Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 49

Θέμα: Philips 170S

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1

    Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.379

    Προεπιλογή

    Οπότε μάλλον είναι λάθος στο σχέδιο το τύλιγμα μεταξύ των ποδιών 3-5 του μ/τ.
    Δημήτρη δεν σου γράφω κάτι περισσότερο, όσο αφορά μετρήσεις ύποπτων εξαρτημάτων (αντιστάσεις,zener,διόδους), επειδή θεωρώ (βάσει των γραφόμενων σε προηγούμενα ποστ σου) ότι ήδη τα έχεις ελέγξει.

  2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    FILMAN (09-10-15)

  3. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Εγγραφή
    Mar 2009
    Περιοχή
    Αρτα
    Μηνύματα
    166

    Προεπιλογή

    Οποτε Σηφη καταληγουμε σ' αυτο που ειπες οτι το DAP02 ειναι καμενο συμφωνα και με αυτες τις μετρησεις 1000.jpgΑλλα και παλι αυτα τα 326 βολτ στο gate πως πανε?Και το mosfet ετσι οπως ειναι δουλευει σαν drive η σαν διακοπτης???

  4. #3

    Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.379

    Προεπιλογή

    Κάτσε γιατί κάτι περίεργο έγραψες - μέτρησες τώρα.
    Έχει 326V το G στο FET και στο πιν 8 του ολοκληρωμένου 7102( ως προς γείωση- Hot) έχεις 0V ;
    Αν ναι, είσαι σίγουρος πως οι αντιστάσεις 3116, 3117 (αλλά και η αντίσταση 3119 , η δίοδος 6106, το FET και η zener 6115 ) είναι εντάξει;

  5. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Εγγραφή
    Mar 2009
    Περιοχή
    Αρτα
    Μηνύματα
    166

    Προεπιλογή

    Να τα μετρησω κι αυτα και να ξαναμετρησω και το Mosfet.Πρεπει να δουμε και το datasheet του DAP02 αν το 8 ποδαρακι ειναι εισοδος η εξοδος.

  6. #5

    Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.379

    Προεπιλογή

    Το 8 πόδι του ολοκληρωμένου είναι έξοδος.
    Το FET ουσιαστικά λειτουργεί σαν διακόπτης (μεταξύ D-S, ανοίγω-κλείνοντας βέβαια σε υψηλή συχνότητα) και η οδήγησή του γίνεται μέσω των παλμών που δέχεται, από το πόδι 8 του ολοκληρωμένου (που είναι δηλαδή το driver του FET).

  7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    FILMAN (09-10-15)

  8. #6

    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Εγγραφή
    Mar 2009
    Περιοχή
    Αρτα
    Μηνύματα
    166

    Προεπιλογή

    Και στο 7 ποδαρακι παιρνει τροφοδοσια απο την ταση που βγαινει απο το τυλιγμα 1 και 2 ?Αν ναι τοτε αφου δεν εχουμε ταση στο τυλιγμα μπορει να μην καηκε και το DAP.

  9. #7

    Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.379

    Προεπιλογή

    Ναι στο πόδι 7 το ολοκληρωμένο παίρνει τροφοδοσία.
    Αρχικά παίρνει την τάση που χρειάζεται για να ξεκινήσει μέσω των αντιστάσεων 3105, 3106, 3107 και αφού ξεκινήσει την λειτουργία του το ολοκληρωμένο (και κατ' επέκταση το τροφοδοτικό), τότε τροφοδοτείται μεσώ του τυλίγματος 1-2 του μ/τ και των σχετικών με αυτό το τύλιγμα εξαρτημάτων .

    Επειδή όμως υποψιάζομαι (βάσει τις φωτογραφίας που ανέβασες στο ποστ#36 και την είδα προσεκτικότερα) ότι μάλλον (κατά 99%) δεν έχεις αλλάξει τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στο πρωτεύων κύκλωμα, άλλαξε τους οπωσδήποτε. Είναι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές 2104 και 2106 (προσοχή στην πολικότητα και αν δεν βρεις 6,8μf/50v, βάλε 10μf/63V δεν υπάρχει πρόβλημα).

    Αν η παραπάνω σκέψη μου είναι σωστή, τότε το ότι έγραψες ότι άλλαξες όλους τους πυκνωτές στα ποστ#1 και #3, προφανώς εννοούσες στο δευτερεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού, θα έπρεπε όμως αυτό να το διευκρινίσεις.

  10. #8
    Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Εγγραφή
    Dec 2009
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα
    Μηνύματα
    1.950

    Προεπιλογή

    Στο #38 έχεις σημειώσει τάση 326V ανάμεσα στην πύλη του MOSFET και τη γείωση, η αντίσταση 3125 είναι εντάξει; Πρέπει να είναι αντίσταση της τάξης του 1Ω ή και παρακάτω... Αν είναι καλή, τότε κάποια μέτρηση εκεί στο MOSFET είναι λάθος... Δεν μπορεί να μετράς G-S, D-S και D-G και να βγαίνουν όλα 326V, διότι αν δύο από αυτά είναι όντως 326V, το τρίτο θα είναι υποχρεωτικά 0V... Τα 1.56V που μέτρησες στα άκρα του πυκνωτή 2104 δεν σημαίνει ότι προέρχονται από το βοηθητικό τύλιγμα του μετασχηματιστή και άρα το κύκλωμα ψιλοδουλεύει, διότι τα 0.1V που (λες ότι) μέτρησες στα άκρα του τυλίγματος αυτού δεν μπορούν καν να ανορθωθούν από πραγματική δίοδο, πόσο μάλλον να δώσουν 1.56V. Άρα τα 1.56V προέρχονται από την τάση των 326V μέσω των αντιστάσεων 3105 - 3106 - 3107.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FILMAN : 09-10-15 στις 11:01

  11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    ezizu (09-10-15)

  12. #9

    Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.379

    Προεπιλογή

    Δημήτρη έχει δίκιο ο Φίλιππος.
    Στο 39# σου γράφω ότι κάτι δεν πάει καλά με την τελευταία μέτρηση που έκανες στο FET μεταξύ G - γείωση.
    Τα εξαρτήματα που σου έγραψα στο #39 τα μέτρησες;
    Την 3125 που σου γράφει και ο Φίλιππος να μετρήσεις, σου έχω προτείνει να την ελέγξεις ήδη από το ποστ#16 και έχεις γράψει στο ποστ#18 ότι είναι σωστή.Είναι σίγουρο 100% αυτό;

    Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, να σημειώσω απλά, ότι για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει σε κάποιο θέμα επισκευής (γενικά μιλώντας), θα πρέπει οι όποιες διατυπώσεις-απαντήσεις γίνονται, να είναι σωστές και ακριβείς, γιατί αλλιώς βγαίνουν λάθος συμπεράσματα και μετά το θέμα και η λογική σειρά της επισκευής μπερδεύεται .

  13. #10

    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Εγγραφή
    Mar 2009
    Περιοχή
    Αρτα
    Μηνύματα
    166

    Προεπιλογή

    Καμια παρεξηγηση Σηφη γι' αυτο ειμαστε εδω να βοηθαει ο ενας τον αλλο.Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια σ' αυτου του ειδους τροφοδοτικα switching γι' αυτο ζηταω βοηθεια.Θα ξεκολησω το μοσφετ και την αντισταση να τα ξαναμετρησω.

Παρόμοια Θέματα

  1. [Οθόνη Philips] Οθόνη P/C Philips 170S
    από Νικος Ρουσσης στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-15, 22:33

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας