Βγάλε από επάνω τον μικρό πυκνωτή και άναψε την τηλεόραση.Αν σου ξεκινήσει (το πιο πιθανό) βάζεις καινούργιο.
Βγάλε από επάνω τον μικρό πυκνωτή και άναψε την τηλεόραση.Αν σου ξεκινήσει (το πιο πιθανό) βάζεις καινούργιο.
οπως ειπες. αφαιρεσα με το κολλητιρι το ενα ποδαρακι του γαλαζιου πυκνωτη. (ετσι οποτε θελω τωρα το ξαναβαζω χωρις κοπο).
και η τηλεοραση δουλεψε οπως ειπες! εδειξε χιονια βεβαια αλλα ηθελα να την κλεισω αμεσως φοβαμει την πλακετα. περνω τρανζιστορ τωρα Ε?
αυτο ειναι ιδιο?
Άλλαξε μόνο τον πυκνωτή και βλέπεις, δεν χρειάζεσαι ebay αν χρειαστείς και το τρζ.
καπου με μπερδεψες. ειχα την εντυπωση οτι απο τους ελεγχους μου το τρανζιστορ ηταν σιγουρα χαλασμενο και ο πυκνωτης εδειχνε καλα (οχι οπτικα αλλα στο πολυμετρο)
εννοουσες οτι θα χρειαστω ebay αν χρειαστω και το τρζ? γιατι αν ειναι χαλασμενο δε νομιζω να το βρω στην πολη μου.
εκτος αν το παραπανω τεστ που δουλεψε η τηλεοραση ουσιαστικα μας εδειξε οτι ειναι χαλασμενος ο πυκνωτης του μονο και οχι το τρανζιστορ το ιδιο.
Αφου σου δούλεψε χωρίς τον πυκνωτή το τρ. είναι καλό , από τις μετρήσεις φαινόταν αμφίβολο.
βγάλε τον πυκνωτή και πάρε έναν ίδιο στα 2κν , μην τη δουλεύεις πριν τον αλλάξεις.
Τρ/ορ βρίσκεις εύκιλα
παιδιά χιλια ευχαριστω. εκανα τελικα σημερα τη μοντα αφου πηγα πηρα το εξαρτημα. ολα καλα η τηλεοραση δουλευει κανονικα, το ελεγξα στην κολληση προσθεσα και ακριβως το καλαι που επρεπε να συμπληρωσω, αλλα.
επειδη ο χωρος που επρεπε να μπει το εξαρτηματακι ηταν ελαχιστος και η τεχνικη μου και η εμπειρια μου ελαχιστη με το μυτοτσιμπιδο δε μπορουσα να κανω με τιποτα δουλεια απο την πανω πλευρα της πλακετας οποτε.....εβαλα τον πυκνωτη απο την κατω μερια με τη σωστη πολικοτητα βεβαια. φροντισα να τον γυρω ομορφα για να μην υπαρξει περιπτωση βραχυκυκλωματος αλλα ετσι και αλλιως η πλακετα δεν καθιζε στο πατωμα του κουτιου οποτε ειχε χωρο. ξερω δεν ειναι ορθολογικο αλλα παλεψα 1 ωρα και δεν ειχα αλλα περιθωρια υπομονης.
Οπως και να ειναι χιλια ευχαριστω για της συμβουλες σας. Ειναι ομορφο συναισθημα να τη βλεπω να ξαναλειτουργει