φίλε μου το ptc το άλλαξες ή απλά το μέτρησες; Θα σου πρότεινα να το αλλάξεις.
φίλε μου το ptc το άλλαξες ή απλά το μέτρησες; Θα σου πρότεινα να το αλλάξεις.
χωρις να εχεις τροφοδοσια, ξεκινα και ψαχνε για βραχυκυκλωμα. για να στην καιει τοσο αμεσα, καπου υπαρχει ηδη βραχυκυκλωμα.
(σε αλλη περιπτωση , αν δεν βρεις,τοτε καποιο υλικο βραχυκυκλωνει οταν παει ταση στα ακρα του,πχ πυκνωτες)
Βγάλε τελείως το ptc και το varistor και θα τα βάλεις στη θέση τους αφού επισκευάσεις την τηλεόραση. Μερικές φορές τα varistor χαλάνε και δεν φαίνονται εξωτερικά Δεν χρειάζονται από τώρα να είναι κολημένα. Συνέχισε τον έλεγχο στο τμήμα τροφοδοσίας.Είναι λίγες οι βλάβες που η τηλεόραση ρίχνει την ασφάλεια του πίνακα.Κάτι δεν πάει καλά.
τελικα αλλαξα και το ptc kai to varistor και τουσ C 800 kai 801 αλλα και παλι πρεπει ναχει βραχυκυκλωμα γιατι καθος μετραω με το πολυμετρο στα παρακατω σημεια μου μετρα μια τιμη καπου 600 ενω πριν δε μετραγε τιποτα.αλλα τα εξαρτηματα αυτα ειναι ολα οκ.
μετρησα και απο κατω ta smd μου μετρανε οκ.δε θυμαμε αν μετραγε και στο ptc 600. δε ξερω τι γινεται,ζαλιστικα μαλον θα την παρατησω.![]()
Όταν μέτραγες στα σημεία που έχεις κυκλώσει, το πηνίο απομαγνητισμού της οθόνης το είχες αποσυνδέσει από την πλακέτα;
Αν όχι, αποσύνδεσέ το και ξαναμέτρησε. Μετράς πάλι 600Ω;
Αν ναι, τότε βγάλε εκτός το ένα άκρο από όλα τα διοδάκια της γέφυρας και ξαναμέτρησε. Μετράς πάλι 600Ω ;
Αν όχι, συνεχίζεις στα επόμενα εξαρτήματα του τροφοδοτικού.
Υπάρχει και η πιθανότητα (πέρα από όλα τα άλλα), να έχει πρόβλημα και το ολοκληρωμένο UC3843.
Διευκρίνισε αν θέλεις κάτι, το Fet Q800 με ποιόν τρόπο το έλεγξες - μέτρησες;