Στο 1 και στο 10 εχω 2Ωμ με την γειωση και φυσικα ειναι μεταξυ τους βραχυκυκλωμενα.Να βγαλω το τσιπακι να δω τι γινεται;
Στο PL15 εχω 2.9Ωμ
Στο 1 και στο 10 εχω 2Ωμ με την γειωση και φυσικα ειναι μεταξυ τους βραχυκυκλωμενα.Να βγαλω το τσιπακι να δω τι γινεται;
Στο PL15 εχω 2.9Ωμ
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Ξεκόλλησε πρώτα το PL15 και δες ποιά πλευρά είναι βραχυκυκλωμένη.
Aπο την μερια που ερχεται το NV_VDD (αρα το PU15 ειναι ενταξει )
Με το PL15 ξεκολλημένο μέτρησε τα volt σε όλα τα pin του PU15. Ξεκόλλησε την μία πλευρά από τα PC191, PC222 μήπως είσαι τυχερός.
Λοιπον: Εχω ξεκολλημενα το PL15 PC191(ο PC222 δεν υπαρχει) οπως επισης και τα PQ72 PQ61. To NV_VDD εξακολουθει να εχει 3Ωμ.
Δεν εχω καταλαβει τι εννοεις να μετρησω τα volt στο PU15..Kανονικα με τροφοδοσια αφου ξανακολλησω τα fets;
1 6 και πεφτει
2 0.18
3 19.3
4 5.3
5 3.4
6 3.5
7 0.13
8 0.14
9 1.5
10 0.15
11 4.5
12 0,13
13 0,1
14 5,3
15 5,3
16 6
Η πλακα ειναι οτι επειδη δεν μπορω να βαλω την ψυκτρα στον επεξεργαστη-GPU επειδη ενοχλει,δινω ταση,κανω την μετρηση,κλεινω την ταση,γραφω την τιμη και ξανα απο την αρχη..
Ελπιζω να μην αρπαξει κατι αλλο απο την ζεστη..
Y.Γ Αδαμ ανα πασα στιγμη αφησε το για αλλη φορα,ετσι;Μη σου φαω και την Κυριακη..
Μην ανησυχείς δεν παθαίνει τίποτα.
Το PU15 φαίνεται εντάξει, αλλά για να το σιγουρέψεις πρέπει να κάνεις ορισμένες επεμβάσεις στο board. Δεν ξέρω πόσο διατεθειμένος είσαι να τις κάνεις. Εκτός εάν θέλεις να περιμένεις και να παραγγείλεις ένα άλλο ISL6268 για να το δοκιμάσεις προτού αλλάξεις την GPU. Έχω ξαναδεί GPU με τόσο χαμηλή αντίσταση σε power line και παρόλα αυτά δούλευε.
Παρεπιμπτόντως, ποιά είναι η αντίσταση στο pin του PGOOD (ενώ δουλεύει);
Κανω οτι επεμβασεις χρειαστουν στο board,δεν υπαρχει προβλημα.Δες την φωτο που ημουν ετοιμος να κοψω τον χαλκο(εκει που λεει PU15) οταν εψαχνα το βραχυκυκλωμα στο DCBATOUT..Tελικα με το κολπο που ειπες δεν χρειαστηκε..
Αληθεια δεν γινεται κατι παρομοιο στο NV_VDD;Να δωσω ταση με περιοροσμο στο 0.5Α και να δω αν ζεσταινεται κατι;
Η αντισταση στο PGOOD ειναι 12ΚΩ.Τι εννοεις ενω δουλευει;Πως θα μετρησω αντισταση ενω δουλευει και ειναι υπο ταση(εχει 0.18V ) ;
Αστο καλύτερα, μην κάνεις καμιά ζημιά στο πολύμετρο.
"The PGOOD pin indicates when the converter is capable of
supplying regulated voltage. The PGOOD pin is an
undefined impedance if VCC has not reached the rising POR
threshold VCCR, or if VCC is below the falling POR threshold
VCCF. The ISL6268 features a unique fault-identification
capability that can drastically reduce trouble-shooting time
and effort. The pull-down resistance of the PGOOD pin
corresponds to the fault status of the controller. During
soft-start or if an undervoltage fault occurs, the PGOOD
pull-down resistance is 95Ω, or 32Ω for an overcurrent fault,
or 63Ω for an overvoltage fault."
Βγάλε μια κοντινή (φώτο) να φαίνεται το PC191.