Για να δέσει το γλυκό, χθες με παρουσιάστηκε άλλο ένα πρόβλημα: Χρειάστηκε το ωμόμετρο για έλεγχο τρανζίστορ. Μόλις κάνω το βραχυκύκλωμα για ρύθμιση στο μηδέν, βλέπω τη βελόνα να καρφώνεται με χίλια στην άλλη άκρη χωρίς προφανή λόγο. Πάω στην κλίμακα επί 10 απο το επί 1, τα ίδια. Η επί 1k δε δουλεύει, ενώ η επί 10 k είναι η μόνη σωστή πλέον.Το εν λόγω πολύμετρο είναι το νούμερο 2 της σειρας και εχει δουλέψει αρκετά. Στην επισκευή του έχει περαστει κι εδώ ο επιλογέας με κόλληση,αλλά σε σχεση με το 1 δεν ήταν τόσο χάλια.Επίσης είδα 2 πράγματα. Ότι: 1. το ποτενσιόμετρο της ρύθμισης στο μηδέν δεν αντιδρούσε. Και 2. όταν το άνοιξα για έλεγχο δεν βρήκα καμία αντίσταση να έχει θέμα-όπως και καμιά σύνδεση- πλήν μιας 19 ωμ που ήταν ψιλοκαρβουνιασμένη-είχε γίνει σκούρη καφέ, αλλά ήταν εντάξει. Δε μπορώ να καταλάβω όμως κάτι....αφού η εν λόγω αντίσταση μπαίνιε μόνο στο επί 1, γιατί το κάνει και στην άλλη κλίμακα; Κι επίσης αφού το έχω ξενυχιάσει, γιατί δε δουλεύει η επί 1k? Αυτό το έχω δει στα πολύμετρα 2-4 απο τα 6 που συνολικά υπάρχουν, ενω τα τελευταία 2 δε τα έχω ανοίξει καν.
Παρακαλώ τα φώτα σας, διότι η κατάσταση κάπου περιπλέκεται.