Με το πολύμετρο πρέπει να μετρήσεις ποιο ποδαράκι από τα τρία είναι η τροφοδοσια του 5v ή 3,3v και ποιο ποδαράκι είναι ή έξοδος και αντίστοιχα θα ψαξεις στο net για το αντίστοιχο tsop ir receiver.
Στάλθηκε από το H30-U10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με το πολύμετρο πρέπει να μετρήσεις ποιο ποδαράκι από τα τρία είναι η τροφοδοσια του 5v ή 3,3v και ποιο ποδαράκι είναι ή έξοδος και αντίστοιχα θα ψαξεις στο net για το αντίστοιχο tsop ir receiver.
Στάλθηκε από το H30-U10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μετρηθηκε και ειναι οπως το δειχνω στην φωτο .
Ξερει καποιος ποιο μοντελο Tsop ειναι γιατι μεσω net δεν βγαζω ακρη.... ( για 1736 -1738 μαλλον αλλα δεν ...)
Επισης απο πανω μερια εχει αλλα 2 ποδαρακια που το σταθεροποιουν μαλλον και ειναι και αυτα γη
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη villasgeo : 30-09-15 στις 00:49
Τελικα νομιζω οτι ειναι το Tsop 2236 αλλα δεν υπαρχει πουθενα που εψαξα ( φανος - γκαγκας - μανολοπουλος κλπ )
Βρηκα το 4836 ( αλλο Pinout ) και θα δοκιμασω να το βαλω με καλωδιακια ( αλλαζει η θεσης του GND με του 3.3V ) .
Λογικά είναι το TSOP2438 αυτο που χρειάζεσαι , απο οτι θυμάμαι το ir των τηλεοράσεων δουλεύει στα 38khz για αυτο και το 38 στο τέλος.Βασικά θα σου προτεινα να το ξεκολήσεις απο την πλακέτα και να δεις μηπως γράφει καποιον κωδικό πάνω. Το μεταλικό κέλυφος είναι ξεχωριστό απο το ir.
Τελικα παραγγειλα πλακετακι απο εξω [ http://tvpartsfixit.co.uk/ir-sensor-272217100817 ] και ολα καλα .
Τωρα θα ψαχτω με την ησυχια μου να δω τι παιρνει να το φτιαξω
Επεσε και μια παραγγελια για 1 TSOP2438 απο ebay .
Για το γαμώτο , να δουμε τελικα τι παιρνει ( και να εχω και Spare πλακετακι )