Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 40

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Mολις γυρισω απο τις διακοπες θα το δοκιμάσω όπως μου λες για να δω αν όντως ακούγονται απο την βαλβίδα οι χτυποι.
    Μόνο σε παρακαλώ tipos αν μπορεις , να μου πεις που ακριβώς να βάλω τον κάθε ακροδέκτη του πολυμέτρου για να κανω σωστα την μέτρηση που μου λες

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Θα το βάλεις ένα ακροδέκτη στο ένα καλώδιο της βαλβίδας και ένα στο άλλο,τα καλώδια της βαλβίδας θα τα έχεις στη θέση τους και με το που ακούσει το τουκ θα δεις τη μέτρηση.Απο τη στιγμή όμως που θα ακουστεί το τουκ δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μετρησεις γιατί αυτό σημαίνει ότι ή βαλβίδα δουλεύει

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα το βάλεις ένα ακροδέκτη στο ένα καλώδιο της βαλβίδας και ένα στο άλλο,τα καλώδια της βαλβίδας θα τα έχεις στη θέση τους και με το που ακούσει το τουκ θα δεις τη μέτρηση.Απο τη στιγμή όμως που θα ακουστεί το τουκ δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μετρησεις γιατί αυτό σημαίνει ότι ή βαλβίδα δουλεύει
    Στην πεμπτη εικόνα στην αρχη του θέματος, εχω την εικόνα με την βαλβίδα. Θα βα€λω λοιπόν τον εναν ακροδέκτη στο μπλέ και τον αλλο στο καφέ, έτσι συνδεδεμένο όπως είναι και στην φωτο, σωστά; Και όταν βάλω το καλώδιο στην πρίζα, θα μου δείξει στιγμιαία καποια τάση και ταυτόχρονα θα ακούσω και τον χτύπο ή τους χτύπους στην βαλβίδα.
    Υπάρχει περίπτωση να δουλεύει η βαλβίδα αλλά να είναι κολλημένη και να στέλνει μόνο στην συντήρηση ψύξη; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Τους ακροδέκτες θα τους βάλεις ακριβώς όπως περιγραφείς.Αν ακούς το τουκ τότε ή βαλβίδα δεν είναι κολλημένη,αν δεν το ακούς τότε ή δεν πάει ρεύμα ή έχεις καμμένο πηνίο ή έχει κολλήσει το εμβόλο της βαλβίδας

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.
    Αρα ή έχουμε θέμα στην πλακ吐τα και δεν έρχεται ρεύμα ή κολλημένη βαλβίδα.
    Φανταζομαι όταν λες πηνίο, μιλας για το εσωτερικο της βαλβίδας ή αναφέρεσαι σε κάτι αλλο;

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δεν είναι απόλυτο ότι ή βλάβη είναι κάτι από αυτά που είπαμε μέχρι τώρα.Εχει και άλλα να δούμε.Δες πρώτα αυτά που είπαμε και μετά βλέπουμε

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Σήμερα επεστρεψα και έκανα την δοκιμή για την βαλβίδα.
    Εβαλα για καμια ώρα να δουλέψει το ψυγείο. Οταν το έβαλα ακούστηκε ένα τσακ απο την βαλβίδα.
    Το έβγαλα και το άφησα εκτος ρεύματος για 40 λεπτά και το ξανασύνδεσα.
    Εβαλα το χέρι πάνω στην βαλβίδα και δεν καταλαβα , ούτε άκουσα κανένα ήχο. Το πολύμετρο μου έδειξε κατα το ξεκίνημα 1 με 2 volt ac μονο.Ψηφιακό πολυμετρο.
    Αυριο θα μετρήσω και τα ohm στο αισθητήριο της κατάψυξης. Να πω μονο πως οι σωλήνες που είναι κάτω απο το ανεμιστηράκι της κατάψυξης , κρυωνουν αρκετα, χωρις να κρυώνουν οι αλουμινένιες οι κυψέλες καθόλου. Να θυμήσω οτι δεν λειτουργει καθολου και το ανεμιστηράκι.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Οι σωληνωσεις παγωνουν γιατι η συντηρηση εχει κοινη επιστροφη με την καταψυξη.Το βεντιλατερ περνει μπρος οταν παγωσει καλα το στοιχειο της καταψυξης.Μετρα το πηνειο της βαλβιδας μηπως εχει διακοπη.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

παιδια καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Σακη σε ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σου.

χθες λοιπον έκανα κάποιες μετρήσεις.
    Πρωτα από όλα μέτρησα το πηνείο της βαλβίδας και μου έδειξε 5 kohm (στον αέρα, χωρις τάση).
    Επειτα σύνεδεσα τα καλώδια και έβαλα το ψυγείο σε λειτουργία.
    Μετρώντας πάνω στο μπλε καλώδιο και στα τρια σωληνάκια (ενα ενα)της βαλβίδας μου έδειξε 130 volt περίπου. Βα€ζοντας τον ακροδέκτη στο καφέ και στα σωληνάκια, μου δείχνει το ίδιο, 130 volt.
    Εβαλα μετά αλλιώς το καλώδιο στην πρίζα (δεν περίμενα πάνω από ενα λεπτό) και ξαναμέτρησα με την ίδια σειρά και μου έδειχνε 25 volt και μετα οταν δουλευε 80. Εδω να πω οτι το μοτερ είχε σταματήσει , ακουγόταν ελάχιστα, μετα απο ώρα ξαναξεκίνησε.
    Το έκανα αρκετές φορές αυτό με της μετρήσεις και μόνο μια αΌ* δυο φορες άκουσα ένα τσακ απο την βαλβίδα, τις περισσοτερες φορές δεν ακούστηκε τιποτα.
    Κάποια στιγμή είπα να το αφήσω να δουλέψει. Ρυθμισα λοιπόν την θερμοκρασία στην συντήρηση στους 7 βαθμούς και την κατάψυξη στους -18 και έβαλα και ένα θερμομετρο μέσα.
    Μετά απο κανένα δύωρο άκουσα να χτυπάει ο συναγερμος του ψυγειου. Πηγα και είδα οτι η θερμοκρασία στην συντήρηση ειχε φτασει τους 3 βαθμούς και είχε αρχίσει να πιάνει πάγο στην πλάτη κάτω απο το ανεμηστηράκι, στην κατάψυξη, τίποτα. Εκλεισα τον συναγερμο, έβαλα την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς και το άφησα. Μετά απο καμια ώρα πήγα να δω την θερμοκρασια και ήταν στους 4 βαθμους στην συντηρηση και στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ ειχε αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία!!!
    Περίπου στις 7 ώρες λειτουργίας στο σύνολο, έιχε πιάσει η συντήρηση 3 βαθμούς με ρύθμιση στους 7 (το αλλαξα απο τους 9), και η κατάψυξη δούλεψε και έφτασε τους -16 με ρύθμιση τους -18. Και στα δύο το ανεμιστηράκι δεν δούλευε ,στην συντηρηση μάλλον γιατι ήταν πολυ πιο χαμηλα απο τους 7 αλλά στην κατάψυξη γιατί να μην δουλεύει?;
    Δεν βγάζω ακρη τι γίνεται. το εβγαλα απο την πριζα και αν έχεται κατι να προτείνεται θα το ξαναβάλω αύριο σε λειτουργία γιατι σήμερα δουλεύω όλη μερα.
    Να πω οτι καθολη την διαδικασια αυτη, μόνο μια φορά πέτυχα την μηχανή να μην λειτουργει.
    Ελπίζω να μην σας κουράζω , απλά προσπαθώ να περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ το τι παρατηρώ κατά την λειτουργία.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δες εδω στο#8 http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=69973 .Κατι μου λεει οτι δεν παγωνει ολο το evaporator και δεν ενεργοποιητε ο αισθητηρας.Θα πρεπει πρωτα να το αφησεις να δουλευει κανα εξαωρο και μετα να το ανοιξεις.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-17, 10:35
  2. [Liebherr] Liebherr Cnes 3803 Ρύθμιση Θερμοκρασίας Κατάψυξης
    από jounite στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-13, 19:15
  3. [Liebherr] Liebherr Cnes 3803 πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
    από jounite στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-13, 21:15
  4. προβλημα με ψυγειοκαταψυκτη Liebherr
    από jimakosb στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-11, 10:52
  5. ΠΡΟΒΛΗΜΑΜΕ ΨΥΓΕΙΟ LIEBHERR CNes 3803.
    από motocross στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-11, 10:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία