-
μαλιστα οποτε ξανα επανερχομαστε στην αρχη και λεμε ξανα και ξανα τιποτα δεν ειναι στανταρ απο πλευρας επισκευης...... κοιτα αποψη μου ειναι παραδειγμα για μενα που δεν ειμαι επαγγελματιας στο να επισκευαζω (να βγαζω κερδος απο αυτο) αν αντιμετοπισω βλαβη σε gpu δοκιμαζω reflow με διαφορες παραμετρους και αν δεν μ κατσει αγοραζω μια μητρικη στα 150 ευρω περιπου (τοσο πανε ολες πανω κατω (αναφερομαι μονο σε λαπτοπ που πασχουν)) και το αντιμετωπιζο με καλυτερο θεμα ψυξης ωστε να μην εχω στο μελλον προβληματα, παρα να προτιμησω το reballing που εχει κοστος ενα σωστο reballing με αλλαγη chip περιπου 80 ευρω και σ δινουν το πολυ 1 χρονο εγγυησης.... αυτη ειναι προσωπικη μ αποψη
-
-
Το βιντεο πολυ καλο δεν μπορω να πω αλλα το συγκεκριμενο ηταν ενα reflow καθαρα εμπειρικο?
Δηλαδη με το που προθερμανθηκε η πλακετα ξεκινησες να το θερμαινεις απο πανω για 'χ' χρονο
δεν εβαλες ουτε θερμομετρο ωστε να βλεπεις την θερμοκρσια,ετσι δεν ειναι λογικα κρατουσες καποιο χρονο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 24-06-14 στις 01:02
-
-
Τι χρόνο? Όταν ένοιωσα ότι είμαι ΟΚ το σταμάτησα απλά.
Έχετε σφιχτεί στους χρόνους και στις θερμοκρασίες και στις ροές αέρα κλπ τόσο πολύ που ξεχνάτε ότι πρέπει να κολλήσετε το τσιπ.
900MHz-64GHz

-
Ένα μέλος ευχαρίστησε τον leosedf για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:
-
Και πως ενιωσες οτι εισαι οκ?
Ειδες οτι ελιωσαν οι μπιλιες πως καταλαβες
οτι πρεπει να το σταματισεις?
-
-
Σε κάποια bga φαίνεται, σε άλλα φαίνεται και από τα τριγύρω εξαρτήματα. Υποθέτω αυτό έχει να κάνει και με τα μηχανήματα σου αν γνωρίζεις σε πόσο χρόνο περίπου σου λιώνει την κόλληση, αν είναι χειμώνας η καλοκαίρι παίζει επίσης ρόλο.
Σε τοποθέτηση εξαρτήματος αυτό φαίνεται και από το autoplace όταν το εξάρτημα μπαίνει στη θέση του, το αφήνεις για λίγο ακόμα να σιγουρευτείς και είσαι οκ.
900MHz-64GHz

-
Ένα μέλος ευχαρίστησε τον leosedf για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:
-
Στο συγκεκριμενο laptop ειμαι κατοχος και εχω γνωμη απο 1ο χερι... 2 χρονια και κατι μετα που το πηρα αρχισε να κανει νουμερα η gpu μεχρι που χαλασε την πιεσα με με το δαχτυλο και ξαναεφτιαξε μετα αυτο που εκανα ειτανε να βαλω το νεο bios που κανει καλυτερη διαχειριση θερμοκρασιας να βγαλω το κατω καπακι και να το υπερυψωσω για να παιρνει ανετα αερα βαζοντας και ενα ανεμηστηρακι να το χτυπαει απο το πλαι. Ε απο τοτε πανε χρονια και δεν ξαναχαλασε ουτε reflow εκανα ουτε reball.
Απο οτι καταλαβατε δεν παιζει σημασια τοσο το reflow ή το reball αλλα να διορθωθει το προβλημα απαγωγης θερμοτητας που εχει αν δεν διορθωθεί σιγουρα θα το ξαναπαθει
ανεξαρτητως reflow/reball.
Ενα καλο reflow με ποιοτικο flux δεν εχει καμια διαφορα σε αντοχη απο ενα reball.
-
-
Το καινούριο bios κάνει αυτο... Βάζει τον ανεμιστήρα να τρέχει στο φούλ συνέχεια, κάνει θόρυβο μετά πολύ όμως.
Εμένα μένει με κλειστό καπάκι πάνω σε βάση.
900MHz-64GHz

-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης