Στέφανε ευχαριστώ για την ιδέα, τελικά αποδείχτηκε χρήσιμη.
Στην αρχή δεν ήμουν καθόλου σίγουρος ποια είναι η καλύτερη λύση. Ψάχνοντας σε καταστήματα υδραυλικών/σιδερικών στην περιοχή δεν βρήκα τίποτα σε τόσο λεπτό χαλκοσωλήνα ούτε και κάτι που να θυμίζει αυτό που προτείνει ο Στέφανος. Προφανώς έψαχνα σε λάθος καταστήματα. Και δεν είχα και πολύ χρόνο να παραγγείλω online.
Τελικά, άνοιξα λίγο περισσότερο την τρύπα με τρυπάνι, το πλαστικό είναι αρκετά χοντρό και σκληρό. Χρησιμοποίησα το μόνο πράγμα που είχα διαθέσιμο και έμοιαζε με αυτό που πρότεινε ο Στέφανος. Είναι από ένα ποτιστικό Gardena και φαντάζομαι ότι δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες αλλά ίσως κάνει τη δουλειά. Το εξάρτημα είναι μάλλον αυτό εδώ και πέρασα με το χέρι ένα τρυπάνι από το εσωτερικό του για να καθαρίσει ο μηχανισμός που έχει.
Παρακάτω φαίνεται η τελική μορφή. Χρησιμοποίησα μια κόλλα Pattex SP101 που βρήκα ρωτώντας στο Praktiker, τη μικρή συσκευασία στο σωληνάριο. Ούτε για αυτή είμαι σίγουρος ότι αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά φαίνεται καλή γενικά. Βλέποντας τώρα την εικόνα μου φαίνεται ότι πρέπει να βάλω περισσότερη κόλλα.
Το θετικό είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με κάτι άλλο, αν υπάρχει πρόβλημα.
Θα δούμε στην πορεία πως θα πάει. Για την ώρα έχω τελειώσει τη συναρμολόγηση του πλυντηρίου και δεν έχει περισσέψει τίποτα, θα δούμε αύριο αν πλένει κιόλας
και τι προβλήματα μπορεί να βγουν.
Θα επανέλθω με λεπτομέρειες για τα ρουλεμάν και τη συναρμολόγηση. Μου πήρε χρόνο αλλά τελικά δεν υπήρχε κάτι πολύ παράξενο στην όλη διαδικασία.
Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια μέχρι τώρα!





, θα δούμε αύριο αν πλένει κιόλας
και τι προβλήματα μπορεί να βγουν.
Απάντηση με παράθεση