Νικο δεν αμφιβάλλω στο ότι είναι ποιοτικότατο. Το έχω στο σχολειο όπου δουλεύουμε με αυτό αλλα σε 2 απο αυτά χθες σε έλεγχο δε δούλευε η κλίμακα των Ωμ. Αρχικά και πριν ανοιξω το θεμα, υπέθεσα ότι είχε χαλάσει τελείως. Μετά όμως που έκανα τη δοκιμή με τροφοδοτικο στα 3 βολτ,το ωμόμετρο ανταποκρίθηκε. Και έτσι το πρόβλημα περιορίστηκε στην τελευταία κλίμακα από τις 4 (επί 1, επί 10, επι 1K και επί 10K)όπου με α 9 βολτ που χρησιμοποιεί με αυτη την κλίμακα μονο ο έλεγχος τρανζίστορ δούλευε-όπου με 2 LED φαίνεται αν είναι NPN,PNP ή επίσης αν έχει πρόβλημα.
Σε γενικές γραμμες είναι καλό, με εξαίρεση τη βαριά χρήση όπου οι επαφές του επιλογέα φθείρονται με αποτέλεσμα να μην κανει επαφή. Το πρόβλημα λύθηκε με ένα περασμα κόλλησης και γυαλίσματος, οπου μετά εκτός του ότι είχε επαφή, ηταν και πολύ πιο μαλακές οι αλλαγές.
Αντιστάσεις έχει σχεδόν όλες σε περίεργες τιμές που δεν τις βρίσκεις εύκολα.
Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ τα έχω ελέγξει όλα, στην εν λόγω κλίμακα-επί 10 κιλοώμ-επιμένει να μην αντιδράει.
Μιλάμε επίσης για γενικευμένη επισκευή-είναι γύρω στα 6 και τα 2 απο αυτά εχουν αυτό το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά στο ένα εξ αυτών βρήκα την ασφάλεια καμένη. Αλλα και πάλι η μόνη καρβουνιασμένη αντίσταση ηταν μια 20 ωμ στο επί 1, η οποία φυσικα και αλλάχθηκε.
Προσωπικα, το ψάχνω καιρό,αλλα δε το βρίσκω. Ηξερα ομως οτι παρήχθη για αρκετό καιρό-τουλάχιστον μεχρι 15 χρόνια πριν.