Επειδή λες ότι κατά την χρήση (όταν είναι ζεστό ) βλέπεις την διαρροή (δηλαδή όταν έχουν αυξηθεί οι πιέσεις στο μπόιλερ (και γιαυτό πιθανολογώ την διαρροή από την φλάντζα του μπόιλερ ) και στο 1ο ποστ λες .λογικά θα ήταν από ατμό κι όχι νερό που βλέπω εγώ να στάζει. Σωστά ή κάνω λάθος;
Επομένως είναι από τις πιέσεις . η δεξαμενή νερού όπου συμπληρώνεις νερό δεν έχει πίεση. Κανονικά ένα τεστ με ανοιγμένη την συσκευή για να παρατηρήσεις την διαρροή? από που κτλ?Αφήνοντας το σίδερο να κρυώσει παρατήρησα ότι δεν έσταζε, παρότι είχε αρκετό νερό στην πλαστική δεξαμενή νερού.
Μπα όχι , όταν το άνοιξα μόνο την φλάντζα είδα μέσα , δεν είδα πάστες κτλ.Μαζί με τη νέα φλάντζα χρειάζεται και φλαντζόκολλα ή κάποιο υλικό τύπου Loctite;
Για αυτήν την σκουριά ίσως να είναι από τον πιεσσοστάτη ή από το εσωτερικό σωληνάκι εντός του μπόιλερ που είναι όρθιο για να εξέρχεται μόνο ατμός προς το σίδερο αν σκούριασε και εκείνο ή τρύπησε , είναι άλλος μπελάς . δεν ξέρω αν η σκουριά μπορεί να προέρχεται και από το σίδερο χειρός . αυτά ανοίγοντας τα τα βλέπεις .αρχικά έβγαλε λίγη σκουριά από τις οπές της πλάκας του σίδερου (για λίγο, μετά δεν έβγαζε)
Αν δεις το καπάκι το αλουμινένιο .Αν τέλος ανοίξω μπόιλερ και αλλάξω φλάντζα, εφόσον δεν έχουν πειραχθεί τα υπόλοιπα, πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο, να μου φύγει τουλάχιστον η περιέργεια αν η διαρροή είναι από εκεί ή όχι;
http://www.eaparts.gr/part.aspx?part...85#prettyPhoto
Έχει το αυλάκι για να καθίσει η φλάντζα . Όμως συνήθως όταν πας να καθαρίσεις τα άλατα μέσα σε αυτό το αυλάκι θα βγούν και μπάλες οξειδώσεων (κομμάτια αλουμίνιο) και αντί για σωστό και ίσιο αυλάκι θα έχεις παρτάλια και όποια φλάντζα να βάλεις δεν θα αντέξει θα σου πετάξει την φλάντζα από την πίεση . Αυτό δηλαδή που έκανε ο προηγούμενος που σου άλλαξε μόνο φλάντζα και σου έκανε δουλειά μόνο για 2,5 χρόνια.

Απάντηση με παράθεση