Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Θέμα: lexmark c530 dn

Νέο Μέλος
    Όνομα
    δημητρης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή lexmark c530 dn

γεια σας
    Εχω εναν εγχρωμο λειζερ εκτυπωτη τον lexmark c530 dn με τον οποιο κανω εκτυπωσεις σχετικα λιγες
    Ξαφνικα εβγαλε ενα μηνυμα το οποιο μετα απο ψαξιμο στο διαδικτυο ειδα οτι
    εχει καει η "λαμπα" του φουρνου
    Σε ερωτηση στην εταιρεια μου ειπαν οτι πουλανε ολοκληρο το φουρνο γυρω στα 200 ευρω
    Εβγαλα τη λαμπα και ειδα οτι εχει τα χαρακτηριστικα της εταιρειας κατασκευης της
    OSHIO 835 WATT
    εστειλα μειλ στην εταιρεια ρωτωντας που μπορω να προμηθρυτω μια τετοια λαμπα και με ξαπεστειλαν
    στη lexmark
    Ψαχνωντας στο διαδικτυο βρηκα αναλογες λαμπες για εκτυπωτες με διαφορες ομως στην ισχυ τους
    με τη μικροτερη διαφορα 50WATTμε τα ιδια γεωμετρικα χαρακτηριστικα
    Παρακαλω αν καποιος μπορει να μου δωσει σχετικες πληροφοριες θα με βοηθουσε καθοτι η κριση
    δεν επιτρεπει αλλαγες εκτυπωτων κλπ
    Ευχαριστω
    σημ. τη λαμπα την εβγαλα και τη μετρησα και ειναι καμενη και ελφρως παραμορφωμενη

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Έχοντας γενικές γνώσεις Laser εκτύπωσης θα σου απαντήσω. Ο φούρνος για να λειτουργήσει θα πρέπει να φτάσει στη θερμοκρασία λειτουργίας, η οποία ελέγχεται με thermistors. Αυτό σημαίνει ότι εάν η όποια λάμπα τοποθετήσεις επάνω μπορεί να δώσει ποσότητα θέρμανσης, τέτοια ώστε να φτάσει στη θερμοκρασία λειτουργίας, τότε δεν έχεις πρόβλημα.
    Επίσης, μπορείς να απευθυνθείς και σε ελεύθερους επισκευαστές εκτυπωτών σαν αυτόν (είναι ο πρώτος που μου έβγαλε το google γράφοντας "επισκευές εκτυπωτων" στην αναζήτηση, αλλά έχει και άλλους), μήπως κατά τύχη έχουν αντικαταστήσει τον συγκεκριμένο φούρνο, και το έχουν σαν spare.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    δημητρης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

ευχαριστω φιλε μου θα το κοιταξω
    Παντως το κοματι του φουρνου οταν εβγαλα τη λαμπα δεν φαινεται να εχει καπου θερμιστορ
    η καποια πλακετα ορατη
    Ειναι ολο μια μηχανικη κατασκευη με γραναζια κλπ και μεσα σε ενα κυλινδρο υπαρχει αξονικα τοποθετημενη
    η λαμπα

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Υπάρχουν δύο ειδών thermistors. Αυτά που εφάπτονται στον κύλινδρο του φούρνου (αυτόν που από μέσα του περνά η λάμπα), και αυτά που βρίσκονται σε μια σταθερή απόσταση από τον ίδιο κύλινδρο (δεν εφάπτονται για να επιτευχθεί όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφη επιφάνεια) επάνω στο πλαίσιο του φούρνου, αλλά με την ίδια ακριβώς λειτουργία. Λογικά ότι και αν έχει (γιατί κάτι θα πρέπει να έχει), θα πρέπει να βρίσκεται από την εσωτερική (προς το πλαίσιο δηλαδή) πλευρά του κυλίνδρου.
    Όσο για την πλακέτα που γράφεις, δεν είναι απόλυτο ότι θα βρίσκεται επάνω στον φούρνο, απεναντίας η σύνδεση γίνεται συνήθως μέσω φίσας - καλωδίων και βρίσκεται κάπου αλλου εντός του εκτυπωτή ...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    δημητρης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

φιλε μου και παλι σε ευχαριστω
    Το θεμα μου βεβαια δεν ειναι τα θερμιστορ και η θεση τους αλλα η ευρεση καταλληλης λαμπας
    πριν αποτανθω σε εκτος ελλαδος κατααστηματα μηπως εχεις κατι υποψιν σου εδω ωστε να εχω
    πιο αμεση επαφη να επιλεξω
    και παλι σε ευχαριστω

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Έχεις δίκιο, παρασύρθηκα, συγνώμη. Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάτι εκτός από αυτό που έγραψα παραπάνω:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επίσης, μπορείς να απευθυνθείς και σε ελεύθερους επισκευαστές εκτυπωτών σαν αυτόν (είναι ο πρώτος που μου έβγαλε το google γράφοντας "επισκευές εκτυπωτων" στην αναζήτηση, αλλά έχει και άλλους), μήπως κατά τύχη έχουν αντικαταστήσει τον συγκεκριμένο φούρνο, και το έχουν σαν spare.
    Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα ...

Παρόμοια Θέματα

1. [Εκτυπωτής] ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ LEXMARK S500
    από amentzelos στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-14, 12:38
  2. [Εκτυπωτής] Lexmark 540 ρύθμιση ασπρόμαυρης λειτουργίας
    από yanis στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-13, 20:11

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι