Σακη και ο αλλος που δεχεται 91V μια χαρα παιζει απλα ζεσταινεται αρκετα σε πληρη ισχυ παρα τα 2 φαν που εχω βαλει.60 βαθμοι C δεν ειναι αρκετη θερμοκρασια? οταν παιζει 1 ωρα φουλ? Γι αυτο ειχα σκεφτει να βαλω μεγαλυτερα τρ εξοδου.
Σακη και ο αλλος που δεχεται 91V μια χαρα παιζει απλα ζεσταινεται αρκετα σε πληρη ισχυ παρα τα 2 φαν που εχω βαλει.60 βαθμοι C δεν ειναι αρκετη θερμοκρασια? οταν παιζει 1 ωρα φουλ? Γι αυτο ειχα σκεφτει να βαλω μεγαλυτερα τρ εξοδου.
Χωρις σχεδια για την τοπολογια του ενισχυτη EFP η CFP χωρις σχεδιο για τα μετρα προστασιας ( VI limiter και πως ειναι χτισμενο ) δεν μπορω να σου δωσω απαντησεις χωρις να ξερω την πολωση και τα περιφεριακα παλι δεν μπορω να δωσω απαντησεις .
Ολα αυτα που γραφω πιο πανω ειναι θεωρητικα και αποτελουν την πεπατημενη των κατασκευαστων ανα τον κοσμο .
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Τωρα εχει μπει στο μυαλο μου αυτος (αρωστος γαρ) http://www.ebay.com/itm/Assembled-12...item2c7c898b17 με μια ματια τι σου λεει?![]()
ΜΑ υπεροχος θα ελεγα !!!
Σάκη λυπάμε που αντιπαρατήθεσε και χρησιμοποιείς προσβλητικές εκφράσεις!
γράφεις για να γράψεις και δεν αντιλαμβάνεσε ότι η έκφραση ενισχυτής κοινού εκπομπού δεν είναι το ίδιο με τον συμπληρωματικής συμμετρίας και αντ' αυτού μου βαφτίζεις τον κοινού εκπομπού με την αγγλική του ονομασία!
δεν μας είπες αν ακούς το πρόβλημα που περιγράφεις!
Αλέξη με τροφοδοσία 60V η μέγιστη θεωρική έξοδος σου θα ήταν 120V p-p αλλά οι πολώσεις έχουν ρυθμιστεί ώστε να έχεις μια ασφαλή λειτουργία όπως λες στα 100V p-p
Αν υποθέσουμε ότι ο ενισχυτής σου είναι πράγματι σε τάξη Α (αν μετρήσεις την τάση πόλωσης θα βρεις από τα χαρακτηριστικά των τρανζίστορ σε τι τάξη δουλεύει) τα ρεύματα στους συλλέκτες στην έξοδο θα είναι στο 50% της ισχύος ακόμη και χωρίς σήμα στη είσοδο και τα τρανζίστορ είναι φυσιλογικό να ζεσταίνονται αν είναι σωστά ρυθμισμένος θα ζεσταίνονται άλλο τόσο στην πλήρη ισχύ αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα της τάξης Α
των τρανζίστορ που έχω πει (οι ομάδες) είναι ουσιαστικά παράλληλα συνδεμένα μεταξύ τους και αν κάποια από αυτά έχει διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα τότε και οι θερμοκρασίες τους σε αυτά είναι διαφορετικές
Αν συνεχισεις με την ιδια τακτικη θα αρχισω να μπαινω στην διαδικασια να διαγραφω πραγματα τα οποια δεν διατυπωνεις σωστα . Ο σκοπος υπαρξης τετοιων θεματων ειναι να μπαινουν ανθρωποι νεοτεροι απο εμας και να μαθαινουν εναν δυο πραγματα παραπανω οχι να μπερδευονται με αοριστολογιες .
Το ξαναλεω για τελευταια φορα ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ στα ηλεκτρονικα δεν μπορει να υπαρχει δεν εχει απολυτως καμμια σημασια εαν την ακουει η οχι αρκει που την βλεπει .... Επισης αυτο που βλεπει ειναι σε ωμικο φορτιο και με εισοδο την γεννητρια αρα με καλωδια μουσικη και επαγωγικο φορτιο θα χειροτερεψει και αρα δεν μπορει και δεν πρεπει να το παραβλεψει .
Η πολωση απο που και ως που ρυθμιζει την ταση εξοδου του ενισχυτη και το αποτελεσμα σε volt peak to peak Που τα διαβασες αυτα τα πραγματα ????
Εσυ πρεπει να διαβασεις τα χαρκτηριστικα οχι οΑλεξης ...για να ειναι σε ταξη Α πρεπει το τρανσιστορ ιδανικα να ειναι ανοικτο μονιμως αλλα επειδη αυτο δεν γινεται ας υποθεσουμε οτι ειναι πολωμενο στα 800ma τωρα υπολογισε ποσα watt σε Θερμικη ισχυ θα χρειαστει να αποδωσει καθε ενα τρανσιστορ με 62 βολτ τροφοδοσια και ξαναριχτα τα κουκια γιατι προφανως δεν βγαινουν
Θα σε παρακαλουσα να μην συνεχισεις αλλο
με τις απειλές κατεβάζεις ακόμη πιο χαμηλά το επίπεδο
και κάτω από αυτήν την οπτική δεν σου απαντώ
βλέπουν οι υπόλοιποι που ενδιαφέρονται και κρίνουν
κρίμα!
Προφανως Νικο ειναι σε ταξη Α-Β γιατι τα τρ ειναι πολυ χλιαρα εως... κρυα απο θερμοκρασιες χωρις σημα στην εισοδο.
Οσο για το προβλημα που βλεπω ΔΕΝ το ακουω στον ηχο κι αν λεγαμε οτι θα ηταν μια...παραμορφωση
μαλλον θα ηταν αμελητεα εφ' οσον δεν ειναι αισθητο στο αυτι.
Δεν ξερω ομως (και ειμαι επιφυλακτικος) αν σε μεγαλες εντασεις θα δημιουργουσαν προβλημα στα μεγαφωνα
και θα τα καταπονουσαν χωρις να ειναι ιδιαιτερα φανερο.