Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
Βασικά νομίζω είναι πιο εύκολο να βρεθούν στα καταστήματα πώλησης ανταλλακτικών (και ιδιαίτερα σε μικρά , ή <<της γειτονίας>> ).
Τώρα για τις διαφορές στην συγκεκριμένη εφαρμογή (crossover) , υπάρχουν διάφορες απόψεις- θεωρίες .
Εν συντομία, κάποιοι λένε οτι οι MKT είναι καλύτεροι (εκτός απο τις φυσικές διαφορές τους λόγω κατασκευής κ.λ.π.) όσο αφορά βασικά κάποια ηχητικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν στον ήχο, από τους ηλεκτρολυτικούς, όπως επίσης και ότι υπάρχουν ακόμα και διαφορές μεταξύ ΜΚΤ πυκνωτών διαφορετικής μάρκας-εργοστασίου κατασκευής.
Όλα είναι σχετικά βέβαια .
Νίκο όντως έτσι είναι.......και εγώ πιστεύω ότι σε τέτοιας κατηγορίας ηχεία δεν έχει νόημα να συζητάμε σοβαρά για τους τύπους των πυκνωτών στο crossover και δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποια διαφορά που θα γίνει εύκολα αντιληπτή- κατανοητή (ιδιαίτερα δε και από μη <<εκπαιδευμένο>> αυτί, κάτι που πολλές φορές βέβαια ισχύει ακόμα και για ακριβότερης κατηγορίας ηχεία ) .
Καλή χρονιά σε όλους , με ευτυχία, εργασία και πάνω από όλα υγεία.
Πήγα στο μαγαζί και τελικά δεν είχαν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές 3.3 μf στα 250 V όπως μου είχαν πει παλιότερα απο το τήλ... Είχαν μόνο έναν πυκνωτή πολυεστερικό τύπου "MKP - 3.3μf στα 160 V" (όχι MKT) αλλά τελικά δεν τον πήρα.. Άσε που ένας υπάλληλος μου έλεγε να μην πάρω ηλεκτρολυτικό πυκνωτή γιατι θα σκάσει, και ενώ του είχα εξηγήσει ότι θέλω πυκνωτή χωρίς πολικότητα ! lol
Αυτός ο "MKP" να κάνει άραγε? (να υπενθυμίσω ότι ο πυκνωτής αρκεί να είναι στα 50 V και στους 105c) Τελικά μου φαίνεται θα παραγγείλω ηλεκτρολυτικούς απο κανα ebay..
Οι ΜΚΤ με τους ΜΚΡ διαφέρουν ως προς το υλικο που χρησιμοποιουν για διηλεκτρικο. Και οι δυο μπορουν να λειτουργησουν μια χαρα για το ηχειο σου. Μου κανει εντυπωση που δεν βρισκεις. Ειναι υλικα συνηθισμενα και κινησιμα.
D_Satellite (06-03-15), Papas00zas (06-03-15)
Έλα ντε.. Όλο απο εβδομάδα μου λενε ότι θα φέρουν ηλεκτρολυτικούς bipolar , και τελικά δεν φέρνουν τίποτα ! Ξαναπήγα απο εκεί , και αγόρασα τελικά τον πολυεστερικό MKP / 160V / στα 3.3 μf, και του είπα να μου δώσει αλους 2-3, και μου λέει ότι έχει ακόμα μόνο έναν, και τελικά ο άλλος που μου έδωσε είναι τύπου MKT !
Τους άλλους 2 bipolar πυκνωτές τους είχα αγοράσει πριν καιρό, αλλά δεν είναι στους 105c όπως ήταν ο original, αλλά στους 85c.
Απ'ότι είδα στο διαδύκτιο σε κάποια datasheets απο Vishay.com, o ΜΚΤ 373 αντέχει στο max μέχρι 105c , ενω ο MKP 379 μέχρι 85c.
Λέτε να βάλω τον MKT στο ένα ηχείο που έχει το πρόβλημα και στο άλλο να μην βάλω τίποτα, ή να βάλω τους 2 πολυεστερικούς και στα 2 ηχεία.. Η μήπως να έβαζα μόνο τους 2 bipolar που είναι στους 85c, και μπορεί να μην έχω πρόβλημα με την θερμοκρασία γιατί ίσως να είναι λίγο δύσκολο να ζεσταθούν τόσο πολύ..
http://www.vishay.com/docs/28193/mkt373.pdf
http://www.vishay.com/docs/28135/mkp379.pdf