Πάντο σε ένα μάστορα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του κάνεις περμανάντ.
Πάντο σε ένα μάστορα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του κάνεις περμανάντ.
900MHz-64GHz
Μπορώ να δανειστώ πλούμετρο για την μέτρηση θερμοκρασίας για να είμαι σύγουρος πως δεν θα ξεπεράσω το όριο της θερμοκρασίας, όπως κάνει το κάνει και εδώ στο βίντεο ο τύπος : http://www.youtube.com/watch?v=tjWXExWM4RU
Πίανουν τα χέρια μου , απλά χρειάζομαι κάποιες συμβουλές γιατί θα είναι το πρώτο μου reflow.
Αν θα μπορούσε κάποιος να μου απαντίσει στο προηγούμενο πόστ μου θα με βοηθούσε πολύ.
Σε τεχνικό δεν νομίζω οτι αξίζει να το πάω (θα θέλει πάνω απο 50) ,έτσι πέρνω άλλη μητρική.
Απο 'τι κατάλαβα η διαδικασία για το chipset reflow είναι η εξής:
Απο την σελίδα 4 του αρχείου η Τp είναι 260°C και η απο την σελίδα 7 επιλέγουμε την δεξία στήλη.
1)Θερμαίνουμε το τσιπ στους 150°C και για 1-2 λεπτά και ταυτόχρονα αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 200°C.
2)Μετά πάμε στους 217°C για 1-1,5 λεπτό και ταυτόχρονα αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 260°C με μέγιστο ρυθμό 3°C/s και με προσοχή η θεμροκρασία του τσιπ να μην είναι για πάνω απο 30s, πάνω απο τους 255°C.
3) Μειώνουμε την θερμοκραία μέχρι τους 217°C με μέγιστο ρυθμό -6°C/s.
4) Τέλος κλείνω το πιστολάκι και το αφήνω να κρυώσει 8 λεπτά ή μέχρι τους 25°CΔιορθώστε με αν κάτι το έγραψα λάθος.
Υ.Γ. Σήμερα μετά απο κάτι εβδομάδες άνοιξα το λάπτοπ και με την δεύτερη προσπάθεια άνοιξε.Του βάζω ένα σκηρό επάνο (χωρίς windows) και ξανάνοιξε, μου έβγαλε οτι δεν μπορεί φυσικά να κάνει boot και πατάω restart και το έκανε κανονικά, μετά το κλείνω απο το κουμπί και το ξαναπατάω και με την 2η άνοιξε ξανά.Τώρα που γράφω το δοκίμασα ξανά και άνοιξε με την 2η. Λέω όμως να το κάνω το reflow , εσείς τι λέτε για αυτό;;
με τετοια ζεστη στους 25C δε θα παει σε 8 λεπτα, ουτε σε 8 ωρες μη σου πω. οπως το καταλαβαινω εγω πρεπει να το αφησεις να παει σε θερμοκρασια περιβαλλοντος σταδιακα, γιατι οσο ειναι ζεστη η μητρικη, δε θελει κακομεταχειριση γιατι δεν εχουν αποκτησει τη σκληρυτητα και τις μηχανικες ιδιοτητες οι ρητινες και τα υλικα που την αποτελουν.
προσεξε τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες σε καμια περιπτωση να μην τουν πλησιασει υψηλη θερμοκρασια.
Εγω ο βλακας κατεστρεψα μια μητρικη πριν μερικους μηνες γιατι πιστεψα οτι αν την εβαζα στο φουρνο θα γινοταν reflow. Εγινε το reflow αλλα εβγαλαν υγρα 2 ηλεκτρολυτικοι που κατεστρεψαν ουσιαστικα τη μητρικη
θα χρειαστεις επισης μια κιτρινη διαφανης ταινια που μοιαζει με σελοτειπ για να προστατεψεις καποια τσιπ απο τη θερμοκρασια. δε ξερω πως τη ζητας.
υγ. τα παραπανω θα τα κανεις τη στιγμη που θα σταματησει το λαπτοπ να λειτουργει. προς το παρον εφοσον δουλευει δεν το πειραζεις. Αγνωστε αι βουλαι των ηλεκτρονικων. αν μετα δε δουλευει θα το εχεις μαραζι
Βασικά τώρα που ξανακοίταξα το αρχείο του toni31 είδα πώς τα 8 λεπτά είναι το μέγιστο χρονικό όριο που πρέπει να έχω πίασει την μέγιστη θερμοκρασία (260°C), όχι το όριο που θα κρυώσει. Μόνο το τσιπάκι θα είναι εκτεθημένο στο πιστολάκι μαλλιών, η υπόλοιπη θα είναι καλημένη απο αλουμηνόχαρτο.
Καλή η ιδέα που έδωσες για την κίτρινη ταινία που έχει ανοχή στην θερμοκρασία (την έχω δεί σε κάτι βιντεάκια στο youtube) αλλα δεν ξέρω ούτε εγώ πως λέγεται. Το λάπτοπ μου το κάνει καιρό αυτό το πρόβλημα που έγραψα στο 1ο πόστ, βέβαια συνήθως συνέρχονταν μετά απο 10-70 ανοιγοκλεισίματα,είχα μείνει μέχρι μία μέρα χωρίς λάπτοπ,τώρα όμως έμεινα εβδομάδες.
Τι λέτε παιδιά να κάνω ή να μην το κάνω το reflow;
Kapton tape λέγεται αλλά με την περμανάντ που θα του κάνεις δε θα χρειαστεί.
900MHz-64GHz