Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή διάρκεια ζωής ενός relay αν λειτουργεί συνέχεια.

Καλησπερασας επιθυμώ να χρησιμοποιήσω ενα relay τοοποιο θα παίρνει ρεύμα συνέχεια και θαλειτουργεί σε no θα παίρνει ρεύμα απομετασχηματιστή 12v και σε περίπτωση πουπαίσει το ρεύμα να παίρνει τροφοδοσίααπό την nc επαφές από μια μπαταρία. Πιστεύωνα καταλαβαίνετε τι προσπαθώ να πω. Απλάόταν πέφτει το ρεύμα θελω να τροφοδοτείτεαπο μπαταρία. Το πρόβλημα μου είναι ότιτο relay θα μαγνητίζει συνέχεια όσο έχειρεύμα το σπίτι. Αυτό θα αντέξει μακροχρόνιαη θα χαλάσει στον μήνα πάνω? Αν υπάρχεικαλύτερος τρόπος που μπορεί να γίνειθα ήταν χαρά μου να μου υποδείξετε τονσωστό τρόπο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Τριπολη

Προεπιλογή

Μπορείς να το κάνεις έτσι αλλά τα 12 από το μετασχηματιστη να είναι dc.
    circuit.jpg

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bluedr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερασας επιθυμώ να χρησιμοποιήσω ενα relay τοοποιο θα παίρνει ρεύμα συνέχεια και θαλειτουργεί σε no θα παίρνει ρεύμα απομετασχηματιστή 12v και σε περίπτωση πουπαίσει το ρεύμα να παίρνει τροφοδοσίααπό την nc επαφές από μια μπαταρία. Πιστεύωνα καταλαβαίνετε τι προσπαθώ να πω. Απλάόταν πέφτει το ρεύμα θελω να τροφοδοτείτεαπο μπαταρία. Το πρόβλημα μου είναι ότιτο relay θα μαγνητίζει συνέχεια όσο έχειρεύμα το σπίτι. Αυτό θα αντέξει μακροχρόνιαη θα χαλάσει στον μήνα πάνω? Αν υπάρχεικαλύτερος τρόπος που μπορεί να γίνειθα ήταν χαρά μου να μου υποδείξετε τονσωστό τρόπο.
    Ο ρελές μπορεί να λειτουργεί χρόνια ενεργοποιημένος χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά πρέπει να φροντίσεις όταν κατασκευάσεις το κύκλωμα ώστε ο ρελές να μην διαρέεται από περιττό ρεύμα . Παράδειγμα αν ο ρελές που θα βάλεις θέλει 12volt για να ενεργοποιηθεί και τραβάει 45ma θα μπορούσες να του δώσεις 10volt και να διαρέεται από 30ma.Ετσι με αυτόν τον τρόπο και την δουλειά σου κάνεις και ο ρελές δεν θερμαίνεται πολύ.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chipakos-original Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο ρελές μπορεί να λειτουργεί χρόνια ενεργοποιημένος χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά πρέπει να φροντίσεις όταν κατασκευάσεις το κύκλωμα ώστε ο ρελές να μην διαρέεται από περιττό ρεύμα . Παράδειγμα αν ο ρελές που θα βάλεις θέλει 12volt για να ενεργοποιηθεί και τραβάει 45ma θα μπορούσες να του δώσεις 10volt και να διαρέεται από 30ma.Ετσι με αυτόν τον τρόπο και την δουλειά σου κάνεις και ο ρελές δεν θερμαίνεται πολύ.
    Οκπολύ χρήσιμη πληροφορία άρα οταν λεει12v είναι το maximum για να δουλέψει ε? τοελάχιστο για να λειτουργήσει τουπολογίζουμε κάπως ή στο περίπου λίγοποιο κάτω απο αυτό που γράφει?

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bluedr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οκπολύ χρήσιμη πληροφορία άρα οταν λεει12v είναι το maximum για να δουλέψει ε? τοελάχιστο για να λειτουργήσει τουπολογίζουμε κάπως ή στο περίπου λίγοποιο κάτω απο αυτό που γράφει?
    Ακριβώς κι αν έχεις τροφοδοτικό ρυθμιζόμενο μπορείς να βρεις με ακρίβεια ποιά είναι η τάση ενεργοποίησης. Πάντως για έναν 12 βολτο ρελέ τα 10 βολτ είναι μια χαρά.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

μπορεί να γίνει και με MOSFET και το ρελέ να οπλίζει μόνο όταν δεν έχει την τάση εισόδου +12V (του μετασχηματιστή)
    αν και δεν έδωσες αρκετές πληροφορίες για το κύλωμα
    πχ αν η τάση εισόδου πρέπει να τροφοδοτεί κύκλωμα φόρτισης για την μπαταρία
    αν όχι τότε δεν χρειάζεται η D1 που σου έχω στο σχήμα
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

έχω χρησιμοποιήσει ρελέ 220volt για παρόμοια δουλειά σε καφετέρια, (φως ανάγκης διαδρόμου από μπαταρία όταν πέφτει το ρεύμα) και άντεξε συνεχώς οπλισμένο!. πέρασαν χρόνια και μόνο μπαταρίες αλλάχθηκαν ...
    ....τα μόνα υλικά δηλαδή το ρελέ 220 volt, η μπαταρία και οι λάμπες...

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    έχω χρησιμοποιήσει ρελέ 220volt για παρόμοια δουλειά σε καφετέρια, (φως ανάγκης διαδρόμου από μπαταρία όταν πέφτει το ρεύμα) και άντεξε συνεχώς οπλισμένο!. πέρασαν χρόνια και μόνο μπαταρίες αλλάχθηκαν ...
    ....τα μόνα υλικά δηλαδή το ρελέ 220 volt, η μπαταρία και οι λάμπες...
    Ακριβώς έχω κάνει το ίδιο σε σύστημα μεταγωγής από δίκτυο σε μπαταρία και ανάστροφα με ρελέ 220volt.Δεν παθαίνουν τίποτε τα ρελέ είναι σκυλιά.

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό Toyotomi] Toyotomi akara αναβοσβήνει το operate συνέχεια
    από mylopotamos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-20, 05:41
  2. [Siemens] ψυγειο siemens 10ετιας ψύχη συνέχεια
    από neo24gr στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-16, 14:43
  3. [Φορητός Η/Υ] Δε λειτουργεί το ανεμιστηράκι!!!
    από jean στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-12-14, 19:36
  4. [DVD Player] DVD player κανένα σημείο ζωής
    από captain21 στο forum DVD/BD Player & Video
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-14, 13:31
  5. [Indesit] Indesit ψηγείο δουλεύει συνέχεια ο συμπιεστής
    από picdev στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-12, 22:07

Δικαιώματα - Επιλογές