Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 54

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από grepms Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφού σας ευχαριστήσω και για τις δύο τελευταίες απαντήσεις, να αναφέρω ότι μίλησα με το κατάστημα(ΦΑΝΟΣ) που έχω παραγγείλει το voltage regulator και μου είπαν ότι είναι το mcp1117 με είσοδο 1,2v και ρυθμιζόμενη έξοδο. Από την στιγμή που έχει ρυθμιζόμενη έξοδο θα μπορέσω να κάνω την δουλειά μου;

Επίσης μίλησα με το service του αντιπροσώπου της grundig ο οποίος φάνηκε να είναι πρόθυμος να με βοηθήσει με τις προδιαγραφές του ajg117 rv748 αλλά μου είπε ότι δεν βρίσκει το pdf του service επειδή είναι παλιό μοντέλο η τηλεόραση. Αν μπορεί κάποιος να δώσει περισσότερες πληροφορίες το μοντέλο είναι Grundig Vision 2 22-2930 T
    ο τρόπος συνδεσμολογίας του ic, όντως παραπέμπει σε AdjustableOutput Regulator(ρυθμιζόμενος)....
    Η ανυπαρξία μεγάλων πυκνωτών και κυρίως η μη "γείωση" του ακροδέκτη (1) το αποδεικνύουν....το διπλανό του τσιπάκι που είναι ο ενισχυτής ήχου της tv, και μπορεί να δουλεύει από 8 έως 28 volts, ....άρα το cip δουλεύει για κάποιο ρυθμιστή τάσης που είναι στο πίσω μέρος της πλακέτας, πιθανότατα που τροφοδοτεί (και) αυτόν τον ενισχυτή... GO ON !!
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Είστε άψογοι, ότι και να πω είναι λίγο! Μόνος μου δεν υπήρχε περίπτωση να τα βρω όλα αυτά!

Με βάση το pdf, το voltage regulator είναι το μαμά της πλακέτας με τις σωστές προδιαγραφές; γιατί έτσι όπως το βλέπω με τις κολλήσεις μου φαίνεται σαν να έχει βάλει χέρι κάποιος από τους 2 τεχνικούς που πήγα την τηλεόραση και μου είπαν ότι θέλει αλλαγή της πράσινης πλακέτας(την οποία και δεν μπορούσαν να βρουν).

Επίσης από το service της grundig -με βάση την περιγραφή του προβλήματος που τους έδωσα- μου είπαν να τσεκάρω τα Ohm στις δύο άκρες του μπλε χρώματος(αγνώστου σε 'μένα αντικειμένου) που φαίνεται στην λευκή πλακέτα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους έστω και 2 Ohm διαφορά αν έχουν, τότε είναι προβληματικό.

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω πως καταλαβαίνουμε αν το voltage regulator είναι σκασμένο, γιατί μόνο το σπάσιμο διακρίνω στην μία γωνία του και μια γρατζουνιά κεντρικά.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Ότι μπλέ βλέπω στην λευκή πλακέτα είναι σταθεροί πυκνωτές....
    Αυτοί δεν πρέπει να μετράνε καθόλου στο πολύμετρο ( Ωμ) μόνο οι μεγάλοι σε χωρητικότητα, μπορεί να κάνουν ένα τίναγμα στο μετρητή ( ΜΩμ) και μετά άπειρο.....
    Αυτοί λοιπόν οι πυκνωτές είναι στο βασικό τροφοδοτικό στα 230 βολτ.... Συνήθως δεν χαλάνε.

Το σκασμένο Regulator, ΕΙΝΑΙ σίγουρα κατεστραμμένο!!
    Μόνο που για να σκάσει έτσι, ....κάτι σοβαρό φοβάμαι ότι συναίβει!...
    Ένα δυνατό βραχυκύκλωμα.

Το βρήκες έτσι από την αρχή που άνοιξες την πλακέτα;;

Μήπως έσκασε μετά αφού είχες αλλάξει τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή, που ανέφερες παραπάνω;;

Υπάρχει φόβος επειδή είσαι άπειρος να κόλλησες τον πυκνωτή έτσι που να προκάλεσες βραχυκύκλωμα στην πλακέτα, ...
    η/ να μην πρόσεξες την πολικότητα, και να τον έβαλες ανάποδα;;
    Οι σταθεροί (πχ οι μπλέ) πυκνωτές δεν έχουν πολικότητα, τους κολλάς όπως νάναι, οι ηλεκτρολυτικοί όμως (αυτά τα "βαρελάκια" που γράφουν πάνω τους πχ 22mf, 16 volt, έχουν + - ....μια λευκή διακεκομμένη γραμμη στο ένα πλάι δηλώνει το (-) πλην...

Η κόλληση στην πλακέτα αυτών των πυκνωτών του θετικού (+) ακροδέκτη πρέπει να γίνεται προσεκτικά, με επίμονη μεν επαφή του κολλητηριού για να κολλήσουν και από πάνω και από κάτω στην πλακέτα (έχουν αυτές κύκλωμα και στις δυο όψεις) με λίγο όμως καλάι (κόλληση), επειδή συνήθως έχουν πολύ μικρή απόσταση από το αρνητικό (-) του κυκλώματός της πλακέτας...
    ...συνεχίζουμε;;..

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τουλάχιστον από την στιγμή που άνοιξα εγώ(την έχουν ανοίξει δύο τεχνικοί πριν από εμένα) το εσωτερικό της τηλεόρασης, το voltage regulator ήταν σε αυτή την κατάσταση όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες στο πρώτο μου μήνυμα όπου δεν είχα αλλάξει τον πυκνωτή. Η τηλεόραση δεν έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου γιατί βρισκόταν σε ακατοίκητο σπίτι και κάτι το οποίο δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο στην βλάβη, είναι ότι κάθε φορά που πήγαινα και έφευγα, έκλεινα τον γενικό στον πίνακα(εννοείται με σβηστη τηλεόραση αλλά στην πρίζα). Μια μέρα που πήγα να ανοίξω την τηλεόραση είδα ότι δεν ανταποκρινόταν στο τηλεχειριστήριο και ενεργοποιώντας την από τα ενσωματωμένα πλήκτρα της έδειχνε μαύρη οθόνη χωρίς να κάνει τίποτα άλλο όποιο πλήκτρο και αν πατούσα, είτε από τα ενσωματωμένα είτε από το τηλεχειριστήριο.

Για την πολικότητα το γνωρίζω και ο πυκνωτής έχει τοποθετηθεί σωστά χωρίς να έχει ξεφύγει καλάι σε σημεία που δεν πρέπει.

Το μπλε που αναφέρω είναι το μεγάλο ορθογώνιο πάνω αριστερά στην πλακέτα.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grepms : 23-04-15 στις 13:07

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Για να αρχίζεις από κάπου.

Συνέχισε αυτό που είχες σκεφτεί από την αρχή και είδαν κ οι υπολοιποι. Άλλαξε δηλαδή τον σταθεροποιητή τάσεως (NCP1117DTARK) όπως αναγράφει το service manual και από την φωτό φαίνεται κατεστραμένος αυτός και οι δρόμοι του. Πάρε τον smd πυκνωτή μαζί δίπλα στην φύσα τροφοδοσίας και αγόρασε έναν αντίστοιχο σε κατάστημα ηλεκτρονικών σύμφωνα με αυτα που αναγραφει επανω (220 25D).. Το μπλε που λες είναι μετασχηματιστής κ θα το κοιτάξεις αργότερα. Ρώτησε αν χρειάζεται thermal pad στο κατάστημα για την θερμοκρασία του σταθεροποιητή όπως αναγράφεται στο service manual της tv και στο datasheet του εξαρτήματος. Αφού αλλάξεις σταθεροποιητή και τον πυκνωτή smd συνεχίζεις για βοηθεια απο ποιο εμπειρους που θα σου πουν ακριβως τι να κοιταξεις αναλογα με τη συμπεριφορα της οθονης σου μετα την αλλαγη. (ασχέτως αν δεν εχουν απαντήσει ακόμη)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 23-04-15 στις 13:32

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Καλησπέρα Βαγγέλη,
    έχω απορίες με το παραπάνω σχέδιο:με το 1 στο σασί είναι FixedOutput Regulator. σωστά;
    Πως μπορεί να έχει 3,3 volt στην είσοδο (1.2 V Maximum Dropout Voltage at 800 mA ), και 12 volt στην έξοδο;
    Ευχαριστώ.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Προφανώς είναι τυπογραφικό λάθος. Το σωστό λογικά είναι VCC1,2V-ST.
    Το γράφει άλλωστε και στο κέντρο της εικόνας (πάνω από το IC901) με μεγαλύτερα γράμματα.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προφανώς είναι τυπογραφικό λάθος. Το σωστό λογικά είναι VCC1,2V-ST.
    Το γράφει άλλωστε και στο κέντρο της εικόνας (πάνω από το IC901) με μεγαλύτερα γράμματα.
    σωστά!. έτσι έχει λογική.
    τα 1,2volt που μπορεί να τα χρειάζεται; Είναι τάση που παραπέμπει σε μνήμη Ram....
    Θα μου πεις κοίτα το σχέδιο, ......απλά να αποφύγω τη ζαλάδα,
    σ' ευχαριστώ και πάλι!!.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Στην σελίδα 11 έχει την τάση αυτή (1.2V) να καταλήγει στο ic402 (σελ 9. scaler chip) στο ποδαρακι 201 (VDDC). Λογικά εκεί θα πηγαίνει αλλά δεν είμαι τόσο έμπειρος να σου πω τι ακριβώς κάνει. Για το άλλο είναι λογικά τυπογραφικό όπως έγραψε κ ο ezizu.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην σελίδα 11 έχει την τάση αυτή (1.2V) να καταλήγει στο ic402 (σελ 9. scaler chip) στο ποδαρακι 201 (VDDC). Λογικά εκεί θα πηγαίνει αλλά δεν είμαι τόσο έμπειρος να σου πω τι ακριβώς κάνει. Για το άλλο είναι λογικά τυπογραφικό όπως έγραψε κ ο ezizu.
    Ευχαριστώ Βαγγέλη,
    ικανοποιήθηκε η "περιέργειά" μου..
    τροφοδοτεί την μνήμη στον επεξεργαστή γραφικών..... γιαυτό και το μαύρο στην οθόνη του φίλου Γιώργου!!

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον sofosal για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

jakektm (24-04-15)

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Μαύρη οθόνη
    από Hypnz στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-15, 11:15
  2. [Δέκτης Δορυφορικός] ΔΕΚΤΗΣ NOKIA 9800 ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    από OBIVAN1 στο forum Επίγειος & Δορυφορικός Δέκτης
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-15, 22:59