Οι πυκνωτες τροφοδοσιας δεν αλλαχτηκαν μια και μετραγαν εντος προδιαγραφων. Προφανως η αλλαγη ειναι και θεμα του πελατη μια και το κοστος ειναι αρκετα σημαντικο οποτε η αποφαση δεν ειναι ευκολη .

Η μιξη τρανσιστορ εξοδου ειναι κακη πρακτικη και Δυστυχως θα επιρεασει και την ποιοτητα του ηχου αλλα και τον βαθμο ασφαλειας του μηχανηματος οταν και εαν αυτο θα πιεστει να αποδωσει απο το 50% και πανω της ισχυος του .

Στα μηχανηματα αυτα υπηρξαν εκδοσεις που φορουσαν Sanken πανω τους και καποια αλλα τα οποια φορουσαν Toshiba . Κατα γενικη παραδοχη τα Toshiba επαιζαν πιο σωστα και με μεγαλυτερη ασφαλεια απο οτι τα Sanken Ο ηχος των Sanken στην συγκεκριμενη εφαρμογη υστερουσε σε καθαροτητα και ειχε μαλλον χαμηλοτερο βαθμο ασφαλειας απο τα Toshiba πλην ομως αυτο δνε θα φανει ποτε σε εναν ηπιο εως μετριο χρηστη . Σε δυσκολα φορτια και μεγαλη ισχυ οι πιθανοτητες αυξανονται .

Τα Toshiba εχουν και καποια ελπιδα να εμφανιστουν για αγορα σε καλη ποιοτητα και καλη κατασταση ενω τα Sanken απολυτως καμμια .

Για αξιοπρεπη εξοδου υπαρχουν και αλλες εναλλακτικες πλην ομως εκει αναμενουμε αλλαγες στον χαρακτηρα του μηχανηματος ...παραδειγμα MJ15024-25 που αναμενεται να εχουν μακραν πιο σκληρο ηχο ΜJ21193 τα οποια θα παιξουν πολυ καλα αλλα ολο το σχεδιο της πολωσης πρεπει αν ανακατασκευαστει .

Στο τελευταιο ερωτημα η απαντηση ειναι οχι οτι με αλλαγες σε πυκνωτες η ποιοτητα και ο χαρακτηρας του μηχανηματος δεν αλλαζει αλλα και παλι αυτο ο χρηστης δεν ειναι σε θεση να το γνωριζει διοτι αυτη την στιγμη οι πυκνωτες σε αυτο το μηχανημα ειναι σε αθλια κατασταση οποτε δεν υπαρχει μετρο συγκρισης .

Ο χαρακτηρας του μηχανηματος θα αλλαξει και μαζι με αυτο θα ερθουν και αλλα διαφορα προβληματα οταν οι αλλαγες των πυκνωτων γινουν αλογιστα , με αλλαγες στον τυπο του υλικου και την τιμη τους .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος