Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19
    Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Excamation NOKIA ASHA 301 dead

Καλησπέρα σε όλους,
    το παραπάνω κινητό ενός φίλου, έπεσε στο νερό μπανιέρας (γλυκό νερό δηλαδή). Βγήκε αμέσως, εξαγωγή μπαταρίας απ΄ότι μου είπε και αφού στέγνωσε μόνο του χωρίς να λυθεί, μετά όταν έβαζες φορτιστή ακουγόταν το μοτέρ της δόνησης και τίποτα άλλο. Μετά από λίγες μέρες δεν ακουγόταν ούτε αυτό. Μου το έφερε και το έλυσα τελείως, έκανα πολύ καλό καθαρισμό με ισοπροπυλική, το άφησα λυμένο να στεγνώσει καλά, το ξανακαθάρισα αλλά το κινητό είναι νεκρό. Έχω τσεκάρει την ασφάλεια του και είναι ΟΚ. Ο φορτιστής είναι ΟΚ, τον έχω τσεκάρει κι αυτόν, όπως επίσης και το βύσμα φόρτισης είναι ΟΚ, τσεκαρισμένο. Υποψιάζομαι οθόνη. Καμιά ιδέα;

Μέλος
    Όνομα
    jake
    Περιοχή
    Έδεσσα

Προεπιλογή

με οδοντοβουρτσα , ετριψες;

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι έτριψα και μάλιστα δύο φορές. ΠΡαγματικά αν δεις τη πλακέτα δεν φαίνεται ότι έχει πέσει νερό πάνω της, ούτε οξειδώσεις ούτε τίποτα. Η fuse ΟΚ, τη μέτρησα. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι display. Ποια η γνώμη σου;

Το avatar του χρήστη windmill82
    Μέλος
    Όνομα
    windmill82
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

Mανωλη ειναι πολυ πιθανον να εχει δημιουργηθει οξειδωση κατω απο καποιο ολοκληρωμενο τυπου bga οποτε δεν μπορεις ουτε να το δεις ουτε να το καθαρισεις. Σαν τελευταια προσπαθεια προσπαθησε να περασεις τα ολοκληρωμενα με θερμο αέρα και με no clean flux. Γενικα συσκευες που εχουν κανει μπλουμ τις θεωρω τελειωμενες. Επιχειρω βεβαια καθαρισμο , και οταν και αν πετυχαινει χαιρομαι περισσοτερο .

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την απάντηση windmill82. Πέρα από την οθόνη έχω σκεφτεί και αυτό που αναφέρεις. Υπέθεσα κι εγώ ότι μπορεί να έχω οξείδωση κάτω από κανένα bga οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Πάντως μου έχει τύχει dead κινητό να έφταιγε η οθόνη, όπως επίσης και dead κινητό λόγω νερού μετά από έναν καλό καθαρισμό να έγινε σαν καινούργιο. Την αλλαγή οθόνης την αποκλείεις ή πιστεύεις ότι δεν φταίει αυτή;

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manolo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστώ για την απάντηση windmill82. Πέρα από την οθόνη έχω σκεφτεί και αυτό που αναφέρεις. Υπέθεσα κι εγώ ότι μπορεί να έχω οξείδωση κάτω από κανένα bga οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Πάντως μου έχει τύχει dead κινητό να έφταιγε η οθόνη, όπως επίσης και dead κινητό λόγω νερού μετά από έναν καλό καθαρισμό να έγινε σαν καινούργιο. Την αλλαγή οθόνης την αποκλείεις ή πιστεύεις ότι δεν φταίει αυτή;
    Δεν ειναι οθονη φιλε μου,σιγουρα εχει γινει ζημια σε καποιο ολοκληρωμενο η ηλεκτρονικο στοιχειο πανω στην πλακετα...
    θα σου πω κατι που ισως να σου ακουγετε κουλο αλα ομως γινετε στις περιπτωσεις που πεφτει νερο στο κινητο...δες την ταση τις μπαταριας σου...ειναι 3,7 volt?
    αν οχι τοτε φορτισε της με εξωτερικο τροφοδοτικο και δοκιμασε να μας πεις

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Σοφιανέ,
    τη μπαταρία την μέτρησα από τη πρώτη σριγμή απλά εκ παραδρομής δεν το ανέφερα στις ενέργειες που έχω κάνει και τη βρήκα 3,45 volt. Υπέθεσα ότι δεν έχει πρόβλημα παρ' όλο που όταν το βάζω στη φόρτιση εννοείται δεν δείχνει ούτε κάνει τίποτα το κινητό.

Το avatar του χρήστη windmill82
    Μέλος
    Όνομα
    windmill82
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

με 3.45 ενδεχεται να μη σου ξεκιναει. Δωστης με τροφοδοτικο να την ανεβασεις πανω απο 3.6 να εισαι σιγουρος. Για το θεμα της οθονης που ανεφερες , μη δωσεις λεφτα να αγορασεις καινουρια , γιατι ειναι πολυ μικρες οι πιθανοτητες να φταιει αυτη. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να την αποσυνδεσεις και να προσπαθησεις να το αναψεις . Αν εχεις καποιο σημειο ζωης , δονηση , φωτισμο στα πληκτρα κλπ. τοτε ναι , φταιει η οθονη.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manolo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Σοφιανέ,
    τη μπαταρία την μέτρησα από τη πρώτη σριγμή απλά εκ παραδρομής δεν το ανέφερα στις ενέργειες που έχω κάνει και τη βρήκα 3,45 volt. Υπέθεσα ότι δεν έχει πρόβλημα παρ' όλο που όταν το βάζω στη φόρτιση εννοείται δεν δείχνει ούτε κάνει τίποτα το κινητό.
    Φιλε μου με 3,45volt δεν προκειται να ξεκινησει το τηλεφωνο,ειναι πολυ λιγο.

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

ΟΚ δεν έχω αντίρρηση όμως όταν το βάζω στη φόρτιση δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Όσον αφορά το test που αναφέρεις windmill το έκανα. Την αποσύνδεσα την οθόνη και προσπάθησα να την ανάψω αλλά τίποτα. Βέβαια τα 3,45 V παιδιά δεν είναι απαγορευτικά ώστε να μην κάνει τίποτα. Ναι μεν είναι low battery αλλά έστω θα έδινε ένα σημείο ζωής. Έχω την εντύπωση ότι από τα 3.2 και κάτω δεν ΄μπορεί καν να ανάψει το κινητό.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Sony PS3] Playstation 3 dead
    από manolo στο forum Παιχνιδομηχανή
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-14, 03:40
  2. [Φορητός Η/Υ] Toshiba Satllite c660 dead!
    από tzum στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-13, 23:33
  3. [Κινητό Τηλέφωνο] Nokia C5-03
    από toni31 στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-12-12, 00:02
  4. nokia n95 8gb
    από ΜΑΝΘΟΣ1988 στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-12, 20:15
  5. Dead Board