να τα πάρουμε ενα - ένα .
1. να αποκλείσουμε το φλοτερ ότι δεν εχει κολλήσει από προηγούμενη πλύση. Πώς;;
2. να ελέγξω την τάση στα ακρα της βαλβίδας .εχω ενα πολύμετρο ή μαλλον θα δανειστώ αλλά πού μπαινουν οι ακροδέκτες;;
3. ο τεχνικός είχε πει οτι ή είναι η βαλβιδα, το πιο πιθανό, ή αντλία. Αλλά επειδή είναι ακριβά τα ανταλλακτικά θα έπρεπε να το επιβεβαιώσει . ¨ομως το στοιχειωμένο πλυντηριο ( όπως το αυτοκίνητο στο θριλλερ Κριστιν) καθε φορα που αυτος ερχόταν....δούλευε μια χαρά!! Ετσι δεν μπόρεσε να το διαπιστώσει. ¨ομως για να πάρουν το πλυντηριο στο χωρο τους θέλουν 55€ μεταφορικά + η επισκευη κλπ ...μηπως να αλλάξω τη βαλβίδα μόνη μου και να το ρισκάρω;;
Αλλά ας προσπαθησω, με την ΠΟΛΥΤΙΜΗ βοήθειά σας , να βγάλω ακρη πρώτα!!!
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας Πέτρο και Κώστα![]()
Αν υποθέσουμε πως είναι από νερά υπερχείλισης κοίταξε αν ανοίγει το καπάκι που είναι κάτω από την πόρτα του πλυντηρίου συνήθως βιδώνει με 2 ή 4 βίδες
Υποτίθεται θα είναι βγαλμένο το φις από την πρίζα ,αν ξεβιδώνει και βγαίνει προσπάθησε να δεις αν υπάρχουν νερά κάτω από το πλυντήριο (όχι στο δάπεδο , αλλά στην κάτω λαμαρίνα του πλυντηρίου )
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Συμφωνώ με #12 . να είναι το Aquastop με τέτοιες αναφορές "πριν 2 χρόνια το είχε πάθει ... και ξαφνικά δούλεψε ... και όλο πιο συχνά το κάνει από εδώ και μπρος " (αν ήταν aquastop θα το έκανε πάντα .. οπότε είναι ρίσκο η αλλαγή του) από τα λεγόμενα πιο ύποπτα είναι διαρροή στο πάτωμα της συσκευής (είτε από τσιμούχα του μοτέρ εκτοξευτήρα αντλίας) που όσο πάει εξελίσσεται .
[QUOTE=diony;557413]Αν υποθέσουμε πως είναι από νερά υπερχείλισης κοίταξε αν ανοίγει το καπάκι που είναι κάτω από την πόρτα του πλυντηρίου συνήθως βιδώνει με 2 ή 4 βίδες
Υποτίθεται θα είναι βγαλμένο το φις από την πρίζα ,αν ξεβιδώνει και βγαίνει προσπάθησε να δεις αν υπάρχουν νερά κάτω από το πλυντήριο (όχι στο δάπεδο , αλλά στην κάτω λαμαρίνα του πλυντηρίου )[/Q
δεν υπάρχουν νερα , το εχω τσεκαρει
ο τεχνικός είπε ότι "κολλάει " η βαλβίδα ...λες ότι αυτό δεν γίνεται; νερα δεν υπάρχουν στο πατωμα της συσκευης . σιγουρο!!
Από που το τσέκαρες πως δεν υπάρχουν νερά , άνοιξες το κάτω καπάκι ?
Βγάλε κάποια φωτογραφία αν το άνοιξες μήπως βοηθήσει
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Είναι βουλωμένος ο σωλήνας που συνδέει το δοχείο (ντεπόζιτο) με τον εκτοξευτήρα νερού.
Επισυνάπτω το αντίστοιχο ανταλλακτικό από το δικό μου Bosch πλυντήριο πιάτων.
Το βάζω απλώς για να καταλάβεις που πρέπει να κοιτάξεις. Καθάρισε τον και τοποθέτησε τον ξανά.
Δουλεύει όπως λες μετάαπό ένα μήνα ή δύο. Αυτό γίνεται γιατί συρρικνώνεται το λίπος και αφήνει να περάσει το νερό.
τώρα θυμήθηκα!! Ο τεχνικός ειχε αναφερει 2 πιθανα προβλήματα , το ενα με την βαλβιδα εισροής και το αλλο δεν ηταν αντλια αλλά χρονοδιακόπτης. Πάντως θα δοκιμασω και την λυση του Δημήτρη , αν καταφερω να βρω αυτο που δείχνει το σχεδιο...![]()