Ευχαριστώ!
Σαφέστατος!
Όσο για το μινι γκάλοπ, η LG προηγείται.
Ευχαριστώ!
Σαφέστατος!
Όσο για το μινι γκάλοπ, η LG προηγείται.
Πριν 3 - 4 μήνες το παλιό πλυντήριο πέθανε. Αποκτήσαμε με επιφύλαξη και μετά από έρευνα ένα LG 7 -8KG (Δεν είμαι κοντά τώρα στη συσκευή) με DirectDrive κίνηση μοτερ και νομίζω ότι ειναι το LG F10B9QDW. Κάνει απίστευτη δουλειά. Έχει ζυγισμα και υπολογίζει το χρόνο πλυσίματος στα ρούχα αλλά το σημαντικότερο είναι πααααρα πολύ αθόρυβο. Μέχρι τώρα πάει πολύ καλα και στην LG που τους καλέσαμε για κάποιες διευκρινήσεις ήταν εξυπηρετικότατοι και άμεσοι. Οπότε και εγώ σου λέω LG χωρις να το σκεφτώ άλλο. (Νομίζω επίσης ότι στα νέα αυτά μοτερ δίνουν και 10 χρόνια εγγύηση).
Το ίδιο αποκτήσαμε κι' εμείς, ήδη.
Εγγυήσεις: 5 χρόνια η συσκευή, 10 το μοτέρ.
Και όλα τα καλά που περιγράφεις.
Άν κάποτε χαλάσουν αυτά τα πλυντήρια , θυμηθείτε με στο να μου δώσετε τα μοτέρ να κάνω καμιά πατέντα
https://www.youtube.com/watch?v=h5e1TIkHh1Y![]()
Δεν έχει καρβουνάκια
Δεν χρειάζεται ιμάντας
Συνέπεια? αθόρυβο
Δεν θέλει ρουλεμάν (σε σύγκριση με άλλα μοτέρ ) γιατί εκμεταλλεύεται τα ίδια ρουλεμάν του κάδου.
Στα συνηθισμένα μοτέρ για να διεγερθούν έχουν πηνιόσυρμα και στον στάτη και στον ρότορα ενώ το δικό σας αντικαθιστά το ένα μέρος με μόνιμους φυσικούς μαγνήτες και άρα μια σχετικά μικρότερη κατανάλωση .
Επειδή θα ξεχαστούμε στα 5+ χρόνια που μπορεί να περιμένεις για τα μοτέρια,![]()
NEOMELOS (26-03-15)
Καλησπέρα και από εμένα.
Ήρθε η ώρα για αγορά καινούριου πλυντηρίου.
Έχω ένα άνω φόρτωσης BRANDT 15 ετών 5kg και πάει για αλλαγή.
Δυστυχώς ο χώρος που έχω δεν βολεύει για κάτω φόρτωσης, άρα ψάχνω για άνω φόρτωσης.
Άφού θα πάρουμε καινούριο είπαμε να πάρουμε και με μεγαλύτερη χωρητικότητα, και έτσι κοιτάζω για 7-8 kg.
Κοίταξα να δω για LG Direct Drive σε άνω φόρτωσης , αλλά δεν υπάρχει τίποτα.
Έτσι κοιτάζω γενικά κάτι αξιόπιστο σε άνω φόρτωσης.
Η πρώτη μου απορία είναι η εξής: Τα περισσότερα κιλά σημαίνει και μεγαλύτερος κάδος? γιατί καθώς έψαχνα σε διάφορα site,
είδα ένα brandt 5kg με κάδο 42lt, και στην συνέχεια είδα 2 πλυντήρια 7κιλα (AEG & Indesit) με κάδο 42lt επίσης.
Πήγα MediaMarkt & Κωτσόβολο μπας και με διαφωτίσει κανείς, αλλά όταν τους ρώταγα για χωρητικότητα κάδου (σε λίτρα και όχι κιλά),
κανείς δεν ήξερε να απαντήσει (οι κατασκευαστές συνήθως δεν αναφέρουν κάτι).
Συγκεκριμένα στον Κωτσόβολο, είχα πάρει και ένα μέτρο μαζί μου, και μέτρησα εσωτερικά (διάμετρο & πλάτος) τους κάδους
από ένα 5kg και ένα 7kg, και ήταν ακριβώς οι ίδιες διαστάσεις (αν θυμάμαι καλά: διάμετρος=45εκ & πλατος=25).
Τελικά τι ισχύει με τα κιλά και την αληθινή χωρητικότητα των κάδων?
Γιατί οι κατασκευαστές δίνουν την χωρητικοτητα σε κιλά και όχι σε λίτρα?