Να σου επισημάνω ότι αυτός ο ηλεκτρολυτικός πυκνωτής, μάλλον είναι χωρίς πολικότητα, οπότε καλό είναι να αγοράσεις και εσύ κάποιον πυκνωτή τέτοιου τύπου, επειδή αν βάλεις κανονικό ηλεκτρολυτικό κάποια στιγμή λογικά θα σκάσει .
Να σου επισημάνω ότι αυτός ο ηλεκτρολυτικός πυκνωτής, μάλλον είναι χωρίς πολικότητα, οπότε καλό είναι να αγοράσεις και εσύ κάποιον πυκνωτή τέτοιου τύπου, επειδή αν βάλεις κανονικό ηλεκτρολυτικό κάποια στιγμή λογικά θα σκάσει .
D_Satellite (05-10-14)
Έχεις δίκιο φίλε μου και ευχαριστώ για την επισήμανση. Το καλώδιο που φέρνει την τάση στο ηχείο είναι συνδεδεμένο με την μία άκρη επάνω στην πρώτη θέση του ηχείου , και η δεύτερη άκρη απο το καλώδιο είναι επάνω στον πρώτο ακροδέκτη του πυκνωτή , και μετά ο δεύτερος ακροδέκτης του πυκνωτή είναι επάνω στην δεύτερη θέση του ηχείου , και ο πυκνωτής γράφει επάνω NP. Δηλαδή θέλω πυκνωτάκι np, και αυτό το βάζω επάνω όπως να'ναι αφού δεν έχει πολικότητα..
Βάζω και 2 φωτογραφίες απο το ηχείο που φαίνεται καθαρά ο πυκνωτής που γράφει NP![]()
Physics is like sex; sure, you can get some interesting results, but that's not why we do it. -- Richard P. Feynman ( 1918 - 1988 )
D_Satellite (05-10-14)
Πήρα τηλ. σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη στην Κόρινθο , και μου είπε το παιδί που μίλησα στο τηλ, ότι απο βδομάδα θα φέρουν πυκνωτές 3.3μf χωρίς πολικότητα, αλλά στα 100v και όχι στα 50v που είναι ο δικός μου.. Όταν τον ρώτησα ότι θέλω στα 50v , μου λέει δεν πειράζει γιατί και αυτός θα κάνει.. Αν και εγώ αυτό νομίζω οτι θα κάνει αφου δεν είναι μικρότερος απο 50v.. εσείς τι λέτε ?
Δεν υπάρχει πρόβλημα που είναι στα 100V, κάνει μια χαρά.
D_Satellite (05-10-14), windmill82 (03-10-14)
ΟΚ τότε , μάλλον απο βδομάδα θα αγοράσω τον πυκνωτή και θα κάνω την αλλαγή..
Φίλε QED ευχαριστώ για το service manual, έχει μέσα το κύκλωμα αναλυτικά..
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Στο service manual, γράφει έπανω στον πυκνωτή 20%, δηλαδή η ανοχή χωρητικότητας που συνήθως στους περισσότερους είναι +- 20%
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη D_Satellite : 05-10-14 στις 00:24
παρε δυο αλλαξε τους και στα δυο ηχεια με του ιδιου τυπου και ταση για να μην εχεις πιθανες διαφορες στον ηχο.
D_Satellite (06-10-14), windmill82 (05-10-14)
D_Satellite (17-12-14), xsterg (08-12-14)