δεν γίνεται 0V στο LED
δεν γίνεται 0V στο LED
Εννοω μετρωντας στα πιν 1-2 εχω 0.Μεταξυ γειωσης και 1 εχω 0.6 και πεφτει..
Νικο εχω παραγγειλει ηδη το MC33067 που φαινεται οτι εχει προβλημα..Οταν ερθει αν τελικα δεν φταιει αυτο,θα το ξανακοιταξουμε,ισως και να παρω ολοκληρο το τροφοδοτικο.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
λέω δεν γίνεται γιατί η συνέχεια του πιν 1 είναι η αντίσταση RM857 750Ω και μετά τα +13V που ανεβοκατεβαίνουν!
στην δε κάθοδο ως προ GND πρέπει να έχεις 2,5V
Δεν θα δεις τι συμβαίνει εδώ;
Nικο το μετρησα τωρα και βλεπω οτι οι μετρησεις στο πιν 1 του οπτο και στα +13V συμβαδιζουν(μειον την ελαχιστη πτωση τασης λογω της RM857.Απλως δεν ειναι σταθερες, ενα λεπτο πριν μετρησα 8V τωρα μετραω 0.8V. Oταν ειναι κρυο εχει στα 13V ΚΑΙ στο 1 του οπτο 10V αλλα οσο ζεσταινεται πεφτει..
αν στο πιν 2 και GND έχεις +2,5V σταθερή και στο πιν 1 όποια μεταβαλόμενη θα πρέπει αντίστοιχα το φωτοτρανζίστορ μπροστά να μεταβάλει ανάλογα τα +5V!
Γίνονται έτσι;
Μα αφου στο 2 ειναι η εξοδος των 13 πως θα εχω σταθερη;Αφου ειπαμε οτι ανεβοκατεβαινει και τελικα μηδενιζεται.
Παντως οσο εχω προλαβει να μετρησω,οποτε αλλαζει η ταση στο led αλλαζει και στο φωτοτρανσιστορ.Δηλαδη ποτε δεν εγινε η ταση του led να ειναι μεταβαλλομενη και του τρανσιστορ σταθερη..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 20-07-14 στις 15:59
Στο 1 είναι η έξοδος των 13 και στο 2 είναι συνδεμένο το 431 γι αυτό πρέπει να έχει σταθερή +2,5
δες μήπως έχει πρόβλημα και η αντίσταση RM801 0,22Ω 1W kai o CM808 18nF 630V
και ΟΚ ας περιμένουμε το ολοκληρωμένο