έχεις μετρήσει την αντίσταση και τη βρήκες καμένη ?
μήπως έχει χαλάσει ο επιλογέας φούρνου , δες μήπως άλλαξε χρώμα , επί τόπου χωρίς να τον αποσυνδέσεις
κάποιες φωτογραφίες ίσως βοηθούσαν
έχεις μετρήσει την αντίσταση και τη βρήκες καμένη ?
μήπως έχει χαλάσει ο επιλογέας φούρνου , δες μήπως άλλαξε χρώμα , επί τόπου χωρίς να τον αποσυνδέσεις
κάποιες φωτογραφίες ίσως βοηθούσαν
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Απο πίσω οπως κι απο πουθενά γύρω γύρω, κι ενώ έβγαλα όλες τις λαμαρίνες δεν βλέπω το χώρο της κάτω αντίστασης. Τον υαλοβάμβακα τον βλέπω απο το κάτω μέρος, απο τον πάτο της κουζίνας.
Γι αυτό και ρωτάω αν τελικά μόνο απο κάτω θα δω την αντίσταση. Δηλαδή μιλάμε για την κουζίνα εντελώς ανάσκελα, για να μην πω ανάποδα(...!) για να δουλέψω στο σημείο.
Οπως είπα επειδή είναι λίγο μανούρα να τη ρίξω ανάσκελα, γιατι πρέπει να τη βγάλω εντελώς στη μέση του δωματίου για να χωρέσει αλλά και να αποσυνδέσω τα καλώδια για να την τραβήξω εκεί, για αυτό θέλω να είμαι σίγουρος.
Επίσης, σε τι τιμή μπορώ να βρώ αντίσταση?
όργανο δεν έχω για μέτρηση. Ούτως ή άλλως όμως για να φτάσω εκεί πρέπει να βεβαιωθω πως φτάνω στο χώρο της αντίστασης. Εκτός κι αν εννοείς μέτρηση απ τους ακροδέκτες του επιλογέα.
Χρώμα δεν φαινεται να άλλαξε. Ωστόσο η βλάβη συνοδεύτηκε απο "μπάμ" και πέσιμο του διακόπτη της ασφάλειας της κουζίνας. Στη συνέχεια με ανέβασμα του διακόπτη, όλα φυσιολογικά εκτός φυσικά απο την κάτω αντίσταση που δεν ανάβει.
αν έριξε ασφάλεια , πιο πιθανό να είναι η αντίσταση , αν μπορείς ανέβασε κάποιες φωτογραφίες να δούμε
η αντίσταση δεν είναι και πολύ ακριβή ,10-15 ευρώ το πολύ να κοστίζει στο εμπόριο , για τη γνήσια δεν ξέρω κόστος
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
βάλε μια καθαρή φωτογραφία να φαίνεται το σημείο που πάνε τα καλώδια στην κάτω αντίσταση...
δυο περιπτώσεις : η μια, https://www.youtube.com/watch?v=Gq2m2DtPZY8
η άλλη (πολύ παλιότερη) : ίσως βγαίνει το εσωτερικό κάτω μέρος του φούρνου.
η άλλη πιθανή, αυτή που σου περιγράφω με την "λαμαρίνα" που πάει συρταρωτή προς τα πίσω...
Δεν περίμενες βέβαια η αντίσταση να είναι έξω από τον υαλοβάμβακα, έτσι δεν είναι; Είναι ανάμεσα στον πάτο του φούρνου και στον υαλοβάμβακα. Τώρα για το πώς είναι στερεωμένη δεν ξέρω, αλλά ψάχνοντας έτσι όπως την έχεις μπροστά σου θα το βρεις. Αν είναι έτσι όπως τα λες, ναι, πιθανότατα φταίει η ίδια η αντίσταση.
Kάτι ψιλοάσχετο: Kατά πόσον αξίζει η επέκταση εγγύησης που δίνει δωρεάν το ΜΜ αυτή την εβδομάδα?
Θέλω να πω, στατιστικώς μια κουζίνα μπορεί να βγάλει περισσότερες βλαβες στα 3-5 χρόνια λειτουργίας παρά στα 2 πρώτα? (για μετα τα 5 χρόνια δεν το συζητάμε, αφού δεν υπάρχει ούτως ή άλλως εγγύηση).
Το ρωτάω και επειδή δεν υπάρχει στην περιοχή ΜΜ, δηλ πρέπει να μπω στη διαδικασία & ρίσκο μεταφοράς κλπ...