κανε αυτα που σου γραφω πιο πανω και πες μας
κανε αυτα που σου γραφω πιο πανω και πες μας
Παιδιά ο πυκνωτής που είναι;; δεν είναι πάνω στην αντλία;; το αντιπαρασιτικο πως είναι;;;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannakhs : 08-07-14 στις 11:28 Αιτία: Το πλυντήριο φτιάχτηκε
Το αντιπαρασιτικό φίλτρο είναι συνήθως στο πάνω και πίσω μέρος του πλυντηρίου και εκεί συνδέεταιτ ο άκρο του καλωδίου παροχής ρεύματος
Βγάλε και καμία Φώτο βοήθησέ μας για να σε βοηθήσουμε
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannakhs : 08-07-14 στις 08:04
ενας υδραυλικος σαν ολους τους αλλους
(ΕΚΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ)
http://www.kourlaba.gr/eshop/popup_i...D=3149&image=0
https://www.google.gr/search?safe=of...CF%82#imgdii=_
Για τον αντιπαρασιτικό απλά δες αν έχει εξωτερικές αλλοιώσεις ... διαφορετικά και για συντομία δοκιμάζεις βγάζοντας μόνο τον αντιπαρασιτικό εκτός.
Εξέτασε την αντίσταση (θέρμανσης νερού ) που βρίσκεται στην φωτογραφία πάνω ακριβώς από το μοτέρ (ένα μπρούτζινο πράγμα με τα μπλε και καφέ και κίτρινο καλώδιο) (ΕΚΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ)
Βγάζεις τα καλώδια μπλε / καφέ εκτός της (γείωσης κίτρινο) και μετράς με πολύμετρο (Ωμομέτρηση πρώτα μεταξύ καφέ και μπλέ .. και δώσε μας την τιμή ωμομέτρησης ) ... καθώς και μεταξύ είτε καφέ είτε μπλε με την γείωση (και δώσε μας τις τιμές ωμομέτρησης)
Το ίδιο θα κάνεις και στο μοτέρ όπως στην αντίσταση . (για ωμομέτρηση για διαρροές)
Βγάζεις τις 2 φισέτες ... 1 μικρή με 2 καλώδια (που είναι του ταχόμετρου) και την άλλη την μεγάλη που είναι για τις περιελίξεις μοτέρ .
Βάζεις την ωμομέτρηση στο πολύμετρο ... και το ένα καλώδιο του πολύμετρου ακούμπα το σε γείωση (μεταλλικό περίβλημα του μοτέρ ή κάποια γείωση με κίτρινο καλώδιο ... όπως κίτρινο αντίστασης). Με το άλλο καλώδιο του πολύμετρου ακούμπα όλες τις επαφές από το μοτέρ (όπου έχεις βγάλει τις φισέτες) και δες αν σε κάποιες από όλες τις μετρήσεις σου έχει σώμα με την γείωση.
Εξέτασε και τον διακόπτη πόρτας (θερμομπλόκο) που βρίσκεται εκεί που κλειδώνει και αγκιστρώνει η πόρτα (εσωτερικά του πλυντηρίου ) αν είναι καμμένο ή μυρίζει καμένο
Το πλυντήριο φτιάχτηκε παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ....
Τα καρβουνακια ήταν.
Είχε φύγει τελείως το ένα από τη θέση του και μάλλον έκανε βραχυκύκλωμα γιαυτό έριχνε και τις ασφάλειες.
Τώρα δουλεύει κανονικά και ποιο αθόρυβα νομίζω.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον.
Μόνο το πυκνωτή δε μπόρεσα να βρω που είναι....
Αυτός ο πυκνωτής λες να είναι στη πάνω μεριά του πλυντηρίου;;;
Μάλλον είναι στην πάνω μεριά και συνήθως είναι κοντά στην είσοδο του καλωδίου ρεύματος .
Στις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει πάντως δεν φαίνεται ο πυκνωτής .
Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι εκτός από το ότι έβαλες το ένα καρβουνάκι στην σωστή του θέση, έλεγξες κιόλας μήπως είναι φαγωμένα και χρειάζονται αλλαγή .
Εννοείται αλλαγή με νέα καρβουνάκια και όχι επανατοποθέτηση των παλιών.Είχε φύγει τελείως το ένα από τη θέση του και μάλλον έκανε βραχυκύκλωμα γιαυτό έριχνε και τις ασφάλειες.
Τώρα δουλεύει κανονικά και ποιο αθόρυβα νομίζω.
Λογικά και πιο νωρίτερα (προτού βγει εντελώς το ένα καρβουνάκι ) έπρεπε να είχες παρατηρήσει ότι κλωτσούσε στα γυρίσματα και το αμέλησες .
Ελπίζω με την έξοδο (από το ένα καρβουνάκι που βγήκε + μαζί με το ελατήριο που το σπρώχνει προς τον συλλέκτη) να μην έκανε σοβαρή ζημιά πάνω στο συλλέκτη του ρότορα.
φιλε μου οχι ολα ειναι πεντακαθαρα....
αλλαξα καρβουνακια ναι πηρα καινουρια 8 ευρω τα πηρα και εγινε η δουλεια μου..... ολα λειτουργουν ποιο καλα απο πριν.....
τωρα λεω να αλλαξω και μια μερα την αντισταση γιατι 14 χρονια εχει να αλαχτει και θα εχει πολλα αλατα μεσα.
Σας ευχαριστω παρα πολυ.
πριν τρια χρονια που ειχα παθει το ιδιο, ειχα φωναξει μαστορα και με πηρε 100 ευρω....
Δε ξερω τι ειχε αλλα φανταζομαι παλι τα καρβουνακια ηταν..... κλεφτες
ενας υδραυλικος σαν ολους τους αλλους