Το γνησιο amtech εχει πρασινο ταμπελακι και πορτοκαλι καπακια η συριγγα.
Το γνησιο amtech εχει πρασινο ταμπελακι και πορτοκαλι καπακια η συριγγα.
Καλησπερα ,για να μην ανοιγω αλλο θεμα ηθελα να αναφερω καποιες αποριες που εχω.Επειτα απο αρκετα reflow σε διαφορα boards ειπα να επεκταθω και στην αντικατασταση των bga.Επειδη ομως δεν εχω αγορασει ακομα solder balls και bga holder αγοραζω ετοιμα bga με balls.Δυστυχως ομως εχω 2 στις 2 αποτυχιες.Εχει καποιος γνωμη απο τα ετοιμα bga με balls?Μηπως ειναι μουφα?
Κανω ολη την διαδικασια μια χαρα αλλα κατι δεν μου παει καλα.Το μεγαλο προβλημα μου ειναι το alignment ,ρε παιδια πως ειστε σιγουροι στην τοποθετηση του bga οτι εχει κατσει σωστα?Eπισης δεν εχω preheater(ειμαι στην φαση κατασκευης του ακομα) δουλευω με ενα σταθμο αερα
CT-850K και η θερμοκρασιες φτανουν 160 απο κατω και 250 απο πανω.Ενω δειχνουν οτι ολα πηγαινουν καλα δυστυχως δεν επαιξε.Καποια συμβουλη για σωστο alignment του bga chip?
Το πρόβλημα σου δεν είναι η ευθυγράμμιση, αλλά ο προθερμαντήρας.
Έτσι όπως βλέπω την φωτογραφία, πιστεύω ότι μπορεί να κυρτώσει και το ΜΒ σου.
leosedf (20-02-15)
αντωνη στην φωτο δεν φαινετε αλλα το ΜΒ στηριζεται σε μια μεγαλη μεταλλικη λαμαρινα , δηλαδη παταει σχεδον ολο απο κατω δεν το εχω στο αερα.σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου παντως.To ξερω οτι θελει preheater σε λιγο καιρο θα το εχω ετοιμο αλλα παντως στην αποκολληση δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα αργει λιγο παραπανω αλλα γινεται μια χαρα.Εσεις πως κάνετε σωστο alignment και ειστε σιγουροι οτι εκατσε στην σωστη θεση το bga?
Επισης μηπως χωρις την χρήση του nozzle θα ηταν καλύτερα διοτι τον σταθμο τον δουλεύω τσιτα για να πιασει της θερμοκρασίες εχει πολλες απωλειες.
Δηλαδή έχεις μια μεγάλη ψήκτρα από κάτω, αυτό είδα στην φωτογραφία. Εσύ ρίχνεις αέρα από πάνω και προσπαθείς να ζεστάνεις και την λαμαρίνα. Αν ξεφύγει η κατάσταση θα κυρτώσει το ΜΒ.
Το ότι αργεί παραπάνω οφείλεται στην ψήκτρα που έχεις από κάτω και καταπονείς το ΜΒ και το BGA περισσότερο, το ίδιο ισχύει και στην τοποθέτηση του. Το ότι είχες επιτυχία στα Reflow είναι σχετικό. Το ακροφύσιο πρέπει να είναι εκεί, όπως και ο προθερμαντήρας. Τον σταθμό σου δεν τον ξέρω για να σου πω, αλλά σίγουρα θα έχει απώλειες έτσι όπως το κάνεις τώρα, για τους παραπάνω λόγους.
Οκ θα προσπαθησω χωρις την λαμαρινα απο κατω να δω αν θα ανεβαζει πιο καλα την θερμοκρασια.Δυστυχως ακομα μαζευω υλικα για να κατασκευάσω βαση στηριξης και preheater.Με ενα κεραμικο στοιχείο 650w στον preheater θα κανω τιποτα η θελει παραπανω?
Όταν λες ότι έχεις 2 στα 2 αποτυχία...τι εννοείς?ότι όντως βλέπεις τα μπαλάκια να λιώνουν να κάθεται το bga και απλά όταν το βάζεις δεν δείχνει η οθόνη?ή δεν ανάβει καθόλου?Το να αλλάζεις καινούριο chip είναι ότι πιο ασφαλές....αλλά θέλει και εμπειρία μην το κάψεις....αν θέλεις ανέβασε κάποια στιγμή και μια φωτό από μία mobo χωρίς το chip για να μπορέσουμε να δούμε και τον καθαρισμό που κάνεις...και να βοηθήσουμε-παρακολουθήσουμε βήμα βήμα την διαδικασία που κάνεις....
πάντως ο σταθμός που έχεις δεν βοηθάει και πολύ κατά την γνώμη μου για ασφαλείς επισκευές λόγω μεγέθους preheater....και δεν συγχωρεί λάθη...