Ναι χωρίς
Ναι , αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν θέλει ή δεν θέλει πυκνωτή (ηλεκτρονικός δεν είπες είσαι? δεν έχεις καπασιτόμετρο?). Εναλλακτικά αν δεις (που θα δεις ότι μουγκρίζει απλός το μοτέρ χωρίς να περιστρέφεται) , μένει να το σβήσεις (από το ρεύμα ) και να δεις αν περιστρέφεται το μοτέρ (εννοώ χειροκίνητα) και είναι προτιμότερο , γιατί αν έχει ζόρι περιστροφής , και καινούριο πυκνωτή να βάλεις , αν έχει ζόρι από κάποιο μάγκωμα πάλι θα σου δώσει την εντύπωση ότι δεν γυρίζει . (δεν είναι μόνο το χαμηλό κόστος του πυκνωτή , αλλά επειδή είναι τόσο απλή και εύκολη διαδικασία )Ξεκινούν με τον πυκνωτή που αναφέρουμε ετσι?
Που το πάω δηλαδή?
Αν πρώτα δεις ότι γυρίζει εύκολα ο άξονας του μοτέρ (δεν έχει μαγκώσει κάπου ) τότε στην λειτουργία του όταν δουλέψει αν μουγκρίζει μπορείς να πας με άνεση στην αλλαγή του πυκνωτή.
Αν όμως δεν το δεις πρώτα ότι είναι μαγκωμένο (και υποθέτουμε τελικά είναι μαγκωμένο ) τότε και με την αλλαγή του πυκνωτή πάλι θα μουγκρίζει. και θα μπερδευτείς περισσότερο.





Απάντηση με παράθεση
