Το πρόβλημα με τον επιλογέα φίλε Σήφη το είχε μονον ένα, το οποίο την είχε γλυτώσει από τους....ζουλού που περάσανε κατα καιρούς μαζί του και ειχε ξυθεί ένα ασημί μέταλλο που είχαν οι επαφές επάνω. Αυτό ήταν που είχε την ζημιά εκεί-και μετα οι αλλαγές....βούτυρο, πραγματικα δε πίστευ αυτο που εβλεπα.
Διάδρομοι και αντιστάσεις έχουν ελεγχθεί. Δεν βρήκα ούτε σπάσιμο στο τυπωμένο, ούτε καμένη αντίσταση-μια μόνο στη κλίμακα επί 1 είχε μαυρίσει και την άλλαξα οπότε επανήλθε.
Στα προβληματικα-γιατι μεχρι στιγμης εχω δει μονο 2-στο ένα εγινε μερικη επισκευή των επαφών, αλλα εκείνες οι επαφες αφορούσαν τάση. Το άλλο κρίθηκε ότι δεν είχε πρόβλημα-αν και πιστευω ότι ισως αξιζε να δωσω μση ωρα να τα κανω ολική επισκευη στον επιλογέα-μαζί με το λιμάρισμα για να γίνει η κόλληση επίπεδη.
EDIT: Αν πρόσεξες έχω γράψει ότι μετα τον έλεγχο έκανα δοκιμη με εργαστηριακό τροφοδοτικό στις κλίμακες μέχρι το επί 10 Κ με τα 3 βολτ, όπου το πολύμετρο αποκρίθηκε, αφού στο βραχ/μα για το μηδενισμό, η βελόνα πήγε στο μηδέν, ενώ στη θέση επί 10 Κ όπου δουλεύει η 9βολτη, εδωσα σταθεροποιημένη 8 βολτ και είδα ότι μόνο ο έλεγχος τρανζίστορ δούλευε. Δεν νομίζω όμως να έχει σχέση ότι εδωσα 8 και όχι 9 μιας που οι μπαταρίες δίνουν ταση εκεί, ενω το ωμόμετρο εξακολουθεί να δουλεύει καλά-απο τα 5 και κατω εχει θέμα.
Ο μόνος έλεγχος που έκανα ήταν το ποτενσιόμετρο της επαναφοράς που το υποπτέυθηκα για βραχυκυκλωμένο, αλλά τελικά δεν ήταν.