παιδια καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Σακη σε ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σου.
χθες λοιπον έκανα κάποιες μετρήσεις.
Πρωτα από όλα μέτρησα το πηνείο της βαλβίδας και μου έδειξε 5 kohm (στον αέρα, χωρις τάση).
Επειτα σύνεδεσα τα καλώδια και έβαλα το ψυγείο σε λειτουργία.
Μετρώντας πάνω στο μπλε καλώδιο και στα τρια σωληνάκια (ενα ενα)της βαλβίδας μου έδειξε 130 volt περίπου. Βαζοντας τον ακροδέκτη στο καφέ και στα σωληνάκια, μου δείχνει το ίδιο, 130 volt.
Εβαλα μετά αλλιώς το καλώδιο στην πρίζα (δεν περίμενα πάνω από ενα λεπτό) και ξαναμέτρησα με την ίδια σειρά και μου έδειχνε 25 volt και μετα οταν δουλευε 80. Εδω να πω οτι το μοτερ είχε σταματήσει , ακουγόταν ελάχιστα, μετα απο ώρα ξαναξεκίνησε.
Το έκανα αρκετές φορές αυτό με της μετρήσεις και μόνο μια αΌ* δυο φορες άκουσα ένα τσακ απο την βαλβίδα, τις περισσοτερες φορές δεν ακούστηκε τιποτα.
Κάποια στιγμή είπα να το αφήσω να δουλέψει. Ρυθμισα λοιπόν την θερμοκρασία στην συντήρηση στους 7 βαθμούς και την κατάψυξη στους -18 και έβαλα και ένα θερμομετρο μέσα.
Μετά απο κανένα δύωρο άκουσα να χτυπάει ο συναγερμος του ψυγειου. Πηγα και είδα οτι η θερμοκρασία στην συντήρηση ειχε φτασει τους 3 βαθμούς και είχε αρχίσει να πιάνει πάγο στην πλάτη κάτω απο το ανεμηστηράκι, στην κατάψυξη, τίποτα. Εκλεισα τον συναγερμο, έβαλα την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς και το άφησα. Μετά απο καμια ώρα πήγα να δω την θερμοκρασια και ήταν στους 4 βαθμους στην συντηρηση και στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ ειχε αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία!!!
Περίπου στις 7 ώρες λειτουργίας στο σύνολο, έιχε πιάσει η συντήρηση 3 βαθμούς με ρύθμιση στους 7 (το αλλαξα απο τους 9), και η κατάψυξη δούλεψε και έφτασε τους -16 με ρύθμιση τους -18. Και στα δύο το ανεμιστηράκι δεν δούλευε ,στην συντηρηση μάλλον γιατι ήταν πολυ πιο χαμηλα απο τους 7 αλλά στην κατάψυξη γιατί να μην δουλεύει?;
Δεν βγάζω ακρη τι γίνεται. το εβγαλα απο την πριζα και αν έχεται κατι να προτείνεται θα το ξαναβάλω αύριο σε λειτουργία γιατι σήμερα δουλεύω όλη μερα.
Να πω οτι καθολη την διαδικασια αυτη, μόνο μια φορά πέτυχα την μηχανή να μην λειτουργει.
Ελπίζω να μην σας κουράζω , απλά προσπαθώ να περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ το τι παρατηρώ κατά την λειτουργία.

Απάντηση με παράθεση