βαλε τους ηλεκτρολιτυκους ασ ειναι στους 85 .εκει που ειναι δεν εχουν προβλημα.
βαλε τους ηλεκτρολιτυκους ασ ειναι στους 85 .εκει που ειναι δεν εχουν προβλημα.
D_Satellite (10-03-15)
Μιας και υπεραναλυσαμε το θεμα , εγω θα σου προτεινα το εξης . δοκιμασε και στα δυο ηχεια να ¨παιξεις¨ δοκιμάζοντας ολους τους συνδυασμους . Θα καταληξεις οτι στα συγκεκριμενα ηχεία , οτι και να βαλεις , οτι τεχνολογιας πυκνωτη , και σε οποια θερμοκρασια κι αν ειναι , δεν θα ακουσεις καμμια μα καμμια διαφορα!
D_Satellite (10-03-15)
Ναι, παιδιά έχετε δίκιο, το θέμα το υπεραναλύσαμε.. Αφού μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα τελικά αυτά τα υλικά, έχω πλέον την άνεση να κάνω τις όποιες δοκιμές επάνω στα ηχεία, και νομίζω ότι με την αλλαγή το μεσαίο ηχείο πλέον θα παίζει κανονικά..
Ο λόγος που τόσο καιρό δεν είχα επιχειρήσει να κάνω την αλλαγή μόνο με τον απλό ηλεκτρολυτικό των 85c, είναι ότι περίμενα μπας και βρώ στους 105c, και απο την άλλη είμαι και λίγο καλυμμένος απο θέμα ήχου στο pc, γιατί τις περισσότερες φορές ακούω μουσική με ακουστικά απο το line-in , και λιγότερο με τα ηχεία, τα οποία ακόμα και με χαλασμένο το αριστερό μεσαίο ηχείο, παίζουν μια χαρά γιατί ο ήχος καλύπτεται απο τα tweeters και τα μπάσα των δύο ηχείων, αλλά και απο το δεξί ηχείο των μεσαίων συχνοτήτων.. Τα ηχεία μπορεί να είναι φτηνά αλλά ο ήχος τους είναι καθαρός χωρίς να παραμορφώνει σε υψηλές εντάσεις ! για τα λεφτά τους είναι κορυφή!
Όπως είπε και ο φίλος απο πάνω, μάλλον με τον ηλεκτρολυτικό θα ξεκινήσω και βλέπουμε..το πολύ πολύ να βάλω και τον άλλο ηλεκτρολυτικό στο δεξί ηχείο αφού αυτοί οι δύο είναι ακριβώς ίδιοι..
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια !!! Μόλις κάνω την αλλαγή θα μπώ να γράψω εντυπώσεις![]()
Με την αλλαγή του πυκνωτή πλέον όλα είναι ΟΚ !
Όπως είπε και ο windmill82 , δοκίμασα και τα τρία είδη των πυκνωτών και τελικά ο ήχος στο αυτί (ποιότητα & ένταση) ήταν ακριβώς η ίδια. (την ώρα της δοκιμής, για να μην κολλάω και ξεκολλάω με το κολλητήρι, τα κατάφερα και κράτησα τους πυκνωτές με το χέρι επάνω στις δύο επαφές και τελικά έκανα την δοκιμή, αφού είχα βάλει να παίζει ένα τραγούδι απο το pc)
Τελικά έβαλα επάνω τον Bipolar ηλεκτρολυτικό και βίδωσα το πίσω καπάκι του ηχείου. Ο ήχος πλέον είναι απίστευτος και υπάρχει σημαντική διαφορά στον ήχο απ'ότι πριν, γιατί το ηχείο που είχε χαλάσει ήταν για τις μεσαίες συχνότητες που αυτό έδινε έναν τόνο ποιότητας στον ήχο.. Έκανα με το αυτί μια απλή σύγκριση στο μεσαίο ηχείο που άλλαξα τον πυκνωτή, και στο άλλο ηχείο των μεσαίων, και μου φαίνεται ότι ο ήχος είναι στο ίδιο επίπεδο.
Ίσως να αλλάξω και τον άλλο πυκνωτή στο δεξί ηχείο όπως μου είπατε για να είναι ακριβώς οι ίδιοι πυκνωτές (καινούργιοι / ίδια μάρκα), αλλά για την ώρα θα τα αφήσω έτσι, αφού δεν βλεπω κάποια τονική διαφορά στην ποιότητα ήχου μεταξύ των δύο ηχείων.
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους !!!![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη D_Satellite : 13-03-15 στις 00:48