Όταν λέω εναλλασσόμενο ρεύμα εννοώ ημιτονοειδές όπως του δικτύου της ΔΕΗ.
Όταν λέω εναλλασσόμενο ρεύμα εννοώ ημιτονοειδές όπως του δικτύου της ΔΕΗ.
Σαφώς και εννοείται το έχω δεδομένο από πλευράς σου.
Αλλά .... γιατί απορρίπτεις το ότι το DC μοτεράκι που αναφέρω παραπάνω δεν θεωρείται σύγχρονο μοτέρ ? (έστω και αν αυτό λειτουργεί με συνεχές ) αναφέρομαι ως προς την ονομασία και μόνο .
από την παρακάτω παραπομπή στην 1η σελίδα .Είναι γνωστό ότι η λειτουργία ενός εναλλακτήρα μπορεί να αντιστραφεί καιο εναλλακτήρας να λειτουργήσει ως κινητήρας. Ένας τέτοιος κινητήρας ονομάζεται σύγχρονος,
http://digitalschool.minedu.gov.gr/m...87/3182,12850/
Edit Εννοείται διαφορετικά το μοτεράκι του "φραπέ " θα έπρεπε να το λένε "σύγχρονο + συνεχούς ρεύματος ". Που μπερδεύομαι τώρα δεν ξέρω.
Όταν λέμε "σύγχρονος κινητήρας" δεν εννοούμε μοντέρνος! Εννοούμε ότι ο ρότοράς του κινείται σε συγχρονισμό με ένα στρεφόμενο πεδίο!
Το ξέρω .
Όμως στην παραπομπή που σου έδωσα να διαβάσεις , πες μου αν κατά γράμμα και το DC μοτεράκι του φραπέ δεν μπορεί να θεωρηθεί "εναλλάκτης" . Τα μοτεράκια αυτά δεν λειτουργούν ως γεννήτριες και αντίστροφα ως κινητήρες κατόπιν τροφοδοσίας ? (έχει να γίνει μπάχαλο εδώ!)
Άρα θα συμφωνήσουμε ότι και το μοτερ του φραπέ ως προς την ονομασία θεωρείται σύγχρονο. (και όχι ακαδημαικά "μοντέρνο"). Απλά εδώ έχουμε σταθερής διέγερσης κινητήρες συνεχούς ρεύματος . Όμως δεν παύει να λέγεται και αυτό σύγχρονο. (ή αλλιώς δώστε του μια ονομασία π.χ. "μοντέρνο" για να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 27-01-16 στις 17:34