Ανοίγω ξανά αυτό το παλιό μου θέμα (περάσανε 5 χρόνια!!!κιόλας!) για να προσθέσω ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση...
To ρελέ πέφτει μόνο όταν ο θερμοστάτης είναι στο τέρμα (στο πιο κρύο δηλαδή) στη διάρκεια της απόψυξης .
Γι αυτό μου πέφτει μόνο καλοκαίρι!(το ρελέ ε;) Επειδή μόνο καλοκαίρι τον βάζω τέρμα. (τον θερμοστάτη
)
Το ανακάλυψα χτες.
Είχα βάλει πριν μια βδομάδα το θερμοστάτη στο τέρμα, και άρχισε να μου ρίχνει το ρελέ παλι...
Σκέφτομαι μπας και συνδέονται αυτά τα δύο, και λέω ας δοκιμάσω να χαμηλώσω το θερμοστάτη.
Τον χαμηλώνω και προχωράω το χρονοιακόπτη στο σημείο που ξεκινάει την απόψυξη (υπενθυμίζω: ρίχνει το ρελέ μόνο στη διάρκεια της απόψυξης).
Και πέφτει το ρελέ! (ενώ δεν έπρεπε αφού ο θερμοστάτης πλέον δεν ήταν στο τέρμα)
Λέω μάλλον δεν έχει σχέση η θέση του θερμοστάτη, αλλά ας τον αφήσω εκεί που είναι.
Ε από τότε δεν τον ξανάριξε! Άρα όντως έχει άμεση σχέση το ότι έβαλα τέρμα τον θερμοστάτη.
Και τον έριξε την πρωτη φορά, ίσως επειδή ήταν πολύ παγωμένος (??) ενώ τις επόμενες φορές θα είχε μεγαλύτερη θερμοκρασία ο θερμοστάτης?
Δεν ξέρω.
Edit: τελικά μόλις τώρα, 10:40, έπεσε το ρελέ...παρόλο που ο θερμοστάτης δεν είναι στο τέρμα...