Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όταν βγάζει DC (σταθερής τιμής) ο ενισχυτής, ο ήχος που ακούγεται είναι μία φορά (αν ο ενισχυτής δεν έχει κύκλωμα προστασίας από DC) και αυτή είναι κατά την σύνδεση του ηχείου με την έξοδο του ενισχυτή, είτε μέσω του ρελέ εξόδου , είτε κατά την χειροκίνητη σύνδεση των καλωδίων του ηχείου με τις εξόδου του ενισχυτή.
    Στην συνέχεια εφόσον παραμείνει η σύνδεση ηχείου-ενισχυτή, ο κώνος του μεγαφώνου (woofer) θα παραμένει μετατοπισμένος, (μέσα ή έξω, ανάλογα την πολικότητα της DC τάσης ) από με την μηδενική / φυσιολογική του θέση κώνου και δεν θα ακούγεται κανένας ήχος (βέβαια με την προϋπόθεση πάντα ότι η τάση εξόδου είναι καθαρά DC σταθερής τιμής) .

Μέτρα με πολύμετρο την τάση της εξόδου του ενισχυτή και γράψε μας το αποτέλεσμα της μέτρησης.
    Αυτό το κάνεις αν επιλέξεις στο πολύμετρο μέτρηση τάσης (Volt),σε κλίμακα π.χ. 20 ή 200V (εκτός αν έχεις πολύμετρο με αυτόματη επιλογή κλίμακας), βάζοντας το μαύρο ακροδέκτη του πολυμέτρου στο (-) της εξόδου και τον κόκκινο ακροδέκτη του πολυμέτρου στο (+) της εξόδου του αντίστοιχου καναλιού.

Μέλος
    Όνομα
    γιαννης
    Περιοχή
    εδεσσα

Προεπιλογή

Το ξερω αυτο ezizu ,μου εχει τυχει με αλλον ενισχυτη που ξερω σιγουρα οτι δεν ειχε προστασια.(ο κώνος του μεγαφώνου (woofer) θα παραμένει μετατοπισμένος, (μέσα ή έξω, ανάλογα την πολικότητα της DC τάσης ) από με την μηδενική / φυσιολογική του θέση κώνου και δεν θα ακούγεται κανένας ήχος )Με αυτον εδω μου ειναι παραξενο γιατι απλα ειχα καψει εξοδους παλια ,αλλα ποτε δεν μου εμφανιζε dc στην εξοδο.Να στο πω ετσι πως το καταλαβαινω.Ενω ειχε τα stk καμμενα και δοκιμασα να βαλω ηχεια ,ενω ανοιγα τον ενισχυτη ακουγα τα ρελε να οπλιζουν αλλα δεν εκαναν τα ηχεια ενα μικρο "τσακ".Τα αλλαξα μετα και ολα κανονικα.Τωρα δεν ξερω γιατι μου το κανει πρωτη φορα ενω εχει καει το ενα ολοκληρομενο και αν εβγαλε προβλημα το smart kit 1112.Να σημειωσω οτι δεν γνωριζω ηλεκτρονικα ...Επισης αν μπορεις η καποιος αλλος α μου πει γιατι να κοπηκαν τα 2 ποδαρακια απο το ολοκληρομενο,ενω δεν εχω ξαναδει σε αλλο καμενο ολοκληρομενο κατι τετοιο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιαννης_κ : 16-05-14 στις 00:50

Παρόμοια Θέματα

1. [Σταθερός Η/Υ] καμμενη καρτα γραφικων? ραμ?
    από akisssssssss στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-14, 21:46
  2. [HiFi] καμενη εξοδος JVC AX-211
    από nikolasswts στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-13, 20:49
  3. Αλλαγη Μ/Σ εξοδου σε λαμπατο ενισχυτη - προβλημα
    από Phatt στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-11, 15:09
  4. Ενισχυτης και καμμενη ασφαλεια!?