Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι εννοείς για τους σπινθηρισμούς?
Με Dc όποιας μπαταρίας ή και 2 σε σειρά για 24V κτλ όπως π.χ. το δοκίμασα σε συνεχές παρακάτω με DC "παραγωγής μας " από αυτοσχέδια γεννήτρια και μετά από ανόρθωση .
https://www.youtube.com/watch?v=ZUxp...ature=youtu.be
Αυτό πιο πολύ το έγραψα διότι αυτά τα μοτέρ έχουν καρβουνάκια επάνω και σκέφτηκα μήπως έχει σχέση με πρόωρη φθορά...κυρίως για καρβουνάκια ή και για τα πηνία
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NEOMELOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Φαντάζομαι ο Δημήτρης ρωτάει, γιατί όχι με 220 και για μεγάλη διάρκεια;
Τι περισσότερο είχε μέσα στο πλυντήριο και δούλευε με 220;
Το μοτέρ του πρώτου ποστ, μπορεί να δουλέψει επί μακρόν με τα 220;
Σας πρήζω ε;

Και Χρόνια Πολλά
Έτσι ακριβώς....
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diony Εμφάνιση μηνυμάτων
Καταρχήν αυτά τα μοτέρ δεν είναι υπολογισμένα για συνεχόμενη λειτουργία
Ένα δεύτερο σημείο είναι πως τα περισσότερα δεν διαθέτουν φτερωτή ψύξης , και στο στύψιμο κάποια ξεπερνούν τις 14000 στροφές /λεπτό
Δε δοκίμασα ποτέ μου το όριο αντοχής τους , αλλά αρκετές φορές κάποια παρουσίασαν πρόβλημα λόγω υπερθέρμανσης , ύστερα από συνεχόμενες πλύσεις
Αν δουλεύει χωρίς φορτίο, ναι μπορεί....άλλωστε αρκετά απο αυτά αν θυμαμαι καλά δεν ειναι να δουλεύουν πολλή ώρα χωρίς φορτίο. Να υπερθερμανθεί μετά απο συνεχόμενες πλύσεις λίγο δύσκολο,εκτός αν όντως δεν αντέχουν.
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα μοτερ αυτα οταν δουλευουν πανω στα πλυντηρια δεν δουλευουν με ταση 220v.Aν τα δωσεις 220 για πολυ ωρα ανεβαζουν πολλες στροφες με αποτελεσμα να σπαει ο συλλέκτης,το εχω παθει 2 φορες και κοντεψα να σακατευτω.Αν δωσουμε DC το μoτερ τραβαει λιγοτερα amper.Ενα καλο tip ειναι να του δωσουμε ρευμα με ποντεσιομετρο απο ηλ.σκουπα.Με αυτο τον τροπο μπορουμε και το ξεκιναμε σιγα σιγα χωρις τον φοβο να υπαρξει ατυχημα,εγω τα βαζω μπρος με κυκλωμα απο σκουπα miele και ταση AC
Με ποιά τάση DC δουλεύουν; Και πως γινεται στο dc να ζητουν λιγότερο ρεύμα;