αθήνα να της βρω κάτι και να της προτείνω ώστε να πάει στον εκεί Κωτσόβολο να το πάρει.

Προσπάθησα να την πείσω για ένα από τα φτηνότερα 7κιλα μοντέλα της LG, 7κιλο, δεν συμφωνεί, λέει θα της είναι μεγάλο των επτά κιλών, αν κι εγώ πιστεύω ότι φοβάται πως δεν θα το καταφέρει στη χρήση γιατί έχει ηλεκτρονικά "πραγματάκια" πάνω... (είπαμε, μανούλα και άνω των ογδόντα!)

Έτσι είμαι μεταξύ μερικών που βρήκα στο σάιτ του Κωτσόβολου:
    1) Pitsos
    2) Whirlpool
    3) Bosch
    4) Siemens
    5) Samsung

Τα πρώτα τέσσερα είναι εξαιρετικά απλά κομμάτια όπως θα δείτε, εντελώς basic αλλά μάλλον στο πλεονέκτημα θα το βάλω στην παρούσα φάση αυτό.
    Από πλευράς μάνιουαλ τώρα, πραγματικά απόρησα. Πίτσος, Μπος, Ζίμενς, οι οδηγίες χρήσεώς τους είναι για τα πανηγύρια και λες και γραφτήκαν στο γόνατο. Πουθενά λεπτομέρειες για τα προγράμματα, ένα ξερό φυλλαδιάκι που ούτε για καφιετέρα γαλλικού που λέει ο λόγος...

Το Whirlpool έχει ένα ικανοποιητικότατο και εύχρηστο μάνιουαλ, που είμαι σίγουρη ότι ακόμα και η 82χρονη μάνα μου θα κατανοήσει χωρίς πρόβλημα.
    Οι οδηγίες χρήσης του Σάμσουνγκ τέλος, ενώ δείχνουν κατατοπιστικότατες και εκτενείς, for the life of me που λένε και τα Αμερικανάκια, πουθενά δεν αναφέρει χρόνους διάρκειας προγραμμάτων. Επίσης φοβάμαι ότι θα μου το απορρίψει κι αυτό, θα θέλει κάτι πιο απλό και όχι 7κιλο.

Λοιπόν παιδιά, πείτε γνώμες και σώστε με!
    Μ' έχει στριμώξει στη γωνία και είμαστε απ' το πρωί ως τη μαύρη νύχτα στα τηλέφωνα, με μόνιμη επωδό εκ μέρους της "καλά εσύ, όλη μέρα με τα κομπιούτερ, δε βρήκες ακόμα στη μάνα σου ένα πλυντήριο; Θα τελειώσουν οι εκπτώσεις!"

Το avatar του χρήστη ziakosnasos
    Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    Ελλαδα

Προεπιλογή

Εγώ είχα πάρει στην γιαγιά μου 80 χρονών ένα παρόμοιο με το Bosch που έχεις στην λίστα , απλό τακ τακ το έβαζε και τέλος . Για εμένα είχα πάρει ένα LG υπερπαραγωγή ακόμα να το μάθω .

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Να πάρης ένα 5κιλο με επάνω πόρτα μιας και δυσκολεύονται στο σκύψιμο όλοι τους με έναν απλό επιλογέα και τρία πιεστικά κουμπιά όλα κι όλα αλλά δεν θυμάμαι τη μάρκα που είχα δει πριν κάνα μήνα. Πάντως μάλλον ένα τέτοιο χρειάζεσαι.Εχει άτομα εδώ μέσα που ασχολούνται καθημερινά με το άθλημα ας περιμένουμε να απαντήσουν οι πιο ειδικοί που τα συναντάνε καθημερινά.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το ξανανοίξαμε παλιά αυτό το θέμα (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68125) και τότε αποφάσισα να πάρω στη δικιά μας γιαγιά το LG F10B9QDW. Ένα χρόνο μετά και η γιαγιά μας είναι πολύ ευχαριστημένη. 4 κουμπάκια για επιλογές αλλά της φτάνει το 1 (ένα). Το οικονομικό και γρήγορο. Δε της χρειάζονται οι επιλογές μεταξωτά -κουρτίνες -βρεφικά-90βαθμοί 60 κλπ. Έμαθε-της δείξαμε ένα κουμπάκι και πάει τέλειωσε.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

τα κιλα δεν εχουν σχεση μονο με το ποσα ατομα εχει το σπιτι, αρα χρειαζομαστε πολλα κιλα αν μενουν πολλα ατομα. φαντασου να θελει να πλυνει παπλωμα η κουβερτα. το 5 κιλο δεν φτανει ουτε για πλακα.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

να της βρω κάτι και να της προτείνω ώστε να πάει στον εκεί Κωτσόβολο να το πάρει.
    http://www.makeleio.gr/%CE%B4%CE%B5%...3%CE%B9%CE%B1/

Έτσι είμαι μεταξύ μερικών που βρήκα στο σάιτ του Κωτσόβολου:
    1) Pitsos
    2) Whirlpool
    3) Bosch
    4) Siemens
    5) Samsung
    Το 5 ούτε ζωγραφιστό. Τα 2 και 4 τρώγονται. Είμαι υπέρ του να φτιαχτεί το παλιό (αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζαμε το προηγούμενο ιστορικό του στις βλάβες , ίσως το παλιό είναι και καλύτερο από τα νεώτερα μοντέλα )

Επίσης φοβάμαι ότι θα μου το απορρίψει κι αυτό, θα θέλει κάτι πιο απλό και όχι 7κιλο.
    Είμαι σίγουρος θα αγαπήσει το "Drumi" και είναι το πιο απλό παγκοσμίως .
    http://www.diaforetiko.gr/to-plintir...to-pano-meros/

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιφιγένεια
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα της προτείνω το άνω φόρτωσης μπας και της αρέσει η ιδέα, δεν το 'χα σκεφτεί.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιφιγένεια
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Χρήστο, δεν παίζει να πλύνει κουβέρτα ή πάπλωμα. Και να τα χώραγε το πλυντήριο, η ίδια στα 82+ της δεν θα μπορούσε να τα σηκώσει να τα ανεβάσει ως την ταράτσα. Τα δίνει έξω σε καθαριστήριο τα μεγάλα και ξενοιάζει. Για μένα, μακάρι να με άκουγε και να έπαιρνε 7κιλο τουλάχιστον, αλλά με ηλικιωμένους ανθρώπους δεν τα βγάζεις εύκολα πέρα και δεν υπάρχει λόγος να τους κακοκαρδίζουμε...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιφιγένεια
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    http://www.makeleio.gr/%CE%B4%CE%B5%...3%CE%B9%CE%B1/

Το 5 ούτε ζωγραφιστό. Τα 2 και 4 τρώγονται. Είμαι υπέρ του να φτιαχτεί το παλιό (αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζαμε το προηγούμενο ιστορικό του στις βλάβες , ίσως το παλιό είναι και καλύτερο από τα νεώτερα μοντέλα )

Είμαι σίγουρος θα αγαπήσει το "Drumi" και είναι το πιο απλό παγκοσμίως .
    http://www.diaforetiko.gr/to-plintir...to-pano-meros/

Καταρχάς με το Drumi γέλασα πολύ. Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα, αλλά είναι φαεινή! Πολύ θα 'θελα να το 'χα στο κάμπινγκ ρε παιδί μου!

Τον Κωτσόβολο δεν τον έχω σε καμιά μεγάλη εκτίμηση, αλλά η μάνα μου μένει επαρχία και θα τη βόλευε να πάει εκεί από άποψη κεντρικότητας και τιμών. Αν με έπαιρνε να ανέβω εγώ ένα ταξίδι, θα πήγαινα να κοιτάξω και σε μικρότερα, τοπικά καταστήματα, αλλά δεν με παίρνει, κι εξ' αποστάσεως δεν μπορώ να της προσφέρω πολλά.

Θα τη ρωτήσω για το ιστορικό των βλαβών του πλυντηρίου της και θα ενημερώσω. Μακάρι να φτιαχνόταν το δικό της αν άξιζε δηλαδή τον κόπο να φτιαχτεί.
    Παρόλα αυτά, για το 2 κλίνω περισσότερο, γιατί μου φαίνεται απλό και με κατανοητές (για εκείνη) οδηγίες χρήσεως.
    Το 5άρι γιατί ούτε ζωγραφιστό όμως, Πέτρο;
    Καλά πράγματα άκουγα ως τώρα για τους Κορεάτες...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το 5άρι γιατί ούτε ζωγραφιστό όμως, Πέτρο;
    Καλά πράγματα άκουγα ως τώρα για τους Κορεάτες...
    Είναι εμφανίσιμα και δουλεύουν αθόρυβα . Αλλά για τα φθηνά κυρίως μοντέλα είναι πολύ ευαίσθητα και σπάζει ο κάδος / η πλακέτες του προγραμματισμού ψήνονται στην κυριολεξία και παρουσιάζουν φθορές από τον 1 χρόνο . Μια σχετική δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Διάδρομος για υπέρβαρο άτομο
    από winston στο forum Όργανα Γυμναστικής
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-15, 08:55
  2. ESR meter.Τα φώτα σας παρακαλώ...
    από nassosxlvbros στο forum Εργαλεία & Όργανα Μέτρησης
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-15, 00:41
  3. Επιλογή ηλεκτροκολησης για ερασιτεχνική χρήση
    από diofantos στο forum Εργαλεία & Όργανα Μέτρησης