Φιλε klik αν τα λεω καλα το ρελε δεν παιρνει 230 απο τροφοδοσια και μου δινει 12 V;
Επομενως αν ειναι ετσι μεταξυ N και 2 στην κλεμα δεν εχω 230 αλλα 12 V.αυριο λεω να παω την πλακετα στον ηλεκτρονικο γιατι θα κατεβω χωριο...
Φιλε klik αν τα λεω καλα το ρελε δεν παιρνει 230 απο τροφοδοσια και μου δινει 12 V;
Επομενως αν ειναι ετσι μεταξυ N και 2 στην κλεμα δεν εχω 230 αλλα 12 V.αυριο λεω να παω την πλακετα στον ηλεκτρονικο γιατι θα κατεβω χωριο...
Το ρελέ (αυτό το μαύρο) απο την κάτω πλευρά της πλακέτας, έχει 2 λεπτές πίστες που καταλήγουν στο πηνίο του και του δίνουν τα 12V για ενεργοποίση.
Οι πάνω επαφές γεφυρώνονται όταν ενεργοποιείται το πηνίο και προωθούν τα 230V στην κλέμα 2.
FILMAN (30-07-15)
ααα,ok.άρα μάλλον μου βρήκες το πρόβλημα μου...δηλαδή δεν γεφυρώνονται οι επαφές για να προωθήσουνε τα 230V στην κλέμα 2.Το πηνίο μήπως είναι αυτό αριστερά στην δεύτερη εικόνα που λέει από πάνω του LCL-ET24-311;ευχαριστώ πολύ...
Αυτό το πηνίο που λες είναι για αντιπαρασιτικούς λόγους και δεν έχει σχέση με αυτό που λέμε. Μιλάμε για το μεγάλο ρελέ της πλακέτας που έχει πάνω του και τα δυο χοντρά καφέ καλώδια. Αυτό έχει εσωτερικά ένα πηνίο και ένα διακόπτη. Αν στο πηνίο πηγαίνουν 12V ο διακόπτης πρέπει να επιτρέπει τη ροή ρεύματος οπότε να έχεις 230V στην κλέμα 2 (ως προς Ν πάντα).